Mercek Altında: Justin Dentmon'un saha içi profili..

Önümüzdeki sezon Euroleague'de mücadele edecek olan ve kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank skorer oyun kurucu Justin Dentmon ile anlaşmaya vardı. Skorer oyununun yanında yarı sahada oyunu kontrol eden ve pasörlük özelliği de olan Amerikalı oyun kurucunun hem tempo basketbolu, hem de yarı sahada takımın eksiklerini kapatacak bir nitelikte olduğunu söylemek mümkün. Furkan Dillice'nin kaleminden Justin Dentmon'un saha içindeki artıları ve eksileri..

ARTILARI: OYNAR VE OYNATIR, ŞUT MENZİLİ..
Bir diğer transferimiz Russ Smith’e kıyasla penetre üzeri şutlarda oldukça başarılı bir görüntü çizen Dentmon, savunması riske edilmeyecek bir oyuncu profili. Sahadaki hücum çeşitliliğini arttıracak bu özelliği sayesinde oyunun tıkandığı noktalarda hücumda önemli bir el olacak. 

Önemli bir hücum oyuncusu olarak öne çıkan Justin Dentmon’un hücumdaki bir diğer artısı da fiziksel dezavantajına rağmen dengeli bir şekilde çembere gidebiliyor olması. Errick McCollum ile başlayıp, Russ Smith ile devam eden “faul alan guard” furyasına bir halka daha ekledik desek sanırım yanılmış olmayız.

Skorer oyun kurucuların en önemli handikaplarından birisi yarı sahada takımı yeterince kontrol edemiyor olması. Her skorer gibi hücumu pastan önde tutmasına rağmen, gerektiği yerde oyunu kontrol ederek takımı da oynatabilen Dentmon, bu konuda önemli bir eksiğimizi kapatmış durumda. 

Savunma yerleşiminde riske edilmeyecek bir oyuncu olduğunu yazımızın başında belirtmiştik. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız oyun sıkışmasını bu sezon hücumda ki şut menzilini arttırarak çözeceğinden şüphem yok.

Agresif bir savunmacı olmamasına rağmen, temel savunma bilgisi olan ve en azından topa elini sokmaktan çekinmemesi onu, “savunmada sandalye çeken skorer oyuncu” tanımından biraz da olsa uzaklaştırıyor.
EKSİLERİ: ŞUT SEÇİMLERİ VE OYUNDAN DÜŞÜŞLERİ..
Her skorer oyuncunun yaşadığı temel sorunlardan birisi olan “şut seçimleri” hiç kuşkusuz Justin Dentmon’un da başını yakan ve saha içinde aranan oyuncu olmamasını sağlayan sebeplerin başında geliyor. Yeri geldiğinde en müsait pas açısını bile göremeyip çembere odaklandığı için takımı mevcut ritminden biraz uzaklaştırıyor. Bireysel olarak ele aldığımızda boyu fazla handikap yaratmasa da Russ Smith ile birlikte sahada olduğu dakikalarda size olarak takıma sıkıntı yaratacağı bir gerçek. 

Her skorer oyuncu gibi takımın liderliğini yapmak isteyen Amerikalı guardın bir diğer problemi de saha içinde istikrarı yakalayamadığı anlarda oyundan düşmesi ve oyunun iki tarafında da sahadan kopması. Savunmada zaman zaman yaşadığı eşleşme problemi ve hücumda ki düzensiz şut seçimleri de bazı eksiklerinden.

Tamamen toparlayacak olursak; sıfırdan kurulacak bir kadroya yazılacak ilk oyuncuların başında gelirken, Galatasaray’ın kadro yapısı düşünüldüğünde, alternatifler arasında yer alması gereken bir oyuncu. Hedefteki oyunculardan istenilen cevabın alınamaması Galatasaray’ı sezon öncesinde Justin Dentmon’a yönlendirdi.

En büyük avantajlarından birisi, Ergin Ataman’ın oyun kurucularına tanıdığı sınırsız özgürlüğün, saha içinde bunu fazlasıyla seven Justin Dentmon’un işine gelecek olması.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.