Rio 2016 | Dokuzuncu günün ardından..

Rio 16'da pazar gününü geride bırakırken Atletizm'in iyice öne çıktığı bu günden göze çarpan sonuçların yer aldığı panorama ile karşınızdayız. Usain Bolt'un üst üste üçüncü kez altın aldığı 100m'nin yanı sıra Artistik Jimnastik'te Simone Biles yine göz doldurdu.


BOLT ÜÇ SENE ÜST ÜSTE
Atletizm ile başlayalım. Kadınlar Maraton'da Kenyalı Jemina Sumgong altın alırken Jepkirui Kirwa gümüş, Marc Dibaba ise bronz madalyada kaldı. Üç Adım Zıplama'da ise Kolombiyalı Catherine Ibarguen birinci olurken Yulimar Rojas ikinci, Olga Rypapova üçüncü oldu. Erkekler 400m'de Güney Afrikalı Wayne van Niekerk rekor derece ile altın aldı. Kirani James gümüş, Lahawn Merritt ise bronz madalya sahibi oldu. 100m finalinde ise Usain Bolt üst üste üçünü olimpiyatından da altın madalya çıkarmayı başardı. Justin Gatlin "yine" ikinci olurken bronz madalya ise Andre de Grasse'ye kaldı.

MURRAY ALTINI ALDI
Tenis de sona eriyor, karışık çiftlerde şampiyon Jack Sock/Bethanie Mattek (ABD) olurken kadınlar çiftlerde Rus çift Ekaterine Makarova/Elena Vesnina şampiyon oldu. Erkekler teklerde ise altın madalyayı Andy Murray alırken del Potro gümüş, Kei Nishikori ise bronz madalya aldı.

GÜREŞTE SONUÇLAR
Son olarak Güreş, Grekoromen stilinde 75 kg'da yarışan Selçuk Çebi çeyrek finalde Sırp rakibine elendi. 59 kg'da şampiyon Kübalı İsmail Molina olurken ikinci Shinobu Ota oldu. Üçüncü ise Norveçli Andre Berge. 75 kiloda ise altın madalya Roman Vlasov'a giderken gümüş Mark Madsen, bronz madalya ise Norad Abdvali'ye gitti.

BATUHAN TURLADI
Bokstan bir haberimiz var. İyi haber, erkekler 64 kiloda Batuhan Gözgeç Brezilyalı rakibini 3-0 mağlup ederek tur atladı.

ÖZGE BAYRAK ELENDİ
Badminton'dan bir haberimiz var. Ülkemiz adına yarışan Özge Bayrak, Koreli rakibine yenilerek elenmiş oldu.

GENEL HABERLER
*Basketbolda toplu sonuçları aktaralım:
Kadınlar-
Çin 62-105 Amerika
Senegal 88-95 Sırbistan
İspanya 73-60 Kanada

Erkekler-
Amerika 100-97 Fransa
Avusturalya 81-56 Venezuela
Sırbistan 94-60 Çin

*Plaj Voleybolu'nda kadınlarda çeyrek final maçları oynandı. İşte sonuçlar;
Bansley/Pavan (CAN) 0-2 Ludwig/Walkenhorst (ALM)
Larissa/Talita (BRA) 2-1 Heldrich/Zumkehr (İSV)
Agatha/Barbara (BRA) 2-0 Ukalova/Birlova (RUS)
Jennings/Ross (ABD) 2-0 Bawden/Clancy (AUS)

*Dalışta 3m'de madalya mücadelesi vardı. Çinli Tingmao Shi altın, Zi He gümüş madalya aldı. İtalyan Tania Cagnotto ise bronz madalya sahibi oldu.

*Eskrim Epe'de ise takım bazında madalyalar sahiplerini buldular. Fransa altın, İtalya gümüş, Macaristan bronz madalya sahibi oldu.

*Gelelim Artistik Jimnastik'e. Yer'de altını Britanyalı Max Whitlock alırken gümüşü Diego Hypolito gümüş, Arthur Mariano ise bronz madalyayı elde etti.

*Kadınlar Atlama Masası'nda beklendiği gibi Simone Biles altını aldı. Gümüş Rus Maria Paseka'ya giderken bronz madalyayı ise Giuila Steingruber aldı.

*Erkekler Kulplu Beygir'de Britanyalı Max Whitlock altını burada da kimseye bırakmazken, Louis Smith gümüş, Alex Naddour ise bronz madalya sahibi oldu.

*Son olarak Kadınlar Asimetrik Paralel, altın madalya Rus Aliya Mustafina'ya gitti. Gümüş madalya Amerikalı Madison Kocian'a giderken bronz madalyayı şse Sophie Schreider aldı.

*Golfte erkekler altın madalya mücadelesinde kazanan Justin Rose (Britanya) olurken, İsveçli Henrik Stennson gümüş, Amerikalı Matt Kuchar ise bronz madalyayı aldı.

*Yelkende Rüzgar Sörfü mücadeleleri vardı. İşte sonuçlar,

Erkekler-
Dorian van Rijjs (HOL)
Nick Dempsey (BRİ)
Pierre le Coq (FRA)
Kadınlar-
Charline Picon (FRA)
Peina Chen (ÇİN)
Stefaniya Elfutina (RUS)

*Voleybolda da kadınlarda eleme maçları devam ediyor. İşte toplu sonuçlar:
Sırbistan 2-3 Hollanda
Kore 3-0 Kamerun
İtalya 3-0 Porto Riko
Amerika 3-1 Çin
Japonya 3-0 Arjantin
Brezilya 3-0 Rusya

*Sutopu'nda da erkeklerde skorları verelim:
Karadağ 9-9 İspanya
Avusturalya 12-7 Yunanistan
Amerika 10-7 İtalya
Fransa 9-8 Hırvatistan
Sırbistan 12-8 Japonya
Brezilya 6-10 Makedonya

-Göze çarpan rekorlarda ise sadece 400m'de Wayne van Niekerk'in 43.03s rekorunun hem dünya hem olimpiyat rekoru olduğunu belirtelim.

Bu sonuçların ardından oluşan güncel madalya sıralaması şöyle oldu:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.