Rio 2016 | On üçüncü günün ardından..

Yavaş yavaş sonuna geldiğimiz 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda günlük sonuçlar ile yine karşınızdayız. Günün en dikkat çeken olayı bizim adımıza Yasmani Copello'nun bronzu olurken Dünya için Usain Bolt'un 200m finalinde şaşırtmamasıydı.


YASMANI'DEN İLK SPRİNT MADALYASI
Atletizm Erkekler 400m'den harika bir haberimiz var! Türkiye adına yarışan Yasmani Copello, Kerron Clement ve Muhceru Trumuti'nin ardından bronz madalya kazanarak bize gurur verdi. Erkekler Gülle Atma'da altın madalya Ryain Crouser'in olurken gümüş Joe Kovacs'ın bronz ise Tomas Walsh'ın oldu. Kadınlar Cirit Atma'da ise birinciliği Hırvat Sara Kolak elde etti. Gümüş madalya Sunnette Viljoen'in olurken bronz madalya ise Barbora Spotakova'nın oldu. Erkekler Dekatlon'da 1500m'de Amerikalı Ashton Eaton altın madalya sahibi olurken Fransız Kevin Mayer gümüş, Kanadalı Damian Warmer bronz madalyayı evine götürdü. Kadınlar 400m Engelli'de Dalilah Muhammad (ABD) altını alırken Danimarkalı Sara Petersen gümüş, Amerikalı Ashley Spencer bronz madalya aldı. Son olarak 200m Erkekler finalinde beklendiği gibi Usain Bolt birinci gelirken dünya rekorunu kıramadı. İkinci Kanadalı De Grasse olurken bronz madalyayı Fransız LeMaitre aldı. Ramil Guliyev ise son sırada yer aldı.

SERVET ERKEN HAVLU ATTI
Tekvando'da Erkekler 68kg Finali'nde Ahmad Abugash (ÜRD), Alexey Denisenko'yu mağlup etmeyi başardı. Kadınlar 57kg'da ise Britanyalı Jade Jones, İspanyol Eva Calvo'yu mağlup ederek altına uzandı. Ayrıca geçtiğimiz olimpiyattan altın çıkaran sporcumuz Servet Tazegül bu turnuvaya erken veda etti ve madalya alamadı.

GÜREŞTE UMDUĞUMUZU BULAMADIK
Son olarak Güreş, Kadınlar 75kg'da Kanadalı Elica Wiebe altın alırken, 63kg'da da Japon Risako Kawai altın madalya kazandı. Farklı segmentlerde yarışan temsilcilerimiz Hafize Şahin, Bedia Şahin ve Yasemin Adar ise 1/8 finallerinde elendiler.

GENEL HABERLER
*Badminton'da Kadınlar Duble maçlarında madalyalar sahiplerini buldu. Japon çift altın alırken Danimarkalı çift gümüş, Koreli çift bronz madalya sahibi oldu. Erkeklerde ise bronz madalya mücadelesinde Britanyalı çift galip geldi.

*Basketbol kadınlarda Yarı Final mücadeleleri oynandı. İspanya Sırbistan'ı 68-54 yenerken ABD ise Fransa'yı 86-67 ile geçti.

*Plaj Voleybolu Erkekler'de de şampiyon belli oldu. Brezilya seyircisi önünde altını alırken İtalya gümüş, Hollanda bronz madalyada kaldı.

*Boks Erkekler Ağır Siklet 81 kiloda altın madalya Kübalı Julio La Cruz'a giderken gümüş madalya da Adilbek Niyazmov gümüş madalya aldı.

*Kano Sprint'te ise birçok madalya mücadelesi vardı, sonuçları liste olarak paylaşalım:
Erkekler 1000m Kayak
Almanya
Sırbistan
Avusturalya
Erkekler 200m Tek
İuri Cheban (UKR)
Valentin Demayenko (AZ)
Isaquiaz Santos (BRA)

Erkekler 200m Kayak
İspanya
Britanya
Litvanya
Kadınlar 500m Kayak Tek
Damuta Kozak (MAC)
Emma Jorgensen (DAN)
Lisa Carlington (YZ)

*Dalışta Kadınlar 10m Platform mücadelesi son buldu. Altın madalya Qian Ren'e (ÇİN) giderken Yajie Sin gümüş aldı. Meaghan Benfito (KAN) ise bronz madalyada kaldı.

*Hentbol'da Kadınlar Yarı Final mücadeleleri vardı, Fransa Hollanda'yı 24-23 ile geçerken Rusya ise Norveç'i 38-37 ile mağlup etti.

*Hokey Erkekler'de ise altın madalyayı Arjantin alırken Belçika gümüş, Almanya ise bronz madalya sahibi oldu.

*Yelken'de Kadınlar 470'te Britanya altını alırken Yeni Zelanda gümüş, Fransa bronz madalya sahibi oldu. Erkekler 470'te ise Hırvatistan-Avusturalya-Yunanistan sıralaması ortaya çıktı.

*49er'de ise Erkekler'de Yeni Zelanda altını alırken Avusturalya gümüş, Almanya bronz madalya sahibi oldu. Kadınlar'da ise Brezilya-Yeni Zelanda-Danimarka şeklinde sıralama oluştu.

*Erkekler Triatlon'da Britanyalı kardeşler Alistair Brownlee ve Jonathan Brownlee ilk iki sırayı aldılar. Güney Afrikalı Henri Schoerman ise bronz madalya sahibi oldu.

*Voleybol'da Kadınlar Yarı Final maçları oynandı. Sırbistan ve Çin finale yükselirken, Amerika ve Hollanda üçüncülük mücadelesi verecek.

*Sutopu'nda Erkekler 5-8 Sıralar için yapılan mücadelelerde Macaristan Brezilya'yı 13-4 mağlup etti. Ayrıca Yunanistan'da İspanya'yı 9-7 ile geçti. Yarı Final'de ise Sırbistan İtalya'yı 10-8 mağlup ederken Hırvatistan'da Karadağ'ı mağlup etmeyi başardı.

Son sonuçlardan sonra oluşan güncel madalya sıralaması şu şekilde:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.