Rio 2016 | Maljkovic'li Sırbistan bronzu kaptı..

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen Yaz Olimpiyat Oyunları'nda sona yaklaşırken madalyalar da kadın basketbol branşında sahibini buldu. ABD sürprize izin vermeyerek altın madalyanın sahibi olurken finale gelmesi büyük bir başarı olan İspanya gümüş, Marina Maljkovic'li Sırbistan ise bronz madalyayı ülkelerine kazandırdı.


Son Avrupa şampiyonu unvanıyla katıldığı turnuvada iyi bir başlangıç yapamayan Sırbistan ilk 2 yolundaki en büyük rakibi İspanya'ya ilk maçta kötü bir oyunla boyun eğdi. İkinci maçında Kanada'yla karşılaşan Sırplar ilk yarısını 40-32 önde geçtiği mücadelenin son çeyreğinde tam anlamıyla sahadan silinirken sahadan da boynu bükük ayrıldı ve Marina Maljkovic ve öğrencilerinin madalya şansı da zora girdi. 0/2 yaptığı grubunda üçüncü maçında da ABD karşısında direnemeyen Sırbistan için kalan iki maç bir final niteliğindeydi..

Gruptaki direkt rakipleri İspanya ve Kanada karşısında kötü oyunla alınan mağlubiyetler iç açıcı sinyaller vermezken, kalan iki mücadelesini grubun zayıf takımları Çin ve Senegal karşısında veren Sırbistan bu iki maçından da galibiyetle ayrılırken çeyrek finaldeki rakibi olimpiyat madalyalarına ambargo koyan, A Grubu'nun namağlup lideri Avustralya'ydı. 

Güçlü rakibi karşısında iyi bir performans ortaya koyan Marina Maljkovic ve ekibi, Avustralya karşısında son ana kadar maçtan kopmadı ve 73-71 ile galip ayrıldı. Sırp milli takımında görmeye alışık olduğumuz karakteri tam anlamıyla Avustralya karşısında yansıtan Marina Maljkovic ve öğrencileri, büyük bir sürprize imza atarak olimpiyatların başarılı takımı Avustralya'yı turnuva dışına itti.

Yarı finalde Türkiye'yi son saniye basketiyle eleyen İspanya karşısına çıkan Sırplar, özellikle ilk ve üçüncü periyotlarda İspanya'nın skor gücünü durduramadı ve sahadan mağlup ayrıldı. Final şansını kaçıran Maljkovic ve ekibi için tek bir hedef kalmıştı: Bronz madalya

Üçüncülük maçında Fransa ile karşılaşan Sırbistan üçüncü çeyrekte ortaya koyduğu etkili savunma ve hücum performansıyla farkı açarak, son çeyrekte de Fransa'nın hamlesine karşılık vererek maçtan 70-63 galip ayrıldı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

FCN Blog olarak Sırp kadın basketbolunda nice başarılarla dolu kariyerine bir de olimpiyat madalyası ekleyen yeni koçumuzu can-ı gönülden tebrik eder, başarılı kariyerini Galatasaray'da da sürdürmesini dileriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.