Justin Dentmon resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Geride bıraktığımız sezonu Eurocup şampiyonu olarak tamamlayan ve THY Euroleague arenasına geri dönen Galatasaray Odeabank kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosuna yabancı oyuncu transferinde Austin Daye, Nenad Krstic, Alex Tyus, Jon Diebler, Deon Thompson, Russ Smith gibi isimleri katan Yenilmez Armada kısa pozisyonunda da önemli bir isme imza attırdı. Geçtiğimiz sezonu Çin Ligi'nde geçiren 31 yaşındaki Amerikalı oyunkurucu Justin Dentmon ile bir yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray Odeabank böylelikle kadrosunu tamamlamış oldu.


KARİYER
5 Eylül 1986, Illinois doğumlu olan Justin Dentmon, 1.83 boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda yer alıyor. Basketbola doğduğu şehrin lisesinde ilk adımı attı ve 2005 yılında Washington Üniversitesi’nden burs alarak Washington Huskies adına oynamaya başladı.

İlk yılında oynanan 33 maçın 32’sinde sahada kaldı ve maç başına 8.3 sayı - 3.5 ribaund ve 3.8 asist ortalamaları tutturdu. Gösterdiği performansla birlikte Pasifik Konferansı'nda en iyi 10 oyuncu (Justin Dentmon - Darren Colison - Patrick Christopher - Chase Budinger - Jon Brocckman - James Harden - Jordan Hill - Jeff Pendergraph - Jerome Randle - Taylor Rochestie) arasında yer aldı. Kolej kariyerinin son yılında bir sıçrama yaptı ve sezonu 14.4 sayı - 2.5 ribaund ve 2.5 asist ortalamalarıyla tamamladı. 2009 yılında NBA Draftlarına katılan Dentmon, draftlarda seçilemedi ve kariyerini kıta dışnda sürdürme kararı verdi.

Sırasıyla İsrail, Venezuela, Dominik Cumhuriyeti gibi ülkelerde forma giydi ve skorer oyunuyla dikkat çekti. 2011-12 sezonunda kısa bir Milano macerası yaşadı ancak İtalyan ekibinded tutunamayınca yeniden Amerika'ya döndü. 2011-12 sezonunun son bölümünde forma giydiği D-League ekibi Austin Toros ile şampiyonluk yaşadı ve MVP oldu. 47 maç sonunda istatistik hanesine 22.2 sayı - 3.6 ribaund ve 5.3 asist yazdırmayı başaran Dentmon için yeniden Avrupa'ya dönüş vaktiydi.
2013-14 sezonunda Zalgiris Kaunas formasıyla adından ciddi şekilde söz ettirdi. Litvanya Ligi şampiyonluğu yaşayan Amerikalı oyuncu, Euroleague’de 24 maçta forma giydi ve 16.8 sayı - 3.5 ribaund - 4.1 asist ve 1.3 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Yakaladığı 16.8 sayı ortalaması ile Keith Langford’un ardından sayı krallığında 2.sırayı aldı. 3 sayı çizgisinin gerisinden %44'lük performansıyla dikkat çekti. (74/167) En dikkat çekici performansını Real Madrid’e karşı 87-80 kazandıkları karşılaşmada 7/11 üç sayı isabeti bularak kaydetmişti. Tecrübeli oyuncu o karşılaşmada 36 sayı üreterek takımının galibiyetinde başrol oynadı. Sezon bittiğinde Avrupa’da birçok takımdan teklif aldı ancak ücretleri beğenmeyince Çin yolunu tuttu.  

2014/15 sezonunu Çin ekibi Qingdao Double Stars’da geçirdi. Yarı finalde Lianoing’e elendiği yılı 30.4 sayı – 4.3 ribaund – 5.2 asist ortalamaları ile tamamladı. 2015/16 sezonunda bir başka Çin ekibi Sichuan Blue Whales’a transfer oldu ve sezonu şampiyon olarak tamamladı. 48 maçta forma giydi ve 24.8 sayı - 4.4 ribaund ve 4.5 asist ortalamaları tutturdu.

Yaz dönemini ise NBA Summer League ekiplerinden Orlando’da geçirdi. 5 maçta forma giyerken, maç başına 13.8 sayı - 3.2 ribaund ve 4.6 asist ortalamalarıyla oynadı.

Furkan Dillice

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.