Moriah Jefferson resmen Galatasaray'da!



2016-2017 sezonunda Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Eurocup olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek olan Sarayın Sultanları'nda transfer çalışmaları devam ediyor. Sarı kırmızılı takıma eklenen son isim WNBA ekiplerinden San Antonio Stars forması giyen 1994 doğumlu oyun kurucu Moriah Jefferson oldu. 


8 Mart 1994 doğumlu Moriah, lise kariyerinde 5 sezon THESA forması giydi. Buradaki ilk sezonunda 51 maçın 50'sinde oynadı ve ortalama 19.5 sayı - 1.7 ribaund - 1.7 asist ortalamaları yakalarken, takımına önemli bir katkıda bulundu. Buradaki 3. yılında 50 maçın tamamında forma giyen genç oyuncu, ortalama 21.8 sayı - 5 ribaund - 4 asist gibi göz alıcı ortalamaları yakalamayı başarırken, gerek ribaund gerekse asist yeteneğini ne kadar geliştirdiğini gösterdi. 

Göz alıcı lise kariyerinden sonra kolej kariyerine de Connecticut'ta başlayan oyuncu Breanna Stewart ve Morgan Tuck ile takım arkadaşı olurken, bu üçlü 2016 draftında ilk turda ilk 3 sırayı paylaşıp Moriah 2.sıradan San Antonio Stars'ın yolunu tutarken, Breanna Stewart ilk sıradan Seattle Storm, Morgan Tuck ise 3.sıradan Connecticut Sun tarafından draft edilerek WNBA kariyerine başladı.

Henüz 10 senesi dolmayan basketbol kariyerinde, 2015 senesinde Sue Bird, Diana Taurasi gibi yıldızların da bir dönem kazandığı Lieberman ödülünü de kazanan Moriah Jefferson, saha içinde potaya hızlı gidebilen, şutu olan ve uzunları besleyebilecek bir isim olarak göze çarpıyor. Henüz 22 yaşında ve potansiyeli yüksek point guardın Avrupa macerasındaki ilk takımı -geçen sezon Jewell Loyd'da olduğu gibi- Galatasaray olacak. 

FCN Blog Ailesi olarak yeni oyuncumuz Moriah Jefferson'a hoşgeldin der, sarı kırmızılı forma altında sağlıklı, başarılı ve güzel bir sezon geçirmesini dileriz.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.