Rio 2016 | Akılda kalanlar..

Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları tüm heyecanı ve skandalları ile biterken biz de bu olimpiyatların en ilginç, izlerken bu ne böyle?  dediğimiz olayları kendimizce yazalım dedik, yazdıktan sonra iyi bir iş çıkardığımızı düşünüp bunu derleyip topladık. Mert İşleyen'in gözünden Rio'da yaşanan enteresan olaylar..


CANON'DAN DEV DEPO
Dünyanın en büyük kamera şirketi diyebileceğimiz Canon, Rio Olimpiyatı için ne olur ne olmaz diye şöyle bir depo kurmuş. Gerçekten etkileyici.

BOGUT TERZİLİĞE SOYUNDU
Rio 2016’yı dördüncü bitiren Avustralya’nın tecrübeli oyuncusu Andrew Bogut ise Rio'da kaldığı yerden şikayet edip duş alırken her yer ıslanmasın diye perdeyi dikiyorum demiş.

BUTLER'IN İLGİNÇ FOBİSİ
Amerika Birleşik Devletleri, Rio’da kalınan yerleri beğenmeyip kendine lüks bir gemi kiraladığını da belirtelim. Sonrasında Jimmy Butler, sudan korktuğu için Amerika'nın kaldığı lüks gemide deniz görmeyen bir oda istemiş ve arkadaşlarına ‘’sakın dalga geçmeyin’’ demişti.

TACİZ SKANDALLARI
Fas adına katılan Hassan Saada isimli boksör Olimpiyat Köyünde sporculara tacizden tutuklanmıştı. Saada sonradan serbest bırakıldı. Daha sonra ise açılış töreninde Namibya bayrağını taşıyan boksör temizlik görevlisine tacizden tutuklanmış. (Bu ikinci tutuklama oldu. Ne oluyoruz?)

ABD'Lİ OYUNCULAR YOLU ŞAŞIRDI
Amerika'da; DeMarcus Cousins, DeMar DeRozan, DeAndre Jordan, Brezilya'da bir spa merkezine gitmek isterken geneleve gitmiş. Amerika’nın en büyük medya şirketlerinden biri olan Tmz olayı yakalamış. 

FRANSIZ SPORCUNUN BÜYÜK TALİHSİZLİĞİ
Rio'da Fransız sporcu Said atlayışını yapıp yere düştüğü sırada ayağı kırıldı. Video burada. (Baya kötü +18 uyarımızı da yapalım) Paul George, Rio'da ayağı kırılan Fransız sporcu Said'i ziyaret ve yardım etmek istiyormuş. (George'un da 2014'de ayağı kırılmıştı)

MÜLTECİ BOTUNDAN OLİMPİYATA
Suriye'den mülteci botu ile kaçıp botun patlamasının ardından denize atlayıp bir kişi ile birlikte yüzerek botu Avrupa'ya ulaştıran Yusra Mardini kendi elemesinde 1. toplamda 41. oldu ve elendi. (Rio’nun en etkileyici hikayesi olarak görmüştüm ben.)

ALARMLAR SUSMADI
Rio devam ederken sürekli konaklamalar konusunda sorunlar devam etti. Gaz alarmları sürekli çalıyor ve yemeklerde ciddi bir sorun vardı. 

ŞOFÖR YOLU ŞAŞIRDI
Türkiye’nin bayan basketbolcularını maça getiren otobüsün sürücüsü yolu kaybetmişti, sürücü yolu burana kadar 1.5 saat geçmiş ve oyuncular ısınmadan direk sahaya çıkmıştı. Konu ile ilgili Işıl Alben şu yorumları yapmıştı: ‘’Öyle bir organizasyon düşününki ne maça gidebiliyorsunuz ne Olimpiyat köyüne. Çünkü otobüs sürücüsü yolları bilmiyor.’’

LEDECKY TUR BİNDİRDİ
Katie Ledecky yüzmede 1.91 saniye farkla inanılmaz bir dünya rekoru kırdı. Formula 1’de tur bindirme olayını yüzme sporunda yapan nadir sporculardan oldu. İnanılmazdı.

YOSUN MU KİMYASAL MI?
Rio'da sular bu şekilde. Bunun nedeni ise bazılarına göre su yosunu bazılarına göre suya rengini veren bazı zararsız kimyasal maddelerin bitmesi.

KİM BÖYLE TUVALET YAPAR Kİ?
Rio'da sporcuların odalarında bulunan tuvaletler bu şekildeydi. Biraz sıkıntı var sanki.

GÜVENLİK SKANDALLARI
Rio'da basın mensuplarının kaldığı çadıra mermi isabet etmişti. (Nereden geldiği belli değildi) sonra 1-2 şüpheli paket bulunup imha edilmiş. Çok sıkıntılıydı. İspanya-Nijerya maçında ise kısa süreli bomba paniği yaşanmış ve sonrasında seyirciler tahliye edilmişti.

KORUNMAK MÜHİM
Olimpiyat oyuncularına kondom dağıtan adam böyle görüntülenmişti.

LOCHTE NE YAPTIN?
Ryan Lochte, Gunnar Bentz gibi sporcular, Rio'da silahlı soygunun kurbanı olmuşlar. Soyguncular silahla tehdit edip bir şeyler alıp kaçmıştı? Sonrasında yetkililer bu iddianın yalan olduğunu açıkladı. Ardından Lochte kendi hesabından bu yalan için özür dilemişti. Bunun üzerine sponsorlar ilişkilerini gözden geçirme kararı bile almış. Koskoca Lochte bu yalan falan, olmuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.