Rio 2016 | Üçüncü günün ardından..

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlar Brezilya'da tüm hızıyla sürüyor. Oyunların üçüncü gününde Türk sporcularımız da sahne alırken, okçuluk kategorisinde yarışan 17 yaşındaki Mete Gazoz gösterdiği performansla hem bizleri gururlandırdı hem de son 32 turunda dünyanın 5 numarası olan Hollandalı rakibine elenmesine rağmen tribünlerden uzun süre alkış aldı. Olimpiyatların üçüncü gününde öne çıkan sonuçlar ve günün panoramasını sizler için derledik..



8 Ağustos
Yüzmeyle kapattığımız 7 Ağustos gününden sonra 8 Ağustos'ta yine yüzme ile başlayalım. Elemeler dışında madalya mücadeleleri şöyle sonuçlandı;

Erkekler 200m serbest stilde; Çin'den Yang Sun altın madalyayı alırken Afrika'dan Guy Bertrand gümüş, Amerikalı Conor Dwyer ise bronz madalya sahibi oldular.

Kadınlar 100m sırt üstünde; Macar Katkina Hosszu altın madalyayı alırken Amerikalı Kathleen Baker gümüş madalya sahibi oldu. Bronz madalya ise iki sporcu tarafından paylaşıldı. İsimler Çin'den Yuan Fu ve Kanada'dan Kylie Masse.

Erkekler 100m sırt üstünde; ise yine Amerika ve Çin üstünlüğü var. Altın madalyayı Amerikalı Ryan Murphy alırken Çinli Jianyu Xu gümüş, David Plummer bronz madalya sahibi oldu.

Son olarak kadınlar 100m kurbağalama, sonuçlar şöyle;
Lilly King (ABD)
Yulia Efimova (RUS)
Katia Melhi (ABD)

Teniste ise günün tur atlayan isimleri; kadınlarda Petro Kvitova, Angelique Kerber, Sam Stosur, Serena Williams, Garbine Muguruza, Sara Errani olurken; erkeklerde ise Del Potro tur atlarken Caroline Wozniacki, Jo Tsonga, Lucia Safarova elenen isimler oldular. Ayrıca çiftlerde Novak Djokovic ve Nenad Zimonjic elendi ve Novak hem teklerde hem çiftlerde elenerek büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Voleybolda kadınlar mücadeleleri vardı. Çin savunması ile Avrupa ekolü İtalya'yı 3-0 ezerken Hollanda voleybolda geldiği noktayı bize tekrar gösterdi. Amerika'ya 3-2 yenilmelerine rağmen oynadıkları oyun gayet iyiydi. Diğer sonuçlar ise şöyle;
Japonya 3-0 Kamerun
Sırbistan 3-0 Porto Riko
Rusya 3-1 Kore
Brezilya 3-0 Arjantin

Basketbolda hem kadın hem erkek mücadeleleri vardı. Sonuçlar şöyle oluştu;
Kadınlar;
İspanya 63-103 Amerika
Kanada 71-67 Sırbistan
Japonya 82-66 Brezilya
Senegal 64-101 Çin

Erkekler;
Sırbistan 80-95 Avusturalya
Amerika 113-69 Venezuela
Fransa 88-60

Son olarak erkekler senkronize dalışta 10 metre çiftlerde Çin altın madalyayı alırken Amerika gümüş, Britanya bronz madalya sahibi oldu.

Rio Olimpiyatları'nda bugün Türk sporcular 5 dalda mücadele etti. 17 yaşındaki milli okçumuz Mete Gazoz, Fransız rakibi Pierre Plihon'u mağlup ederek üst tura çıktı. Bu turda Van den Berg'e 7-3 yenilen Gazoz, Rio'ya veda etti. Erkekler hafif kilo iki çiftede mücadele eden milli kürekçiler Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir, repesaj yarışına çıkmaya hak kazandı. 69 kilo boksta Onur Şipal rakibine yenilerek elendi. Atıcılıkta ise Yavuz İlnam ve Erdinç Kebapçı elenerek Rio'ya veda etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.