TFF Süper Kupa | Yine, yeniden Galatasaray..

Turkcell Süper Kupa 2016 mücadelesinde geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Beşiktaş'ı deviren Galatasaray kupanın sahini oldu. Maçın normal süresi golsüz sona ererken uzatma devresi de 1-1 eşitlikle sonuçlandı, penaltılarda 3-0 ile galip gelen Kupa Beyi Cimbom oldu. Süper Kupa'nın sahibini penaltılar belirlerken kalecimiz Muslera penaltılarda kalesini gole kapatarak  kupayı tuttu ve getirdi! Böylece kötü geçti dediğimiz sezonda da 3 kupanın 2'sini müzemize götürdük ve geçen seneki gibi yeni sezona da kupayla başlamış olduk.

Normal süresi golsüz biten maçın ilk uzatma devresinde duran topta Hakan Balta Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İkinci uzatma devresinde Quaresma'nın getirdiği topa ters vuruş yapan Chedjou topu kendi ağlarına gönderdi ve skor eşitlendi. 120 dakikası 1-1 eşitlikle sona eren maçın galibini penaltılar belirledi. Galatasaray takımında Selçuk, Hakan, Tolga topu ağlarla buluştururken; rakip takımda Oğuzhan, Cenk ve Atiba penaltı vuruşlarından yararlanamadı. Penaltılar sonucunda 3-0 galip gelen Galatasaray 2016 yılı Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Durgun 90 Dakika
Galatasaray sahaya: Muslera, Linnes-Chedjou-Hakan-Carole, Tolga-Selcuk, Sinan-Sneijder-Bruma, Podolski şeklinde dizildi. Maça etkili başlayan Cimbom, arka alanda sağlam durup ilerde Bruma, Sinan, Sneijder, Podolski gibi oyuncularıyla etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda iki takım da atak zenginliği yaşayamazken sakatlanan Podolski yerini yeni transfer Eren'e bıraktı. İkinci yarıda forveti Cenk ile etkili ataklar yapan Beşiktaş topu ağlarla buluşturamazken 90 dakika 0-0 ile sonuçlandı.

Goller Uzatmada.
Normal süresi golsüz sonuçlanan maçın perdesini Hakan Balta'dan geldi. Duran topta Sneijder'in etkili ortasında ceza sahasında boş bir vuruş yapan Hakan skoru 1-0 yaptı ve 105 dakika bu şekilde sonuçlandı. Uzatmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Beşiktaş'ta sonradan oyuna giren Quaresma'nın ceza sahasına taşıdığı topu Chedjou kendi ağlarına gönderdi. Maçta genel olarak etkisiz bir futbol ortaya koyan Chedjou, kendi ağlarına gönderdiği topla skoru 1-1 e getirdi ve 120 dakikanın skoru bu şekilde gelişti.

Muslera'sı Olan Kazandı.
Penaltılarda tam anlamıyla Muslera rüzgarı esti. Oğuzhan'a ve Atiba'ya gol izni vermeyen file bekçimiz, Cenk'in de topu üste atmasıyla kalesini penaltılarda gole kapattı. Selçuk, Hakan ve Tolga'nın kullandıkları penaltılarda fire vermeyen takımımız skoru 3-0 yaptı ve maçın galibi oldu. Muslera bu kurtarışlarıyla maçın adamı ödülünün de sahibi oldu. Maçın adamı, Dünyaları kurtaran adam Muslera Galatasaray'da 10.Kupasını da kazanmış oldu.

Kupa Beyi Galatasaray!
Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray'ın kupa hegemonyası devam ediyor. Kötü geçti denilen sezonda 3 kupanın 2 sinin sahibi Cimbom, 2015 senesinde olduğu gibi bu sene de sezona kupayla başlamış oldu. Galatasaray son 2 sezonda düzenlenen 6 kupanın 5'inde mutlu sona ulaştı. Bu sayı son 15 turnuvada da 10 olarak tarihe geçti. Galatasaray taraftarları bu istatistikleri Dominasyon etiketleriyle gururla paylaşıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.