Luis Pedro Cavanda resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam eden Galatasaray'da transfer harekatı devam ediyor. Daha önce Serdar Aziz, Emrah Başsan, Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci ile sözleşme imzalayan Galatasaray, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in savunmanın sağ bölgesine takviye istemesi üzerine Trabzonspor'da forma giyen Luis Pedro Cavanda ile her konuda anlaşma sağladı. Geçtiğimiz sezon bordo-mavili ekibe transfer olan Angola doğumlu oyuncu Standart Liege altyapısında başladığı futbol kariyerinde Lazio, Bari ve Torino formaları giymişti.

ANGOLA DOĞUMLU ANCAK 3 PASAPORTU VAR..
Angolalı bir baba ve Kongolu bir annenin ikinci çocuğu olarak Angola'nın en büyük şehri ve başkenti olan, Atlas Okyanusu kıyısındaki Luanda şehrinde 2 Ocak 1991 tarihinde dünyaya gelen Luis Pedro Cavanda bebek sayılabilecek dönemde, doğumundan sadece 6 ay sonra ailesiyle birlikte Belçika'ya göç etti.  Avrupa'nın en çok göç alan ülkelerinden birisi olan Belçika'da çocuk yaşta futbola başlayan siyahi oyuncu, 14 yaşından itibaren ülkenin en büyük takımlarından Standard Liège altyapısında top koşturmaya başladı. 2005 yılında girdiği Liege altyapısında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Cavanda, takvim yaprakları 1 Ocak 2007'i gösterdiğinde sadece 20bin euro yetiştirme bedeliyle birlikte İtalyan ekibi Lazio'nun yolunu tuttu.

İtalya'da geçirdiği ilk 2 yılında Lazio'nun U19 takımında forma giyen Angola doğumlu Kongo asıllı genç oyuncu, 2009 yılında dönemin teknik direktörü Davide Ballardini tarafından Avrupa Ligi'nde grup aşamasında Levski Sofia karşısında deplasmanda oynanılan mücadelede 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Genç oyuncu ilk maçta alınan 4-0'lık galibiyetin ardından Roma'da oynanılan rövanş karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Sezonu bu şekilde kısmen A takımda, kısmen U19'da geçiren Cavanda sezon sonunda çeyrek final oynayan Lazio U19 takımında toplamda 15 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti.

2010/11 sezonunda Lazio'nun sezon başı hazırlık kampına davet edilen ve kendisini teknik direktör Edoardo Reja'ya kabul ettiren Cavanda, rotasyonun bir parçası olarak sezona başladı. Fernando Muslera'nın kalesini koruduğu mavi-beyazlı takımda sezonun ilk maçında 62.dakikada Simone del Niro'nun yerine oyuna dahil olan Pedro Luis Cavanda böylelikle ilk kez Seria A organizasyonunda boy göstermiş oldu. 12 maçta A takım kadrosunda yer alan ancak 2 kez ilk onbirde yer alan Cavanda, bir kez kenardan oyuna dahil oldu. Aynı dönem içerisinde 6 kez U19 takımın formasını terletirken, sezon ortasında tecrübe kazanması amacıyla Serie B takımlarından Torino'ya kiralandı. Cavanda her ne kadar düzenli forma giymesi amacıyla kiralansa da Torino'da teknik direktör Franco Lerda'nın gözüne giremedi. Burada sadece 3 maçta forma giyebilen Angola doğumlı oyuncu sezon sonunda adının karşısında 14 maçta 841 dakika (yani maç başına 60 dk) yazdırabildi.
2011/12 sezonunda teknik direktör Edoardo Reja tarafından sezon öncesi kampa götürülen ve ligin ilk yarısında A takımda yer alan Cavanda, sezonun ilk yarısında U19 takımda forma giyerken, A takım forması altında Aralık ayında oynanılan Sporting Lizbon ve Udinese karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıktı. Devre arasında tecrübe kazanması amacıyla Bari'ye kiralanan genç oyuncu, her ne kadar ilk başta burada şans bulamasa da sezonun son bölümüne doğru kadroda kendisine yer bulmaya başladı. Bari forması altında 10 kez maç kadrosunda yer alan siyahi oyuncu bu karşılaşmalarda 3 kez ilk onbirde sahaya çıkarken, 5 kez kenardan oyuna dahil oldu. Her ne kadar tecrübe kazanması amacıyla Torino ve Bari'ye kiralansa da, Afrikalı oyuncu istediği tecrübeleri burada elde edemedi. Çok fazla forma şansı bulamayan Cavanda, bir sonraki sezon 2012/13 sezonunda teknik direktör Vladimir Petkovic tarafından Lazio'da kadroda tutuldu. Sezon öncesi kampta başarılı bir görüntü çizen ve gösterdiği performans sonrasında savunmanın solunda kadroda kendisine yer bulan Cavanda, sezonun ilk yarısında büyük bir çoğunluğu ilk 11'de olmak üzere 24 maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda 2 kez golden önceki pası veren isim oldu. 2013 yılının Şubat ayına kadar devam eden sekansta Seria A'da 14, Avrupa Ligi'nde 7 ve İtalya Kupası'nda 3 maçta forma giyen Cavanda, yaşadığı sorunların ardından kadro dışı bırakılmıştı. Sezonun ilk yarısında istikrarlı bir grafik çizen Cavanda, kadro dışı kalması nedeniyle Şubat ayından Mayıs ayına kadar forma giyemedi.

