Mercek Altında: Josue neleri değiştirecek?

Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmeyi hedefleyen Galatasaray, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosuna Serdar Aziz, Emrah Başsan, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci ve Luis Cavanda gibi isimleri katan Galatasaray son olarak Porto'dan Josue'yi 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Galatasaray bu transfer için Porto kulübüne herhangi bir bedel ödemeyecek. Porto okulunda yetişen Josue'nin yeni sezonda Galatasaray'a neler kazandırabileceğini mercek altına almak istedik..

KALEYİ DÜŞÜNEN, HIZLI VE TEKNİK..
Josue, Dünyanın en iyi futbolcu yetiştiren kulüplerinden Porto'nun bizlere sunduğu bir orta saha oyuncusu. Kariyeri boyunca Porto kadrosunda kendine yer bulamayan Portekizli futbolcu kariyerinin büyük çoğunluğunu kiralık futbolcu olarak geçirdi ve son durağı Galatasaray oldu. Porto'nun kadro yapısını düşündüğümüzde o kadroya girememesi oyuncunun yetersiz olduğunu göstermez. Porto'da kadroya girebilenlerin sonraki durağı zaten en iyi kulüpler oluyor.

Josue, orta sahanın birçok bölgesinde görev alabilecek bir futbolcu. Temel olarak orta sahada 8 ve 10 numara bölgelerinde görev alabilen oyuncu gerektiğinde hücum kanatlarında Podolski ve Bruma'yı da yedekleyebilir. Josue, hızlı olması ve topu aldığında direk kaleyi düşünmesiyle orta sahada etkili bir isim. Bu özelliklerini Bursaspor döneminden ve geçen sezonki Braga-Fenerbahçe eşleşmelerinden hatırlıyoruz. Beşiktaş karşısında Süper Kupa'da en büyük sıkıntımız topu ileriye hızlı bir şekilde taşıyamamaktı. Hücum oyuncularımız ve defansımız arasında bir bağlantı kuracak oyuncu, oyun eksikliğimiz dikkat çekmekteydi. İşte bu noktada Josue bu sıkıntımıza ilaç olabilecek özellikte bir futbolcu. Topu aldığında kaleye dikine gidebilir, şut atabilir, 3.bölgede arkadaşlarına uygun pozisyonlar hazırlayabilir.

JOSUE'NİN SİSTEMDEKİ YERİ
Kötü geçen geçen senede sayısız kötü özelliklerimizden biri topu ileriye yıkamamaktı. Bu sezon ligde ve Türkiye Kupası'nda oynayacağımız düşünüldüğünde rakiplerimizi geriye itmemiz elzem duruyor. Geçen sezonda Selçuk ve sürekli değişen partneri rakibi geriye itme konusunda başarılı olamamışlardı. Josue bu noktada özellikle dikkat çekecektir. Ben Josue'nin ilk olarak Sneijder ve Selçuk İnan'ı yedeklemek için alındığını düşünüyorum. Nitekim bu oyuncuların ikisinin de 30 yaşlarını geçmiş olmaları sebebiyle karar gayet mantıklı. Josue, bu iki ismi yedeklemesinin yanı sıra özellikle iç saha maçlarımızda Selçuk ile tandem oluşturup hücum futbolu oynamamızı sağlayabilir. Lig ve kupa maratonlarında Sneijder ile Selçuk'u stratejik şekilde dinlendirmek oyunumuz için çok önemli bir durum.

Defansif orta sahaya bir transfer yapacağımız konuşuluyor. Bu transfer gerçekleşirse gelecek oyuncuyla beraber Selçuk, Tolga, Hamit, Josue, Donk gibi oyunculardan oluşan bir kadro orta sahanın ortasında ligi ve kupayı yeterli şekilde idare edebilecek bir kadro gibi gözüküyor. Bu isimler yeterli ve etkili kullanıldıkları taktirde olması gerektiği gibi rakip takımlara orta saha üstünlüğü kurup oyunu rakip yarı sahada oynayabiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.