Rio 2016 | Onbirinci günün ardından..

En büyük spor organizasyonu olarak bilinen olimpiyat oyunlarından günlük olarak sonuçları sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Brezilya'nın Rio şehrinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nda dün itibariyle 11.günü geride bıraktık. Potanın Perileri'nin de sahne aldığı 11. oyun gününe Amerikalı sporcu Simone Biles damgasını vururken, 18 farklı branşta elde edilen sonuçlar şu şekilde gelişti..

Atletizm ile başlıyoruz;
Erkeklerde üç adım atlama kategorisinde Amerikalı Chris Taylor altın madalya kazandı. İkinci yine Amerikalı Will Claye olurken bronz madalyayı Çinli Bin Dong kazandı.

Kadınlar disk atma branşıdna ise, Kanadalı Derek Drouin altını alırken, Katar adına yarışan Mutaz Barshim gümüş, Ukraynalı sporcu Bohdan Bondarenko ise bronz madalya sahibi oldu.

Kadınlar 1500m sprint kategorisinde; Faith Kipyegon birinci gelirken, Etiyopyalı atlet Genzebe Dibaba gümüş madalyayı kazandı, Amerikalı atlet Jennifer Simpson ise bronz madalyayı boynuna geçirdi.

Son olarak Erkekler 110 metre engelli kategorisinde; Jamaika adına yarışan Omar McLeod altın madalya kazanırken Orlando Ortega gümüş, Dimitri Bascou ise bronz madalya sahibi oldu.

Basketbola geçelim. Kadınlarda çeyrek final müsabakaları oynandı. Sonuçlar şöyle:
Avusturalya 71-73 Sırbistan
Türkiye 62-64 İspanya
Amerika 110-64 Japonya
Fransa 68-63 Kanada

Plaj Voleybolu'nda ise yarı final mücadeleleri oynandı. Sonuçlara bakalım:
Erkekler;
Nicolai/Lupo (İTA) 2-1 Semenov/Krasnilkov (RUS)
Alison/Bruno (BRE) 2-1 Brouwer/Meuwsen (HOL)
Kadınlar;
Larissa/Talita (BRE) 0-2 Ludwig/Walkenhorst (ALM)
Walsh/Ross (ABD) 0-2 Agatha/Barbara (BRE)

Boksta bir madalya haberimiz, bir de üzücü haberimiz var. 60kg'da altın madalyayı Brezilyalı Robson Conceicao alırken, 64 kg'da yarışan temsilcimiz Batuhan Gözgen çeyrek finalde rakibine yenildi.

Kano sprintte madalya sonuçlarını liste olarak verelim:
Erkekler Tekli:
Sebastian Brendel (ALM)
Isaquias Santos (BRE)
Serghei Tamosovchi (MOL)

Kadınlar Kayak Çift:
Macaristan
Almanya
Polonya

Kadınlar Kayak Tekli:
Lisa Carrington (Yeni Zelanda)
Marta Waltzykicwckz (Polonya)
Inna Rodomska (Azerbaycan)

Erkekler Kayak Tekli:
Marcus Walz (İspanya)
Josef Dostal (Çek Cumhuriyeti)
Roman Anoskhin (Rusya)

Bisiklet Parkur'da da madalya yarışları vardı, işte kazananlar:
Kadınlar Omnium:
Laura Trott (Britanya)
Sarah Hammer (Amerika)
Jolien D'Hoore (Belçika)
Kadınlar Sprint:
Kristina Vogel (Almanya)
Rebecca James (Britanya)
Katy Merchant (Britanya)
Erkekler Keirin
Jason Kenny (Britanya)
Matthijs Buchi (HOL)
Azizulhasni Awang (Malezya)

Dalış 3metrede erkekler kategorisinde oyunlar sonuçlandı. Çinli Yuan Cao altın madalyayı kazanırken Britanyalı Jack Laugher gümüş, Alman Patrick Hausding bronz madalya sahibi oldu.

Futbol kategorisinde kadınlarda yarı final serisi oynandı. Özellikle Brezilya ile İsveç arasında oynanan mücadelede rekor kırıldı. Maç 0-0 biterken turu deplasman takımı İsveç atladı. Diğer mücadelede ise Almanya Kanada'yı 2-0 mağlup ederek finale çıktı.

Artistik jimnastik kategorisinde Simone Biles rüzgarı vardı. Yer Egzersizi'nde altını alan 19 yaşındaki Amerikalı toplamda 4. altınını almış oldu. İkinciliği Raisman alırken üçüncülüğü Britanya'dan Tinkler aldı.

Erkekler paralel barda ise; Oleg Verniaev altın madalya kazanırken gümüş Danell Leyva'nın bronz ise David Belyavski'nin oldu.

Erkekler yatay barda ise; şampiyonluk Alman Hambuechen'in oldu. İkincilik Danell Levya'ya giderken bronz madalyayı ise Nik Wilson aldı.

Hentbol'da Kadınlar Çeyrek Final maçları oynandı. Sonuçlar şöyle:
Brezilya 23-32 Hollanda
İspanya 26-27 Fransa
İsveç 20-33 Norveç
Rusya 31-27 Angola

Hokeyde ise Erkekler Yarı Final maçları tamamlandı. Arjantin ve Belçika rakiplerini mağlup ederek finalde altın madalya kovalama şansı yakaladılar. Bronz madalya mücadelesi ise Almanya ve Hollanda arasında oynanacak.

Maraton Yüzme'de 10 km Erkekler kategorisinde; Hollandalı Ferry Weertman altını alırken Yunan Spiros Gianniotis gümüş madalyayı aldı. Fransız Marc Oliver ise bronzda kaldı.

Senkronize yüzmeden ilk defa haber vereceğiz. Düet Serbest kategorisinde Rusya şampiyon olurken Çin ikinci, Japonya ise üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde masa tenisi branşında şampiyonluğu Çin kazandı. Gümüş madalya Almanya'ya giderken bronz Japonya'ya gitti.

Voleybolda da nihayet çeyrek final maçlarına gelebildik. Sonuçlar şöyle:
Kore 1-3 Hollanda
Japonya 0-3 Amerika
Rusya 0-3 Sırbistan
Brezilya 2-3 Çin

Halterde Erkekler 105+kg şampiyonu Gürcü sporcu Lasha Talakzade oldu, ikinci Gor Minasyan olurken bronz madalya yine Gürcü sporcu Irakli Tirmanizade'nin oldu.

Sutopunda da erkekler kategorisinde çeyrek final maçları oynandı, işte sonuçlar:
Macaristan 11-13 Karadağ
Sırbistan 10-7 İspanya
Brezilya 6-10 Hırvatistan
Yunanistan 5-9 İtalya

Son olarak Güreş'ten iyi bir haber! 98 kg Grekoremen'de yarışan Cenk İldem bronz madalya alarak bizi gururlandırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.