Rio 2016 | Bireysel hatalar, kayıp giden hayaller..

Ülke tarihinde üstüste ikinci kez katılma başarısı gösterdiğimiz 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Potanın Perileri, çeyrek finalde turnuvanın güçlü takımlarından İspanya ile karşılaştı. Rakibi karşısında oyunun büyük bir kısmını önde götüren ve mücadeleden bir adım bile olsun geri adı adım atmayan Ekrem Memnun'un öğrencileri, karşılaşmanın son saniyesinde potasında gördüğü basketle sahadan 64-62 mağlup ayrılarak madalya şansını kaybetti. 22 sayı - 10 ribaund ile maça damgasını vuran Lara Sanders mağlubiyete engel olamazken, kariyerinin son maçlarını oynayan efsane Nevriye Yılmaz mücadeleyi 13 sayı ile tamamladı.

Çeyrek finaldeki rakibimiz İspanya karşısında maça her zaman olduğu gibi etkili bir adam adama savunma ile başladık. Hücumda Nevriye’nin etkili dış atışları ile bir anda 7-2 öne geçtik. Ancak sonra isabet oranımız düşüp istediğimiz ribauntları da alamayınca İspanya oyunda dengeyi kurdu ve 5. dakikada 8-7 öne geçmeyi başardı. Ardından savunmamızı sertleştirdik. İspanya’nın etkili oyuncularını çemberimizin dışına ittik ve üst üste bulduğumuz sayılarla çeyreğin bitimine 2.30 kala 13-8 öne geçtik. Etkili mücadelemizi sürdürüp hücumda Nevriye ve Lara’yı da  iyi  kullanınca ilk çeyrek 17-12 üstünlüğümüzle kapandı. İkinci çeyreğin başında da iyi mücadelemiz ve sert savunmamız sürdü. Ancak  hücum tempomuzu bir türlü istediğimiz düzeye çekemeyince Xargay ve Dominguez ile sayı bulan İspanya, ilk üç buçuk dakika içinde farkı eritip 19-17 öne geçmeyi başardı. İspanyolların hızını kesmek isteyen Ekrem Memnun’un aldığı moladan sonra topu daha fazla içeriye sokmayı amaçladık ama kritik atışları kaçırdık. Kritik top kayıpları yaptık ve İspanya 15. dakikayı 21-17 önde geçti. Nevriye ve Lara ile çember altında İspanyollara karşılık  vermeye çalıştık ve oyunun içinde kaldık. Biz istediğimiz şutları bulamadık ama onlara da kolay atış şansı vermedik ve ilk yarı 29-25 İspanya’nın üstünlüğü ile noktalandı.

İkinci yarıya daha iyi şut atarak başladık. Bahar’ın serbest atışlarından sonra Işıl’dan gelen üç sayılık isabetin ardından Lara ile  bulduğumuz sayıyla   3 dakika içinde yeniden 32-31  öne geçmeyi başardık.  Savunmamızı daha sert hale getirip, hücumda da rakip pota altına girince oyunun kontrolünü yeniden yakaladık. İspanyolların etkili isimlerinin faul  sorununa girmesini iyi değerlendirip 25. dakikayı 38-32 önde geçtik. Lara ile ribaunt üstünlüğü sağladık. Rakip Alba Torrens ile  direnmeye çalıştı, biz iki kritik atışı kullanamadık.  Çeyreğin sonunda potamızın altında NDour ile ribaunt üstünlüğü sağladılar ancak geri adım atmadan Lara ve Işıl ile  onlara karşılık verdik. Bahar son derece etkili oynadı ve son çeyreğe 47-42 önde girdik. Son çeyreğe Lara Sanders'ın sayıları ile başladık. Ancak daha sonra hücumda iki kritik hata yapınca İspanya iki hızlı hücumla bize karşılık verdi ve iki dakika içinde skor 49-46'a geldi.  Ekrem Memnun tempoyu düşürmek ve onların etkisini azaltmak için hemen molaya başvurdu. Birsel'in üçlüğünün ardından yine iyi savunma yaptık. Baskılı savunmalarını Birsel ve Işıl ile aşıp, Şebnem ile kritik bir de üçlük bulunca bitime 6 dakika kala durum 54-46 oldu. Son bölümde büyük çekişme vardı. İki takım da çember altına giderek skor üretmeye çelişti. Lara çember altındaki etkisini sürdürdü. Peş peşe iki kritik basket yiyip iki hücumdan boş dönünce bitime  2.27 kala fark iki sayıya indi (60-58). Ekrem Memnun bir kez daha mola almak zorunda kaldı. Lara ile kritik  iki  atışı kaçırdık. Bitime 1.10 kala durum 60-60 oldu ancak aynı dakikalarda etkili isimleri Xargay 5 faulle oyun dışı kaldı.  Birsel ile kritik bir top kaybı yapınca 36 saniye kala 62-60 geri düştük. Işıl'ın bomboş pozisyonda kullandığı üç sayılık şutunda isabet bulamadık ancak rakip takımın hücumunda savunmada Birsel topu kazandı. Birsel'in pasında pota altında Lara Sanders bitirdi ve bitime 5 saniye kala oyuna eşitlik geldi. Faul hakkımız varken faul yapmadığımız pozisyonda, Işıl'ın savunmasında Anna Cruz faul çizgisine yakın bir noktadan attığı şutunda isabeti buldu ve Potanın Perileri çeyrek final müsabakasını 64-62 kaybetti.

Son çeyreğine 5 sayı önde girdiğimiz, son 2.5 dakikasında skor üretmekte zorlandığımız ve 60 barajını bir türlü geçemediğimiz çeyrek final müsabakasında bu şekilde kaybetmek son derece üzücü oldu. Madalyaya bu kadar yaklaşmışken, son saniye basketiyle ve saçma sapan bir hücum performansıyla kaybetmek Potanın Perileri'nin tüm emeklerinin yazık olmasına neden oldu. Ancak bununla hayıflanacak, kızlara kızacak değiliz. Oyunlarının ilk gününden, dün maçın son düdüğüne kadar yüreğini sahaya koyan - mücadelesinden asla ödün vermeyen bir takım izledik. Kimi zaman savunmada, kimi zaman hücumda kabul edilemeyecek hatalar yaptık ancak oyunun savaşma tarafından hiç kaçmadık. Elinize, yüreğinize sağlık kızlar.. Gurur duyduk!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.