Tolga Ciğerci resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam eden Galatasaray, orta saha rotasyonuna bir takviye daha yaptı. Daha önce kadrosunu Serdar Aziz, Emrah Başsan ve Eren Derdiyok ile güçlendiren takımımız geçtiğimiz sezon Hertha Berlin forması giyen 24 yaşındaki gurbetçi oyuncu Tolga Ciğerci ile her konuda anlaşma sağladı. Son iki sezondur Hertha Berlin forması giyen genç oyuncu kariyerinde altyapısından yetiştiği Wolfsburg ve Borussia Mönchengladbach takımlarında oynadı. Çeşitli yaş kategorilerinde Almanya forması giyen Tolga, son olarak 2014 yılında teknik direktör Fatih Terim tarafından Türk milli takımına davet edilmişti. 


TÜRKİYE'NİN GÜNEYİNDEN, ALMANYA'NIN KUZEYİNE..
80'li yılların sonunda Mersin'den göç ederek Almanya'nın sanayi ve liman kenti olan Nordenham'da yaşamaya başlayan Ciğerci ailesinin büyük oğlu olarak 23 Mart 1992 tarihinde dünyaya gelen Tolga Ciğerci'nin futbol hayatı 4 yaşında başladı. Doğup büyüdüğü şehrin takımı olan TSW Phiesewarden'ın altyapısında futbola başlayan ve daha sonrasında aynı bölgenin daha iyi takımı olarak kabul edilen Armina Vöhrum altyapısında yer alan Tolga'nın kaderi takvim yaprakları 2005 yılını gösterdiğinde değişti. Almanya'da çeşitli kademelerde gerçekleştirilen bölge turnuvalarında ülkenin en büyüklerinden Wolfsburg'un antrenörlerinin dikkatini çekmeyi başaran Tolga, kendisine gelen teklifi tereddütsüz kabul ederek yeşil-beyazlı takımın altyapısının yolunu tuttu.

2008 yılında U17 takım bünyesinde forma giydiği 30 maçta 8 gol atan Tolga, aynı sezon içerisinde Türk yetkililerden genç milli takımlarda oynaması üzerine teklif almış ancak çeşitli nedenlerden dolayı kampa katılamamıştı. Çok genç yaşta (16) dikkatleri üzerine çeken Ciğerci, bir sonraki sezon diğer takım arkadaşlarına nazaran bir yaş küçük olmasına rağmen U19 takımında forma giymeye başladı. 26 maçın tamamında onbirde sahaya çıkan ve 3 gol atan Tolga, sezon sezonunda takımının Almanya Şampiyonu olmasında başrol oynadı. Genç oyuncu bu karşılaşmaların tamamında ilk onbirde sahaya çıkarken, gösterdiği performansla dönemin A takım teknik direktörü Steve McClaren'in dikkatini çekmişti.
18 YAŞINDA BUNDESLİGA..
2010/2011 sezonunda İngiliz teknik adam tarafından A takımın sezon başı kampına davet edilen ve Wolfsburg - 2'de devam etmesi kararlaştırılan Tolga Ciğerci'nin kendisini kanıtlaması çok uzun sürmedi. Sezonun ilk 10 haftasında A takım ve A2 takımı arasında mekik dokuyan Tolga'nın, yeşil-beyazlı forma altında ilk 11'de sahaya çıkması için  28 Kasım 2010'u beklemesi gerekmişti. Bundesliga'da ligin 14.haftasında Köln karşısında ilk 11de sahaya çıkan ve bu süreden itibaren 6 hafta ilk 11'in değişmez ismi olan 18 yaşındaki genç orta saha oyuncusu gösterdiği performansla tribünleri heyecanlandırmayı başarmıştı. Sezonun ikinci yarısında ise yaşanan teknik direktör değişiklikleriyle birlikte Wolfsburg - 2 takımına gönderilen Tolga'nın sezon sonunda adının karşısında 7'si A takımda direkt onbirde başlamak üzere 22 maçta 3 gol - 3 asist istatistikleri yazıyordu.

