ÖZEL | Altyapıda yeni projelerimiz..

3 yıllık bir aranın ardından Galatasaray'a Basketbol Akademisi Altyapı Sorumlusu olarak dönen Hasan Serbest sitemize özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray Basketbol Akademileri'nin önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceği projeleri anlatan Serbest, bir çok projesini ise ilk olarak blogumuza açıkladı. 


BİR ÜNİVERSİTE İLE ANLAŞACAĞIZ
Biz Florya Metin Oktay Tesislerinde Galatasaray Basketbol Akademisi olarak bir çok antrenörle birlikte çalışıyoruz. Spor psikologu, beslenme uzmanı, kondisyoner yani Basketbol Akademisi adı altında olabilecek kim varsa bir araya getirmeye çalıştık. Bu konuyla ilgili bir projemiz var. Galatasaray Basketbol Akademisi olarak bir üniversite ile anlaşacağız. Bu üniversitenin spor akademisinde basketbol antrenörlüğü okuyan kişileri burada staja alacağız. Bizim sporcularımızda oradaki verilerden yararlanacak. Burası bir akademi ise bunun bir üniversite ile bağlantılı olması gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili de görüşmeler yapıyoruz. Galatasaray Basketbol Akademisi ve bir üniversiteye bağlı spor akademisi ile birlikte hem sporcu hem antrenör hem de spor adamı yetiştirmeyi hedefliyoruz.

SCOUT EKİBİ KURMAYI PLANLIYORUZ
Bir scout ekibi kurmayı planlıyoruz. Altyapı maçlarını izleyecekler. Takip ettiğimiz sporcuların videolarını çekecekler. Onlar hakkında bize raporlar sunacaklar. Bunu da yine spor akademisinde bu işi yapmak isteyen kişilerle bağlantılı yapmak istiyoruz.

ÜLKENİN HER YERİNDEN SPORCU GELEBİLİR
Bir diğer projemiz ise galatasaray.org adresinde altyapımıza katılmak isteyen sporcularımız için başvuru almak. Anadolu’da herhangi bir sporcu istediğinde bize katılmak için başvuruda bulunabilecek ve eğer gerekli şartları sağlayabilirse bu tip sporcuları bünyemize katmak için çaba sarf edeceğiz.

AMATÖR KULÜPLER İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
Amatör kulüplerden kadromuza kattığımız tüm oyuncular için resmi açıklama ile tanıtım yapacağız. Şöyle bir şey var, amatör kulüpler bu oyuncuları eğitiyor ve bize veriyor. Kimi ücretsiz veriyor, kimi ise cuzi miktarlara veriyor. Ama bu kulüplerin oyunculara verdikleri eğitimler bilinmiyor. Büyük kulüpler olarak tüm işimiz sadece sporcuyu alana kadar. Daha sonra amatör kulüpleri arayıp sormuyoruz. Biz Galatasaray olarak bunu yapmamaya çalışacağız. Belki maddi olarak büyük yardımlarımız dokunmayabilir ancak onların verdiği eğitimlerin iyi olduğunu tanıtmaya çalışacağız. Amatör kulüplerle işbirliği içinde çalışacağız.

***
*****
FCNBLOG ÖZEL HABERİDİR 
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.