Rio 2016 | Dördüncü günün ardından..

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda oldukça dolu ve keyifli bir gün daha geride kaldı. Michael Phelps'in madalya almaya devam ettiği 4. günde Türkiye de ilk madalyasını almış oldu. İşte panorama..


POTANIN PERİLERİ MERHABA DEDİ
Güne basketbol ile başlayalım. Takım sporlarının belki de Olimpiyat Oyunları'nda en popüler olanı basketbolda kadınlarda Potanın Perileri ilk galibiyetine kavuştu. Japonya'yı 76-62 yenen Milliler'in yanı sıra Avusturya Fransa'yı 89-71 mağlup ederken Belçika da ev sahibi Brezilya'yı 63-65 mağlup etti.

Erkeklerde ise şu sonuçlar alındı:
İspanya 65-66 Brezilya
Litvanya 89-80 Nijerya
Arjantin 90-82 Hırvatistan

İLK MADALYAMIZ GELDİ
Halterde madalya mücadeleleri yaşanırken ilk madalyamız yine belki Olimpiyat tarihinde güreş ile beraber en başarılı olduğumuz dalda geldi. Kadınlar 63 kg'da Çinli Wei Deng altın alırken Sim Choe gümüş, Kazak Karina Goricheva bronz madalya sahibi oldular. Erkeklerde ise Çinli Shi Zhiyong altını göğüslerken Türk sporcumuz Daniyer İsmayilov gümüş, Izzat Arytlov (Kırgız) bronz madalya aldı. Tebrikler Daniyer!

ÖNDER ŞİPAL TURLADI
Basketboldan sonra bokstan bir haberimiz var. 65 kiloda mücadele eden Türk sporcumuz Önder Sipal rakibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura atlamış oldu.

BÜŞRA KATİPOĞLU VEDA ETTİ
Dün Judo'da mücadele gösteren Türk sporcumuz Büşra Katipoğlu son 32'de mücadele ettiği rakibini mağlup etmeyi başarırken ilerleyen saatlerde Fransız rakibine son 16 turunda elenerek bu etaba veda etmiş oldu.

PHELPS REKORLARA DOYMUYOR
Gelelim dünün en popüler sporu Yüzme'ye. Dönüşü müthiş bir yankı ile karşılanan Michael Phelps dün 200m Kelebek'ye yarıştı ve "usta" olduğu bu dalda altın madalyayı göğüsledi. Geriye ise rakibinin havuzda önde olan Phelps'e attığı bakış kaldı. Kadınlar 200 Metre Serbest Stil'de favori Katie Ledecky (ABD) altın madalyayı alırken bir diğer favori Sarah Sjostrom (İsveç) gümüş, Avusturalya'lı Emma McKeen ise bronz madalyayı aldı. Kadınlar Bireysel Karışık'ta favori Katinka Hosszu altın madalyayı göğüsledi. İkinci Britanyalı Marie Oconnor olurken üçüncü ABD'li Maya Dirado oldu. Ve son olarak Erkekler 4x200 Serbest var. Phelps'in 200m kelebekten sonra oldukça zorlanarak yüzdüğü etapta ABD yine altını göğüslerken Britanya gümüş, Japonya bronz madalya sahibi oldu. Hatırlatmakta fayda var, bu Michael Phelps'in 21. olimpiyat madalyası! En yakın rakibinden 12 fazla.

TENİSTE YİNE SÜRPRİZ
Tenise geçelim, yine sürpriz(!)lerin bol olduğu bir gün oldu. Aslında o ünlem işaretini tahmin edebiliyorsunuzdur. Sporcuların Olimpiyat Oyunları'na önem vermemesi söylentisi yıllardır söylenir. Ve çoğu zaman da bu söylenti ispatlanır. Bugün de Serena Williams turnuva dışı kalınca bunu görmüş olduk. Favorilerden Petra Kvitova, Simon Gilles, Andy Murray, Rafa Nadal, Ruud Goffin ve Angelique Kerber gibi isimler tur atlarken David Ferrer, Garbine Muguruza, Sara Errani, Kuznetsova ve Sam Stosur gibi isimler turnuva dışında kaldılar.

GENEL HABERLER
Kano Slalom Erkekler'de madalya mücadelesi yaşanırken Fransız Denis Channut altın madalyayı göğüsledi. Matej Benus  (Slovakya) gümüş madalya alırken Japon Takunya Haneda bronz madalyayı aldı.

Bir madalya mücadelesi ise Kadınlar Senkronize Dalış 10m'de yaşandı. Takım sporu olan bu dalda Çin altın madalyayı alırken gümüş madalya Malezya, bronz ise Kanada'nın oldu.

Futbolda kadınların mücadeleleri vardı, alınan toplu sonuçlar ise şöyle oldu:
Avusturalya 6-1 Zimbabwe
Almanya 1-2 Kanada
Kolombiya 2-1 Amerika
Yeni Zelanda 0-3 Fransa
Güney Afrika 0-0 Brezilya
Çin 0-0 İsveç

Artistik Jimnastik dalından da madalya haberi var, bu sporun en büyük üç ülkesi madalyayı yine kimselere kaptırmadı. Amerika altın madalya alırken Rusya gümüş, Çin ise bronz ile yetindi.

Masa Tenisi'nde Çeyrek Final maçları oynanırken oyuncuların Asya ağırlıklı olması tabi ki sürpriz değil. Aralarında Vladimir Samsonov gibi bir efsanenin de bulunduğu oyuncuların müsabakalarının sonuçlarını paylaşalım:

Li Xiaoxia (Çin) 4-0 Ching Cheng (Taipei)
Ai Fukuhara (JPN) 4-0 Tianwei Feng (Çin)
Song Kim (PRK) 2-4 Mengyu Yu (SIN)
Ning Ding (Çin) 4-0 Ying Han (ALM)
Vladimir Samsonov (BLR) 4-2 Dimitrij Ovthcharov (ALM)
Jike Zhang (Çin) 4-1 Koki Niwa (JPN)
Jun Mizutani (JPN) 4-2 Marcos Freitas (POR)
Quadri Aruna (NİJ) 0-4 Ma Long (Çin)

Voleybolda erkeklerin mücadeleleri vardı. Rusya'nın mağlubiyeti dikkat çekiyor. Alınan toplu sonuçlar şöyle oldu;
Rusya 1-3 Arjantin
Fransa 3-0 Meksika
İtalya 3-1 ABD
Polonya 3-2 İran
Küba 0-3 Mısır
Brezilya 3-1 Kanada

Son olarak Kadınlar Sutopu'nda toplu sonuçlara bakalım;
Çin 11-13 Macaristan
İtalya 9-3 Brezilya
İspanya 4-11 ABD
Rusya 4-14 Avustralya

KIRILAN REKORLAR
Kırılan rekorlarda Halter'de Çinli Wei Deng bir çok rekora imza atsa da dünya rekorunu 147 kg tekli ve 262 kg toplamda kırdı. Erkekler 200 metre kurbağalamada Japon Ippei Wanatabe 2:07:22'lik derecesi ile Olimpiyat rekoru kırarken Kadınlarda Macar Katkina Hosszu 200m serbestte 2:06:58'lik derecesi ile olimpiyat rekoru kırmış oldu.

Binicilik kategorisinde ise Phillip Dutton 52 yaşında katıldığı Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanarak 1952 yılından beri Olimpiyat madalyası kazanan en yaşlı sporcu oldu. 

Güncel madalya sıralaması şöyle oluştu;








Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.