Rio 2016 | Oyunlar sona erdi..


Rio'da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları dün yapılan kapanış seremonisi ardından sona erdi. Fazla mücadelenin bulunmadığı günde en çok Basketbol ve Voleybol finalleri dikkat çekti. Olimpiyatlar içinde mücadele verilen 40 sporun tamamından size sonuçlar aktarmaya çalıştık, işte son günün panoraması.


BREZİLYA ALTINI KAPTI
Voleybol Erkekler'de ev sahibi Brezilya bu sefer sürprize yer bırakmadı ve İtalya'yı 3-0 gibi bir skorla mağlup etti. İtalya'nın gümüş madalyada kaldığı finallerde Rusya'yı deviren ABD'de bronz madalya sahibi oldu.

ABD ÇOK RAHAT ALTINA UZANDI
Basketbolda ise şampiyon sonunda belli oldu. Olimpiyatlara belki üçüncü kadrosu ile gelen ABD hiçbir kaygıya yer bırakmadan büyük bir farkla Sırbistan'a karşı altın madalyayı kazandı. Bronz madalya ise Avusturalya'yı geçen İspanya'nın oldu.

GENEL HABERLER
*Erkekler Maraton'da Kenyalı atlet Eliud Kipchoge birinci geldi. Gümüş madalya sahibi Feyisa Lilesa olurken bronz madalya sahibi Galen Rupp (ABD) oldu.

*Boks'ta altın madalya sonuçlarını liste halinde verelim:
Kadınlar 69-75kg - Maria Shields (ABD)
Erkekler 52kg - Shakhobidin Zoirov (ÖZB)
Erkekler 64kg - Fazliddin Gaibnazarov (ÖZB)
Erkekler +91kg - Tony Yoka (FRA)

*Dağ Bisikleti'nde ise Erkekler'de altın madalya İsviçreli Nino Schurter'e gitti. Çek Cumhuriyeti'nden Jaroslav Kulhavy gümüş madalya alırken İspanyol Carlos Colorna ise bronz madalya aldı.

*Hentbol'da da Erkekler şampiyonu belli oldu. Danimarka şampiyon olurken, İspanya ikinci, Almanya ise üçüncü oldu.

*Ritmik Jimnastik'te Grup Finalleri'nde favori Rusya yine altın madalya sahibi oldu. İspanya gümüş madalya alırken Bulgaristan ise bronz madalya sahibi oldu.

*Son olarak Güreş; son olimpik temsilcimiz İbrahim Bölükbaşı mücadelesinde sahadan yenik ayrılırken Erkekler 97kg'da Amerikalı Kyle Snyder altın aldı. Erkekler 65kg'da ise Rus Soslan Ramonov altın madalya sahibi oldu.

Ve madalya tablosunun final versiyonu, Türkiye olarak 1 altın 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandık ve 41.sıralamada yer aldık. Bana göre başarısızlık sayılabilecek bu tablonun ardından umarım gelecek olimpiyatlarda daha başarılı bir grafik çizebiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.