2011/12 sezonu öncesinde teknik direktör Felix Magath tarafından kamp kadrosuna dahil edilen ancak gerçekleştirilen çok sayıda transfer sonrasında takımda düşünülmeyen ve tecrübe kazanması için kiralanması yönünde karar kılınan Tolga Ciğerci, sezonun ilk yarısını Wolfsburg - 2 takımı ile geçirdi. Yeşil-beyazlı forma altında 11 maçta ilk onbirde sahaya çıkan ve büyük çoğunluğunda 90 dakika forma giyen Tolga, sezon ortasında 1.5 yıllığına Borussia Mönchengladbach takımına kiralandı. Siyah-beyazlı forma altında ilk yarım sezonu pek iyi geçmeyen genç orta saha oyuncusu, sezonu A takım seviyesinde sadece 2 maç ile tamamlarken, 4 karşılaşmada da M'gladbach - 2 takımının formasını giydi. Devre arasında gerçekleştirilen kiralık anlaşması gereğince 2012/13 sezonunda da Borussia M'gladbach forması giyen Tolga Ciğerci zaman zaman rotasyonda forma giydi. Bundesliga 12, Avrupa Kupaları'nda ise toplam 6 maçta forma giyen Tolga bu karşılaşmalarda 1 kez fileleri havalandırdı. Avrupa Ligi'nde normal sezonda C Grubu karşılaşmasında 06.12.2012 tarihinde Fenerbahçe deplasmanında takımını 23. dakikada öne geçiren genç oyuncu sezonu tek golle tamamlamıştı.
2013/14 sezonu öncesinde Wolfsburg'a dönen ancak takımda düşünülmeyen ve transfer döneminin son gününde Hertha Berlin'e kiralanan Tolga Ciğerci burada düzenli olarak forma giymeye başladı. Kısa zamanda takımın ilk 11'inin değişmez elemanlarından biri olan Ciğerci, 8 Aralık 2012 tarihinde Braunschweig karşısında bulduğu golle Bundesliga kariyerinin ilk golünü de atmış oldu. Aşil tendonu ve sağ adalesinde yaşadığı sakatlıklara rağmen Bundesliga'da bir maç hariç tamamı ilk 11'de olmak üzere 19 maçta forma giyen Tolga bu karşılaşmalarda fileleri bir kez havalandırırken, takım arkadaşlarına da 3 kez asist yapmıştı. 2014/15 sezonu ise Tolga Ciğerci için tam anlamıyla felaket bir yıl olarak geride kaldı. 1.5 milyon euro karşılığında bonservisi alınan genç oyuncu sezon başında sakatlandı (eklem kapsülü yırtığı) ve 2015 yılının Mart ayında sahalara döndü. Ancak bu dönüş çok uzun sürmedi ve sadece 2 maç sonra tekrardan sakatlanarak sezonu kapattı. 2015/16 sezonu başında sakatlığının etkisiyle antrenman ve maç eksiği nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Tolga Ciğerci'nin takımdaki yerini alması ligin 5.haftasında oldu. Bundesliga'da 18 maçta forma giyen, 7 maçta da yedek soyunan Tolga bu karşılaşmalarda takım arkadaşlarına 2 kez golden önceki pası verirken, sezonun son 8 haftasında 6 maçın tamamında ilk 11 çıktı ve 90 dakika sahada kaldı.

2008 - 2010 yılları arasında Almanya'da çeşitli kademelerde milli takım düzeyinde forma giyen Tolga Ciğerci, kesin kararını 2012 yılında Abdullah Avcı döneminde Türk milli takımını seçerek açıklamıştı. Ancak o dönem milli formayı giyemeyen genç oyuncu 5 Mart 2014'te İsveç ile oynanan hazırlık maçında teknik direktör Fatih Terim tarafından kadroya dahil edildi. İsveç karşılaşmasında ilk kez milli forma ile tanışması beklenen Tolga, o dönem yaşadığı sakatlık nedeniyle kampa katılamamıştı.

FCN Blog olarak yeni transferimiz Tolga Ciğerci'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.