Ömer Yalçınkaya: Yeni sezonda hedefimiz Final Four..

 
Galatasaray Basketbol Şubesi menajeri Ömer Yalçınkaya, GSTV'de Gün Ortası programının sorularını yanıtladı. Erkek basketbolda kurulan kadronun hedeflerine değinen Yalçınkaya, Euroleague'deki yegane hedefin final four oynamak olduğunu söyledi. Türkiye'de de tüm kupalara talip olduğumuzu belirten menajerimiz, bundan sonraki görevin taraftara düştüğünü yineledi. Basketbol kombinelerinde %50 indirime gidildiğini ve taraftarımızın desteğiyle hedeflerimize çok daha emin adımlarla yürüyeceğimizi sözlerine ekledi. 

SIKI BİR HAZIRLIK SÜRECİ GEÇİRECEĞİZ
2 yabancı oyuncumuz haricinde tam kadro sezona başlamış durumdayız. O oyuncular da ailevi sebeplerden dolayı aramıza geç katılacaklar. 7 yabancı, 5 Türk oyuncumuz Ergin Ataman hocamız önderliğinde hazırlıklara başladılar. Tüm oyuncularımız çok arzulu bir şekilde geldiler. Bu yüzden sezon sonu hedeflerimiz için çok ümitliyiz. Bu sezon 70-80 maça yakın oynayacağımızı düşünüyoruz. Bu sebeple kadroyu bu denli geniş tuttuk. Yurtdışı kampında 14 hazırlık maçı ayarlamış durumdayız. Sassari ve onların ayarladıkları takımlar ile maçlar yapacağız. Bu bize daha önceler de hep şans getirmişti. Sonrasında ülkemize dönüş yapıp Antalya'da bir gösteri maçı yapacağız. Bu maçın iyi bir ölçüt olacağını düşünmüyorum. Antalya'dan sonra Rusya'da Khimki ile hazırlık maçı programı ayarladık. Atina'da AEK ve Panathinaikos ile oynayıp yurtdışı kampını sonlandıracağız.

ROTASYONU GENİŞ TUTMAMIZIN SEBEBİ..
Geçtiğimiz sezon EuroCup şampiyonu olduk ancak yaşadığımız talihsizlikler sebebiyle dar bir rotasyonla oynamak zorunda kaldık. Hatırlarsanız Pınar KSK serisinde ve Fenerbahçe maçlarında 6-7 oyuncuyla mücadele etmiştik. Aslında sezon içinde transfer de yapmıştık ama Bernard James babasının hastalığını öne sürerek takımımızdan ayrılmıştı. Yasal yollardan hakkımızı aramış olsak da sportif başarı olarak geri kazanılacak bir veriye sahip değiliz. Bu sebeple önümüzdeki sezon için daha geniş ve kaliteli bir kadro kurduk. Gelecekte yaşanacak yorgunluklar ve sakatlıklıkları düşünerek rotasyonu geniş tutttuk. Örneğin Bernard James geçen sezon Lasme'yi rotasyonda rahatlatabilirdi. Bu sezon böyle sorunlarla karşılaşmak istemiyoruz.

Lasme'yi yere göğe sığdıramıyoruz. Muazzam bir oyuncu ve geçen sezon bu takım için her şeyini ortaya koydu. Talihsiz şekilde bir ceza alması gündemde. 6 ay - 1 yıl arası bir ceza almasını bekliyoruz. Olası 3 aylık bir cezada onu yeniden gündemimize alabiliriz.

HEDEF 7000 KOMBİNE
Taraftarın bizi yalnız bırakacağını sanmıyorum. Abdi İpekçi'de yıllardır süregelen bir gelenek var. Taraftarın yarattığı sinerji ile korkunç bir atmosfer oluyor. Gelen yabancı oyuncularımızın ağzında hep bir taraftar lafı var. Özellikle geçtiğimiz sezonu Türkiye'de geçiren yeni transferlerimiz Alex Tyus ve Jon Diebler taraftarla karşılaşmak için sabırsızlanıyorlar. Bu sezon da alınacak kombinelerle takımımız çok iyi yerlere gelebilir. Taraftarlarımızın gelirlerini de düşünerek kombinelerde %50 indirime gittik. Artık görev taraftarın, bir Final-Four neden olmasın?

EUROLEAGUE'DE AMAÇ FINAL-FOUR
Ergin Ataman'ın dün oyuncularla yaptığı toplantıda bu takımın kurulma amacının Final-four oynamak olduğunu söyledi. Türkiye'deki kupalara da talip olduğumuzu sözlerine ekledi. Hep eğlenip hem de kazanacağız dedi. Oyuncularımız gerçekten birer yıldız gibi parlıyorlar. Bu benim kendime ve takıma olan güvenimi de arttıyor. Final-four'un altını çizerek söylüyorum. Geçen sezon bu senenin kadrosunu kurma aşamasındayken ilk hedefimiz son 8'e kalmak sonrasında F4 olursa olur diyorduk. Ancak kurulan bu kadroyla hedeflerimizi net bir şekilde final-four'a çektik.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.