2013/14 sezonu başında affedilen Cavanda teknik direktör Petkovic'in kadrosuna direkt yazdığı isimlerin başında geldi. Süper Kupa karşılaşmasında Juventus karşısında 4-0 kaybeden Lazio'da ilk onbirde sahaya çıkan siyahi futbolcu, büyük çoğunluğu sezonun ilk yarısında ve ilk 11'de olmak üzere 29 resmi maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda 1 gol - 1 asist performansını sergiledi. Lazio'da sezonun ortasından itibaren rotasyona düşen Pedro Luis Cavanda'nın sezon sonunda istatistik hanesinde Seria A'da 19, Avrupa Ligi'nde 7, İtalya Kupası'nda 2 ve Süper Kupa'da 1 maç olmak üzere toplamda 2.144 dakika (yani maç başına ortalama 74 dakika) yazıyordu. Cavanda bu istikrarlı görüntüsü nedeniyle 2014/15 sezonunda da takımda kalmayı başardı. İtalyan ekibiyle sezona başlayan deneyimli savunma oyuncusu başkent ekibinin rotasyonunda önemli bir parça oldu. Zaman zaman savunmanın solunda, kimi zaman ön alanda değerlendirilen Cavanda sezon içerisinde 30 maçta maç kadrosunda oldu ancak 10 kez ilk onbirde sahaya çıkarken, 6 kez kenardan geldi. İtalya Kupası'nda final oynayan Lazio'da sadece kupada sadece 2 maçta forma giyen Cavanda, sezon sonunda 18 resmi karşılaşmada 2 asist ile oynamış oldu.
2015/16 sezonu öncesinde 1.750 milyon euro bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer olan Pedro Luis Cavanda, geçmiş yıllara nazaran daha istikrarlı bir süreç geçirdi. Son derece büyük çalkantıların ve iniş-çıkışların yaşandığı sezonda bordo-mavili takımın formasını tamamı 90 dakika ve ilk onbir olmak üzere 25 lig müsabakasında giyen Cavanda bu karşılaşmalarda bir kez golden önceki pası veren isim oldu. Avrupa Ligi elemeleri kapsamında Rabotnicki ve Türkiye Kupası'nda da Akhisar Belediye karşısında onbirde görev yapan Cavanda, sezonun son bölümünde teknik heyet ile yaşadığı problemler ile takımdan ayrılmak istediğini belirterek şehirden ayrılmıştı. Afrika asıllı Belçika vatandaşlığı bulunan Cavanda, bordo-mavili ekipte yeni sezon öncesinde teknik direktör Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Angola doğumlu ve Kongo asıllı olmasına rağmen 6 aylıkken gittiği Belçika'da vatandaşlığı bulunan Pedro Luis Cavanda milli takım tercihini de Belçika'dan yana kullandı. Belçika milli takımı altında çeşitli kademelerde 25 kez milli takım formasını giyen Cavanda, son olarak 10.10.2015 tarihinde dönemin milli takım teknik direktörü Marc Wilmots tarafından A Milli Takıma davet edilmiş ve Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamında Andorra karşısında 81. dakikada Thomas Meunier'in yerine oyuna dahil olmuştu. Cavanda bu karşılaşmadan yaklaşık 1 ay sonra (13.11.2015) İtalya ile oynanılan hazırlık karşılaşmasında milli takım forması altında ilk 11'de sahaya çıkmış ve 68 dakika sahada kalmıştı.

FCN Blog ailesi olarak Pedro Luis Cavanda'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.