Olcan Adın'ın sözleşmesi feshedildi.

2014 - 2015 futbol sezonunun yaz transfer döneminde Trabzonspor'dan 4 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Olcan Adın, sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği 2 yılın ardından sözleşmesi tek taraflı feshedilerek takımdan ayrıldı. Transfer edildiği dönemde yerli oyuncu kuralının yürürlükte olması nedeniyle yüksek kontrata transfer edilen ve işin doğrusunu da söylemek gerekirse ihtiyaç doğrultusunda eleştirilmeyen transferlerden birisi olan Olcan, sezon başında teknik direktör Jan Olde Riekerink tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Takımda düşünülmediği kendisine ifade edildikten sonra gelen teklifleri değerlendiren, yurt içinde Kayserispor - Bursaspor ve yurt dışında Granada ile masaya oturan 30 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi dün itibariyle kulübümüz tarafından tek taraflı feshedildi ve federasyona bildirildi.


Tek taraflı fesihlerde genel itibariyle oyuncuyla uzlaşmadan fesih durumu söz konusu olduğunda, oyuncu haklarını UEFA / FIFA nezdinde arayabilir ve sözleşme süresi boyunca geçerli olan rakamı ödemekle mükellef olursunuz. Ancak transfer döneminin en başından beri bazı takımlarla görüşen ve İspanyol ekibi Granada'ya imza atması an meselesi olan Olcan'ın sözleşmesinin alacaklarına karşılık feshedilme ihtimali bir hayli fazla. Aksi takdirde, transferin son gününe kadar bekleyip oyuncunun sözleşmesini tek taraflı feshetmek -ki daha önce Levent Nazifoğlu, defalarca olmak üzere Umut ve Tarık gibi dayatmalarda bulunmadığını, Olcan'ın gitmek için iyi niyetinden bahsetmişti- çok makul görünmüyor.

Olcan'ın sarı - kırmızılı forma altındaki serüveni pek parlak görünmüyor ancak kariyerine 4 kupa yazdırdığını söyleyebiliriz. İlk sezonunda ligde 28 maçta 1 gol - 4 asist; ikinci sezonunda ligde 27 maçta 3 gol - 1 asist performansı ile oynayan tecrübeli oyuncunun ofansif sol kanat oyuncusu olarak geldiği takımdan sol bek rotasyonunun bir parçası olarak ayrılması bazı şeyleri net olarak açıklıyor. Türkiye Kupası'nda da ilk sezonunda 11 maçta 4 gol - 3 asist; ikinci sezonunda ise 10 maçta 1 gol - 3 asist performansını sergileyen Olcan, sezonunun açılış ve kapanış maçları olarak kabul edilen TFF Süper Kupa'da ise sadece 1 maçta forma giyebildi. Galatasaray forması altında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplamda 7 maçta forma şansı bulan Olcan'ın bu karşılaşmalarda skora herhangi bir katkısı olmadı.

Olcan Adın'ın aradan geçen 2 yıllık Galatasaray macerasına baktığımızda akıllarda kalan bir performans hatırlamıyoruz ancak geçtiğimiz sezon Kadıköy deplasmanında son dakikalarda eşitliği getiren golden sonra tribünlere armanın üzerindeki 4.yıldızı göstermesi hafızalardan uzun bir süre unutulmayacaktır. 

Olcan Adın'a bugüne kadar tüm hizmetleri için teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz. Yolun açık olsun Olcan..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.