Rio 2016 | On ikinci günün ardından..

On ikinci gününü geride bıraktığımız 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda sonuçları ve ilgi çeken detayları aktarmaya devam ediyoruz. Ramil Guliyev'in 200m Finali'ne kalması kuşkusuz en güzel haberlerden biri olurken Yarı Finalde Usain Bolt ile Kanadalı De Grasse'nin sohbeti yine Olimpiyat'ın en güzel anılarından biri olarak hafızalarda yer edindi.

RAMIL GULIYEV FİNAL KOŞACAK
Atletizm ile panoramaya başlayalım. Erkekler 3000m Engelli'de Kenyalı Conceslus Kipruto olimpiyat rekoru ile altın alırken Amerikalı Evan Jager gümüş, Fransalı Maliedine Meklissi bronz madalya kazandı. Kadınlar Uzun Atlama'da Amerikalı sporcular podyumun ilk iki sırasını paylaştı. Tianna Barboletta altın, Britney Reese gümüş alırken Sırp Ivana Spanovic bronzda kaldı. Kadınlar 200m'de ise Elanie Thompson 100m'den sonra yine altın madalyayı alırken Hollandalı Dafne Schippers gümüş, Tori Bowie (ABD) ise bronz madalya sahibi oldu. Kadınlar 100m Engelli'de ise tam bir ABD hegemonyası gördük. Brianna Rollins altın, Nia Ali gümüş, Kristi Castlin ise bronz madalya aldı.

*Bir not düşelim, 200m'de finale kalan sporcumuz Ramil Guliyev'in koşusu TSİ 04:30'da TRT Spor'da!

YARI FİNAL BELLİ OLDU
Erkekler basketbol kategorisinde çeyrek final maçları geride kaldı. Avusturalya Litvanya'yı 90-64 ile geçerken Amerika Arjantin'i 105-78 mağlup etti. İspanya 92-67 ile Fransa'yı geçerken Sırbistan'da Hırvatlar'ı 86-83 ekarte etti.

GENEL HABERLER
*Badminton'dan bir madalya haberi verelim. Karışık Çiftler'de Endonezyalı Liliyana Natsir ile Tontowi Ahmad altın madalya sahibi oldular.

*Plaj Voleybolu'nda Kadınlar madalya sonuçları belli oldu. Alman favoriler Ludwig/Walkenhorst altın alırken Brezilyalı çift Agatha/Barbara gümüş aldı. Walsh/Ross çifti ise bronzla yetindiler.

*Boks Erkekler 69kg Welter Sıklet'te şampiyon Kazak sporcu Daniyar Yeleussinov oldu.

*Binicilik Zıplama'da ise takım bazında altın madalya Fransa'ya gümüş madalya ABD'ye, bronz ise Almanya'ya gitti.

*Futbolda artık sona doğru yaklaşıyoruz. Kadınların ardından Erkeklerde de yarı final maçları oynandı. Favori iki takım Almanya ve Brezilya cumartesi günü Maracana'da kozlarını paylaşacak.

Hentbol Erkekler'de ise Çeyrek Final maçları oynandı. Toplu sonuçlar şöyle:
Brezilya 27-34 Fransa
Almanya 34-22 Katar
Danimarka 37-30 Slovenya
Hırvatistan 27-30 Polonya

*Hokey'de Kadınlar Yarı Final maçlarında finale çıkan iki takım Hollanda ve Britanya oldu. Bronz madalya maçı ise Almanya ve Yeni Zelanda arasında oynanacak.

*Tekvando'da Erkekler 58kg'da altın madalya Çinli Shiuai Zhao'nun olurken gümüş madalya Taylandlı Tawin Hanprab'a gitti. Bronz madalyalar ise Luisito Pie ve Tachun Kim'in oldu.

*Kadınlar 49kg'da ise Koreli Souhi Kim altını alırken Sırp Tijana Bogdanovic gümüş madalya aldı. Bronz ise Panipak Wong ve Patimat Abarkarona'nın oldu.

*Masa Tenisi Erkekler'de Takım Finalleri oynandı. Beklendiği gibi Çin altın alırken Japonya gümüş, Almanya ise bronz madalya aldı.

*Voleybol Erkekler'de Çeyrek Final maçları geride kaldı. Rusya, Amerika, İtalya ve Brezilya yarı final için birbirleri ile eşleşirken Kanada, Polonya, İran ve Arjantin madalya şanslarını yitirdi.

*Sutopu'nda Kadılar 5-8 Sıralama Mücadeleleri'nde Avusturalya Brezilya'yı 11-4 ile geçerken İspanya'da Çin'i 11-6 mağlup etti. Yarı Final'de ise Rusya 9-12 İtalya, Macaristan 10-14 Amerika sonuçları alındı.

*Son olarak Güreş, 69kg'da yarışan sporcumuz Buse Tosun son 16'da, 48kg'da yarışan Elif Yeşilırmak ise son 8'de elendiler. İki sporcumuza da gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür ederiz.

Bugün kırılan tek rekor Erkekler 3000m Engelli'de Conseslus Kipruto'nun oldu. Zaman 8:03:28.

Sonuçlardan sonra madalya sıralaması ise şu şekilde:


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.