Rio 2016 | On beşinci günün ardından..

2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın sonuna yaklaşırken Cumartesi gününün sonuçları ve haberleri ile karşınızdayız. Sonunda beklediğimiz madalya geldi! Güreş'teki en büyük umutlarımızdan Taha Akgün ilk altın madalyamızı bize kazandırdı. Selim Yaşar'da altın için mücadele verdi fakat rakibine boyun eğdi. İşte panoramamız..


ATLETİZM SONA ERİYOR
Her zaman olduğu gibi Atletizm ile başlayalım. Yavaş yavaş finallerin yapıldığı Atletizm'de program oldukça yoğundu. Kadınlar Yüksek Atlama'da altın madalya İspanyol Ruth Beita'nın olurken gümüş madalya Bulgar Miela Demirova'ya gitti. Brozn madalyayı ise bu branşın efsane isimlerinden Blanka Vlasic aldı. Erkekler Cirit Atma'da altın madalyayı Alman Thomas Rohler alırken gümüşü Kenyalı Julius Yego kazandı. Bronz madalya ise Trinidad Tobagolu Keshorn Walcott'a gitti. Erkekler 1500m Yarışı'nda Matthew Centrowitz ABD'ye bir altın daha kazandırırken gümüş Taoufik Mahkloufi'ye gitti. Bronz madalyanın sahibi ise Nicholas Willis oldu. Kadınlar 800m finalini ise yarışın ağır favorisi Caster Semenya kazandı. Francine Niyonsaba ikinci olurken Margaret Wambui bronz madalyayı evine götürdü. Erkekler 5000m finalini yine favori isim Mo Farah kazandı. Bu olimpiyatta oldukça başarılı performans sergileyen Britanyalı'yı Paul Chelimo takip etti. Bronz ise Hagos Gebuhiwet'e gitti. Kadınlar 4x400m Bayrak Yarışı'nı Amerika kazanırken ikinci Jamaika, üçüncü ise Britanya oldu. Erkeklerde yine Amerika gülerken ikinciliği yine Jamaika aldı, bronz ise Bahama'ya gitti.

TAHA'DAN ALTIN GELDİ
Son olarak Güreş! Atasporumuz'dan harika iki haber var. 115kg'da yarışan Taha Akgül mükemmel performansları ile ülkemize ilk altın madalyasını kazandırırken 86kg'da mücadele veren Selim Yaşar finalde yetenekli Rus sporcuya yenilerek gümüş madalya ile yetindi. İki başarılı sporcumuzu da gönülden tebrik ediyoruz.

AMERİKA ALTINI ALDI
Basketbol Kadınlar'da ise madalyalar sahibini buldu. Finalde İspanya'yı geçen ABD şampiyon olurken bronz madalya da Kadın Basketbol Takımımız'ın yeni antrenörü Marina Maljkovic'in çalıştırdığı Sırbistan'ın oldu.

GENEL HABERLER
*Badminton'a geçelim. Erkekler tekli finallerini Çinli Long Chen kazanırken Malezyalı Wei Lee gümüş aldı, Danimarkalı Viktor Axelsen ise bronz madalya sahibi oldu.

*Boksta Kadınlar 48-51kg arası sıklette Britanyalı Nicola Adams altın alırken Erkekler 56kg'da Robeisy Ramirez altın aldı. 75kg'da ise Kübalı Arlen Lopez şampiyon oldu.

*Kano Sprint de programı çok yoğun geçen bir diğer branş, hemen altın madalya alan bireysel sporcuları ve takım kategorilerindeki madalya sıralamalarını listeleyelim:
Erkekler 200m-Liam Heath
Erkekler 1000m Duble- ABD,BRE,UKR
Kadınlar 500m Dörtlü- MAC,ALM,BELARUS
Erkekler 1000m Dörtlü- ALM,SLOVAKYA,ÇEK

*Dağ Bisikleti Kadınlar kategorisinde de madalyalar sahiplerini buldular. İsveçli Jenny Rissveds altın alırken Polonyalı Maja Wloszczowksa gümüş, Catharina Pendrel bronz madalya sahibi oldu.

*Dalış'ta ise Erkekler 10m sonucunu aktaralım. Çinli Aisen Chen altın madalya alırken, Meksikalı German Sanchez gümüş, ABD'li David Boudia bronz madalya aldılar.

*En çok merak edilen spor dallarından biri olan Futbol'da ise şampiyon ev sahibi Brezilya oldu. Neymar önderliğinde Almanya'yı geçen ev sahibi altın madalyasına en sevdiği sporda kavuştu. Bronz madalya ise Nijerya'nın oldu.

*Golf Kadınlar'da Koreli Inbee Park altın madalya alırken Yeni Zelandalı Lydia Ko gümüş, Çinli Shanshan Feng bronz madalya sahibi oldu.

*Hentbol'da da Kadınlar'da Rusya şampiyonluğa kavuştu. Gümüş madalya Fransa'nın olurken bronz Norveç'e gitti.

*Pentatlon'da ise bugün Erkekler mücadele ettiler Rus Alexander Lessun'un galip geldiği mücadeleden Ukraynalı Tymoschenko ikinci geldi. Bronz madalya sahibi ise Meksikalı Ismael Uscanga oldu.

*Ritmik Jimnastik'te ise Ruslar beklendiği gibi ilk iki sırayı aldılar. Margarita Mamun altın, Yana Kudryavseva gümüş alırken Ukraynalı Gana Rizatdinova bronz madalya sahibi oldu.

*Tekvando'da Kadınlar +67kg'da altın madalyayı Çinli Shuyeng Zeng aldı. Erkekler +80kg'da ise şampiyon Azeri Radik Isaev oldu.

*Triatlon sonuçlarını da aktaralım, Kadınlar'da Amerikalı Gwen Jorgensen altın madalya alırken gümüş madalya sahibi İsviçreli Nicola Hug oldu. Bronz madalyayı ise Britanyalı Vicky Holland aldı.

*Voleybol Kadınlar'da ise şampiyon Çin oldu! Sırbistan'ı deviren Çin büyük sevinç yaşarken bronz madalyayı da ABD aldı.

*Sutopu'nda ise şampiyon Sırbistan oldu, hem de çok ciddi bir oyun farkı ile. Hırvatistan ikinci olurken, İtalya üçüncü sırayı almayı başardı.

Ve yavaş yavaş şekillenen madalya sıralaması, güncel sıralama şu şekilde:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.