STSL | Aslan son nefeste kükredi!

Sezona Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı devirip kupayı müzesine götürerek başlayan Galatasaray, 2016/2017 Turgay Şeren Futbol Sezonu'na da seyircisiz maçta TT Arena'da Karabükspor galibiyetiyle başladı. Gol 90+4 te yeni transfer Eren Derdiyok'tan geldi. Eren böylece Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta golle tanışmış oldu.

Geçtiğimiz sene ligi kötü bir noktada bitiren Galatasaray bu sezona şampiyonluk parolasıyla başlıyor. Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe önünde Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra sezona da Beşiktaş'ı penaltılarda yenip Süper Kupa'yı kazanarak başlamıştı. Bu hafta başlayan ligde de Cimbomun tek hedefi şampiyonluk. Bu yolda da ilk hedef ligin yeni ekiplerinden Karabükspor karşısında alınacak galibiyetti.

Galatasaray maça; Muslera - Linnes Chedjou Hakan Carole - Tolga Selçuk, Sneijder - Sinan, Bruma ve Eren onbiriyle başladı. Beşiktaş maçı ilk 11'inden tek değişiklik sakatlanan Podolski yerine Eren'in başlamasıydı. Maça kendi sahamızda etkili bir başlangıç yapmamız bekleniyorken işler hiç de öyle olmadı. Maça etkili başlayan taraf konuk ekip Karabükspor'du. Igor Tudor'un öğrencileri Yatabare, Traore, Serdar ve Poko ile etkili ataklar gerçekleştirirlerken onları durduran adam yine Muslera'ydı. Bugün birşey okudum ve hoşuma gitti: 'Muslera Galatasaray'da kötü bir alışkanlık yaptı.' diye. Bence de Galatasaray takım olarak file bekçisine çok güveniyor, haklı olarak. Savunmamızın son senelerde verdiği açıklar bu yüzden mi diye düşündüm ancak Ujfalusi-Semih'li defansta da kaleyi Muslera korumasına rağmen bu tarz bir alışkanlık yoktu. İlk yarıda dakika 27'yi gösterdiğinde ekranda bir istatistik çıktı ve bu maçın başlangıcını özetler nitelikteydi. Konuk Karabükspor'un 3 kaleye isabetli 5 şutu varken Galatasaray için bu rakam 0'dı. İlk atağımız 33. dakikada Bruma'dan geldi. İlk yarı golsüz eşitlikle noktalandı. İlk yarıda dikkat çeken şeylerden birisi de sağ bek Linnes oldu. Rakip bütün ataklarını bizim sağ tarafımızdan yani Linnes'in kanadından yaptı. Linnes rakibi savunmada bir hayli zorlandı ve su molasında Riekerink'in Linnes'e kendine gel tarzında silkelemesi dikkat çekiciydi. Nitekim JOR, 5 dakika daha bile tahammül edemedi ve maçın 39. dakikasında Linnes yerini kime devretti, tabi ki Sabri Sarıoğlu'na.

İkinci yarı iki takım için de etkisiz başladı. Maçın 70. dakikasına kadar oyun ve pozisyon zenginliği göremedik. Selçuk ve Sneijder'in etkisiz oyunlarıyla topu rakip sahada oynayamadık. Bu iki oyuncunun yeterli performansı gösterememeleri sebebiyle de hücum oyuncuları gerekli yerlerde topla buluşamadılar. İkinci yarıda Bruma-Yasin değişikliğiyle de bu soruna bir çözüm arandı. Selçuk ve Sneijder'in etkisiz kaldığı maçta yeni transfer Tolga Ciğerci takımı maestro gibi yönetti. Defansif orta saha olarak görev yapan oyuncu rakibin ataklarını durdurmasının yanı sıra takımın hücümunda da tek söz sahibiydi. Topun yönünü iyi ve hızlı yer değiştirmesi, arkadaşlarını topla iyi buluşturmasıyla sahanın en iyilerinden biri kesinlikle Tolga Ciğerci'ydi. Tolga'ya destek gelemediği için takım galibiyet golü için son anı bekledi. Uzatma dakikalarında 90+4'te Chedjou'nun ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Eren Derdiyok takımının galibiyet golünü atan isim oldu. Golün santrası da yapılmadı. Futbolcunun soyadı sebebiyle bugün haber başlıkları hep espri kokan başlıklar olmuş. Ben de bir tane yapayım diye düşündüm ama hepsini kullanmışlar. İnşallah Eren gollerine devam eder de Galatasaray'ın DERDİ YOK olur. Ahanda yaptım!

KUPA VEYA SKOR ALDATMASIN..
Süper Kupa'nın alınmasının ardından sezona da galibiyet ile başladık ama iki maçı da izleyenler Galatasaray'ın aslında hazır olmadığını rahatça görmüşlerdir. Karabükspor maçı bence geçen senenin kötü futbolunun kokularını taşıyordu. İlk maçtan takımı eleştirmek çok doğru bir davranış değil, takımın zamana ihtiyacı var biliyorum ama sonuçlar da aldatıcı olmamalı. Kadrosunda eksikleri olan Beşiktaş karşısında skor üstünlüğü veya oyun üstünlüğü ile değil, beraberliği alıp penaltılarda galip geldik. Karabük maçında da hanemize 3 puanı yazdırmak için maçın son anını bekledik. Sezon öncesi yazımda rakibi geriye itip oyunu rakip sahada oynamamız gerektiğini söylemiştim. Oyunun mesafesini aza indirip oyunu rakip kalede oynamamız gerekiyor. Böylece orta sahaya daha az yük binecek, topu kaptırdığımızda Selçuk ve Tolga rakibi kovalamayacaklar hem de hücum oyuncularımız topla istediği yerlerle buluşacaklar. Dün bunların hiçbirini sergileyemedik. Kanatlarımız ve Sneijder topla ilerde buluşamadı, defans ve forvet bölgesi arasında gerekli bağlantıları yapamadık. Oyun geniş bir alanda oynanınca da defansta açıklar verdik. Selçuk ve Sneijder başta olmak üzere oyuncularımızın performanslarını artırmaları şart. Bence  takımımızın adına maçın önemli noktaları: başta 3 puanı almış olmamız, sonra da Tolga'nın etkili ve tatminkar oyunu ve Eren'in golle başlamasıydı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.