Rio 2016: Çeyrek finalde rakip İspanya..

Brezilya'nın Rio şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük spor organizasyonu Olimpiyat Oyunları'nın kadın basketbol branşında çeyrek final bugün Sırbistan - Avustralya maçı ile başlıyor. Diğer 3 mücadelenin de bugün oynanacağı fikstürde Potanın Perileri ise güçlü rakibi İspanya ile kozlarını paylaşacak. Ekrem Memnun'un öğrencileri yarı finale yükselmesi durumunda, ülke tarihinde 2.kez katıldığı olimpiyatlarda madalya şansı yakalaayacak.

A Grubu'nda yer alan Türkiye ilk mücadelesinde Fransa karşısında etkili savunma yapmış fakat hücumdaki verimsizlik skora yansımış, sahadan boynu bükük ayrılmıştı. İkinci maçta ise maça giderken otobüs şoförünün yolu kaybetmesiyle salona geç varmamıza ve ısınamadan maça çıkmamıza karşın Avustralya karşısında ilk maça oranla daha iyi mücadele etmiş, daha verimli oynamış fakat Avustralya karşısından da elimiz boş ayrılmıştık.

Grubun sürpriz takımı Japonya karşısında net bir oyunla ve 14 sayı farkla galip gelen Potanın Perileri için bu maç diriliş maçıydı, bu galibiyetle birlikte kendimize gelmeyi başardık. Nitekim Belarus karşısında belki savunma anlamında istediğimiz şeyleri yapamasak da hücumda onlara karşılık vermeyi başardık ve Japonya'dan sonra Belarus'u da mağlup ettik. Çeyrek final öncesi son karşılaşma ev sahibi Brezilya'ydı ve bu maç, çeyrek finalde ABD'den kaçmak için önemli bir yer teşkil ediyordu. Maça istediğimiz gibi başlayamadık ama neredeyse 20 sayıya çıkan farkı ikinci yarıdaki muhteşem çabamızla eriterek iki uzatma sonunda galip gelmeyi başardık.

Sıra geldi çeyrek finale. İspanya karşısında alınacak bir galibiyet bize madalya kapısını açacak. Bu önemli karşılaşmada rakipte dikkat edilmesi gereken ilk isim: Alba Torrens. Müthiş bir skor gücü ve oyun aklıyla öne çıkan Alba'yı hücumda mümkün olduğunca kilitlemek İspanya'nın oyun stratejisini yıpratacaktır. Rakipteki bir diğer önemli oyuncu ise Sancho Lyttle'ın yokluğunda milli takıma davet edilen Astou N'dour. Grup aşamasında Sancho'nun yerini doldurmayı başaran N'dour, 18.4 verimlilik puanıyla İspanya'da bu alanda lider durumda bulunuyor. Matadorlarda öne çıkan diğer oyuncu ise Avrupa kadın basketbolunu takip edenlerin yakından tanıdığı Marta Xargay. Oyunda kaldığı süre boyunca İspanya +16'da. Verimlilik sıralamasında listenin üçüncü sırasında bulunan Marta'yı kesinlikle yabana atmamalıyız.

Grup aşamalarının ABD ve Avustralya'nın ardından en skorer üçüncü takımı olan İspanya'yı hücumda bunaltmak, özellikle kısalara bunaltıcı baskı yapmak ve düzenden çıkarmak oyunu Türkiye'ye getirecektir. Bu anlamda kısalarımıza önemli iş düşerken, hücumda ise Nevriye - Sanders ikilisini mümkün olduğu kadar verimli kullanmak bizi rahatlatacaktır. Kısalardan ise Işıl, Olcay, Birsel ve Şebnem'in skor desteğiyle İspanya'yı yenerek yarı finale gitmek mümkün..

Kazananın Sırbistan - Avustralya maçının galibiyle yarı finalde oynayacağı mücadelede İspanya karşısında Potanın Perileri'ne can-ı gönülden başarılar dileriz. Gün sizin gününüz, gün bizim günümüz, gün zafer günü! Yolunuz açık olsun!



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.