Rio 2016 | Altıncı günün ardından..

Günlük panoraması ile her gün size toplu sonuçları ve göze çarpan olayları sunmaya çalıştığımız Rio 2016'da 6. Gün geride kaldı. Michael Phelps'in 22.madalyası ve Potanın Perileri'nin Belarus karşısındaki önemli galibiyeti bugünün dikkat çeken olaylarıydı.


POTANIN PERİLERİ FİRE VERMEDİ
Basketbol ile devam edelim. Potanın Perileri gruptaki 4. maçında Belarus ile karşılaşırken baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçta Millilerimiz maç sonunu daha iyi oynayarak rakibini 74-71 mağlup etti. Bu maçta Türk Kadın Basketbol tarihinin altın ismi Nevriye Yılmaz'ın ise 36 yaşında hiç kenara gelmeyerek oynadığı oyun şüphesiz tüm Olimpiyat izleyicilerinin takdirini kazandı. Hem kadınlar hem erkekler mücadelelerini izlediğimiz günde ise toplu sonuçlar şöyle oldu:
Kadınlar-
Belarus 71-74 Türkiye
Fransa 74-64 Brezilya
Japonya 86-92 Avusturalya

Erkekler-
Brezilya 76-80 Hırvatistan
Nijerya 87-96 İspanya
Litvanya 81-73 Arjantin

PHELPS KOLEKSİYONU GENİŞLETİYOR
Gelelim Yüzme'ye, madalya mücadelelerinde Kadınlar 200m Kurbağalama'da Japon Rie Kaneto altın, Rus Yulia Efimova gümüş, Çinli Jinglin Shi ise bronz madalyayı göğüslediler. 200m Sırtüstü Erkeklerde ABD'den Ryan Murphy altın, Avusturalya'dan Mitchell Lantkin gümüş, Rus Evegeny Rylov ise bronz madalya sahibi oldu. Erkekler 200m Bireysel'de ise efsane Michael Phelps altın madalya alırken 22.madalyasını kazanarak rekoru daha da genişletti. Japon Kosuke Hagino gümüş, Çinli Shun Wang bronz madalya sahibi oldu. Kadınlar 100m Serbest'te ise Manuel Simone (ABD) ve Penny Oleksiak (CAN) aynı derece ile altın madalya alırken İsveçli Sarah Sjosstrom bronz madalya sahibi oldu.

GENEL HABERLER
Panoramaya Okçuluk'tan bir madalya mücadelesi ile başlayalım. Kadınlarda Koreli Chang Hjerjin altın madalyayı alırken Alman Lisa Lenruh gümüş, Koreli Bobee KI bronz madalya sahibi oldu.

Boks dalında ise iyi bir haberimiz var. 64 kg'da mücadele eden sporcumuz Batuhan Gözgeç Kamerunlu rakibi Mahaman Smalia'yı 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Kano Slalom'da hem erkekler hem de kadınlarda madalya mücadeleleri yaşandı. Erkekler duble C2 kategorisinde Slovakya altın madalya alırken Britanya gümüş, Fransa ise bronz madalya sahibi oldu. Kadınlar Kayak K1 kategorisinde ise İspanyol Maialen Chourraut altın, Luuka Jones (Yeni Zelanda) gümüş, Jessica Fox (Avusturalya) bronz madalyayı boynuna geçirdi.

Bisiklette Sprint Salon mücadeleleri vardı. Britanya'nın olimpiyat rekoru kırarak altın madalya aldığı yarışta Yeni Zelanda gümüş Fransa ise bronz madalya kazandı.

Eskrim Epe dalında yine bir madalya mücadelesi verildi. Kadınlar takım finallerinde Çin altın madalyayı alırken Romanya gümüş Rusya ise bronz madalya sahibi oldu.

Artistik Jimnastik'te ise mükemmel bir gün geride kaldı. Amerikalı Simone Giles'in harika performansı ile yıldızlaştığı turnuvada Alex Raisman (ABD) ve Aliya Mustafina (RUS) gümüş ve bronz madalya sahibi oldular.

Hentbolda erkekler maçları oynandı, alınan toplu sonuçlar ise şöyle oldu:
Tunus 25-25 Katar
Polonya 33-25 Mısır
Danimarka 24-27 Hırvatistan
Brezilya 33-30 Almanya
Slovenya 29-24 İsveç
Fransa 31-24 Arjantin

İlk defa sonuçlarını paylaşacağımız bir spor dalına geçelim, Hokey! Erkekler ve kadınların sonuçları şu şekilde:
Erkekler-
Hollanda 2-1 Hindistan
İrlanda 4-2 Kanada
Arjantin 4-4 Almanya

Kadınlar-
Almanya 1-2 İspanya
Avusturalya 1-0 Arjantin
Amerika 3-0 Hindistan
Japonya 0-2 Britanya

Yedili Ragbi'de de madalyalar sahiplerini buldular. Fiji altın madalyayı alırken Britanya gümüş, Güney Afrika ise bronz madalya sahibi oldu.

Teniste ise bireysel mücadeleler yavaş yavaş sonlanıyor. Kadınlar Çeyrek Final'de tur atlayan isimler Madison Keys, Petra Kvitova, Monica Puig ve Angelique Kerber.

Erkeklerde ise üçüncü tur sonucu Martin del Potro, Roberto Agut, Rafa Nadal, Steve Johson, Andy Murray, Thomaz Belluci, Gael Monfils ve Kei Nishikori çeyrek finale yükselen isimler oldular.

Masa Tenisi Erkekler'de madalya sahibini buldu. Asya rüzgarı esen branşta Çinli Ma Long altın, Jike Zhang gümüş madalya aldılar. Japon Jun Mizutani ise bronz madalya sahibi oldu.

Voleybol Erkekler'de ilk etap maçları devam ediyor. Erkeklerde alınan sonuçlar şöyle:
İran 3-0 Küba
Rusya 3-0 Mısır
Polonya 3-0 Arjantin
Kanada 0-3 Fransa
İtalya 3-0 Meksika
Brezilya 1-3 Amerika

Sutopu'nda ise Kadınlar takım maçları vardı, işte alınan sonuçlar:
Rusya 14-7 Brezilya
İtalya 8-7 Avusturalya
Çin 4-12 ABD
İspanya 11-10 Macaristan

Alınan tüm bu sonuçlar sonrası güncel madalya sıralaması şöyle:


11 Ağustos günü kırılan rekorlara göz atalım:
Yüzme-
- Katie Ledecky (ABD) Kadınlar 800m Serbest 8:12:86 Olimpiyat Rekoru
- Penny Oleksiak (KAN) / Manuel Simone (ABD) Kadınlar 100m Serbest 52.7s Olimpiyat Rekoru
Bisiklet-
- Büyük Britanya Kadınlar Parkur 4:13:26 Olimpiyat/Dünya Rekoru
- Büyük Britanya Erkekler Sprint 42.44s Olimpiyat Rekoru

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.