STSL | Ege'de hata yapmadık..

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı. Ligin ilk haftasındaki Karabükspor karşılaşmasından sonra Akhisar maçından da galibiyet çıkartan Cimbom, ligde 2'de 2 yaparak iyi bir başlangıca imza attı. Galatasaray'ın golleri ; Eren Derdiyok (35'), Yasin (63') ve Bruma (90+')'dan gelirken, evsahibininin tek golünü 3.dakikada Vaz Te kaydetti.


Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in öğrencileri sahaya; Muslera, Sabri Chedjou Hakan Carole, Tolga Selçuk, Bruma Sneijder Yasin, Eren şeklinde dizildi. Maça etkili başlayan ekip ev sahibi Akhisar oldu. Maçın hemen ilk dakikalarında duran toplar kazanan Akigolar'da 3.dakikada Vaz Te kornerden gelen topa kafayı vurarak takımını öne geçirdi. Erken gelen golden sonraysa maçın ilk yarısının söz sahibi Galatasaray oldu. Topa hakim olan, pas yapan, oyunu rakip sahada oynayan takımımız dakikalar 30'u gösterdiğinde topa % 84 oranında sahipti. Atakları etkili sonlandıramayan takımımızda Sneijder ve Bruma ile gole yaklaştık. Gol için ise 35. dakikayı bekleyecektik. Sneijder'in ortasında topa iyi yükselen 9 numaramız Eren topu ağlarla buluşturdu ve skoru eşitledi. Geçen haftaki Karabük maçından sonra bu maçta da kafa topuyla ağları sarsan oyuncumuz nihayet forvetimiz var dedirtti Sarı Kırmızılı taraftarlara. Hakan Şükür'den sonra Galatasaray forvetinde topa böyle iyi kafa vuran Türk oyuncu gelmemişti, iyi de oldu güzel de oldu. Türk oyuncu dedim çünkü Drogba gibi bir santraforu gören takımda iyi kafa vuran yoktu dersem taşa dönerdim herhalde. Buradan Drogba'ya selamlarımızı gönderiyoruz lafı geçmişken. Ligin ilk yarısı 1-1 Eren ve Vaz Te'nin golleriyle eşitlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısına etkili başlamamız beklenirken işler öyle gitmedi. İlk yarıda kendi sahasına çekilip geride baskı yapan Akhisar takımı baskıyı ileride yapmaya başlayınca top hakimiyetinde zorlandık. Golümüzü atan Eren'in sakatlanmasıyla yeni transferimiz Josue 58. dakikada ilk kez Galatasaray formasını sırtına geçirdi, Yasin sahte 9 olarak maça devam etti. Maçın 60.dakikası ve sonrası ev sahibi ekip Akhisar kalemizde baskı kurarken son yıllarda unuttuğumuz bir atak çeşidi olan kontra atakla skorda öne geçtik. 63. dakikada Bruma'nın getirdiği topta ceza sahasında Yasin kaleciyle karşı karşıya kaldı ve takımımızı 2-1 öne geçirdi. Öne geçince başta Sneijder ve Tolga olmak üzere oyuncularımız yaptıkları paslarla topa hakim oldu ve rakibin gole tepki vermesini önlediler. Maçta duraklama dakikaları oynanırken yine kontra atakla farkı 2 ye çıkartarak maçın fişini çekmiş olduk. Carole'un çabalarıyla geliştirdiği ve asistini yaptığı atakta topla buluşan Portekizli yıldızımız Bruma topu ağlarla buluşturdu ve 3-1 olarak maçın skorunu tayin etti. Golün aslan payıysa sol bek Carole'a ait. Galatasaray böylece çıktığı ikinci maçtan da galibiyet ile ayrılarak puanını 6'ya çıkardı ve Milli Takım arasına moralle girmiş oldu.

GELİŞİYORUZ, DAHA DA GELİŞMELİYİZ
Maçın rakamlarına baktığımızda topa % 68 oranında sahip olduğumuz ve rakip kaleye 9 isabetli şut attığımızı görüyoruz. Eksiklerimiz tabi ki var ama genel olarak baktığımızda ben maç performansımızdan memnunum diyebilirim. Zaten her şeyden önce lige 6 puanla başlıyoruz, bu bile bir başarı kriteridir. Sezon öncesi yazılarımda ve geçen haftaki Karabükspor maçında yazdığım gibi topa sahip olarak oyunu rakip sahada oynamamız gerekiyor. Bu maç nihayet bunu başarabildik. Sneijder özverili oynayarak topla hücum bölgesinde buluşunca ataklarımızın kalite düzeyi bir tık daha arttı.

Orta sahada Tolga'nın yaptıkları şu ana kadar yeterli düzeyde denebilir ama artık Selçuk'ın da katkı yapması şart. Ben bir ara Selçuk acaba oyundan mı çıktı deyip kadrolara baktım maç esnasında. Selçuk bizi öyle bir standarda alıştırdı ki şu an hiçbirimiz ondan memnun değiliz. Milli kadroya da dahil edilmeyen oyuncumuzun bu arada kendine gelip eski formuna kavuşması en büyük temennimiz.

Transfer sezonunun da son günlerini yaşıyoruz. Beklenen defansif orta saha transferinde adı konuşulan oyuncu ve/veya oyuncuların gelmesi halinde orta sahamız daha yırtıcı ve kreatif olabilir. Transfer haberlerini yakından takip edenler neden ve/veya tabirini kullandığımı rahatça anlayacaklardır, sonuçlanmadan isim vermek istemiyorum ama bu bölge için 2 isimle birden görüştüğümüz bir sır değil.

Gollerin hücum hattındaki 3 oyuncumuzdan gelmesi de bizim açımızdan sevindirici bir durum. İleri üçlünün üçünün de gole yakın olması takımımız için şart çünkü. Yasin'i bu maç beğenmesem de golünü attı, oyuna daha fazla girmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık taç veya korner yapmak için değil de gol yapmak için oynaması gerekiyor. Takımda top Sneijder'in ayağına deyince atak şekilleniyor, gol kokuyor. Bu yüzden Sneijder'in formunu arttırması ve topla daha ilerde buluşması lazım. Bunun için de işte Selçuk'un ona iyi servis etmesi gerekiyor. Teknik direktörümüz Riekerink'in Denayer'i istemesini bugün bir kez daha anladım çünkü Chedjou sezona kötü başladı ve kötü oynamaya devam ediyor. Sezona böyle devam etme lüksü yok.

Eleştiriler ve övgüler artırılabilir ama önemli olan sezona 2'de 2 yaparak başladık ve Milli Takım arasına 6 puanlı ve moralli giriyoruz. Takım bu arada daha fazla antrenman yapacak ve uyum seviyesi artacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.