Bir oyuncudan daha fazlası: Sinan Güler!

Galatasaray Odeabank formasıyla 4. sezonuna başlayacak olan ve 32. yaşının son aylarını yaşayan Sinan Güler, şüphesiz bu yılda takımımız için önceki yıllarda olduğu kadar önemli bir sorumluluğun sahibi olacak. Ergin Ataman'ın gerek saha içinde gerekse saha dışında en çok güvendiği isimlerin başında gelen, aynı zamanda Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın da kaptanlığını yapan Sinan Güler hakkında, Galatasaray Odeabank oyuncusu Göksenin Köksal*, Galatasaray Odeabank İdari Menajer Yardımcısı İbrahim Tilki ve Galatasaray Odeabank Takım Doktoru Ersan Ateş ile konuştuk.

Bir oyuncu düşünün ki 30'lu yaşlarının başında, daha küçük bir rol ve sorumlulukla katıldığı kadroda, takımının saha içinde neye ihtiyacı varsa onu yapabilecek bir profile evrilsin. 2014 - 2015 sezonunda yaşadığımız mali sorunlar sebebiyle büyük kan kaybeden Yenilmez Armada'da ayakta kalan ve mücadeleyi bırakmayan ender isimlerden olan ve her gün oynadığı basketbolla büyüyen Sinan Güler, ortaya koyduğu özveri ile takım kaptanlığını ne kadar hak ettiğini o zamanlarda göstermişti. Yaz döneminde de o zamanki mevcut kaptan Ender Arslan'ın takımdan ayrılması ile kaptanlık görevini üstlenen Sinan Güler, bu görevi o zamandan beri layığıyla sürdürüyor.

KOCA YÜREKLİ ADAM
Sahada kanlar içinde yerde kalıp kaşına dikiş atıldıktan sonra kalkıp rakip benche giderek çarpıştığı oyuncuya nasıl olduğunu soracak kadar kocaman bir yüreğe sahip olan Sinan Güler, işte bu yüzden Türk basketbol camiasının her zaman en çok saygı duyulan figürlerinden biri oldu. Sahada rakibi kim olursa olsun sürekli saygı duyan ve zaman zaman bunu dile getirme şeklinden dolayı taraftarlarımızın eleştirilerine de maruz kalan Sinan Güler, artık sadece Galatasaray camiası değil tüm Türk basketbol camiasına mal olmuş bir figür.

BİR OYUNCUDAN DAHA FAZLASI
Ergin Ataman'ın sadece saha içinde değil, saha dışında da en çok güvendiği oyunculardan biri olan ve Galatasaray Odeabank'ın bir "takım" olmasını sağlayan yegane parçalardan biri olan Sinan Güler, taşıdığı kaptanlık görevinin sorumluluklarını sonuna kadar gerçekleştiriyor. Takımda kimin yardıma ihtiyacı varsa koşan, Vladimir Micov'un tabletine ayda bir film yükleyen, uçak seyahatlerinde sorun yaşayan Göksenin Köksal'ı sakinleştiren, takıma yeni katılmış oyuncuların takıma ve şehre adaptasyonunda önemli bir rol oynayan, kısacası saha dışında bir aile olmamızı sağlayan Sinan Güler, yaptıklarıyla Galatasaray Odeabank için sadece bir oyuncudan daha fazlasını ifade ediyor. 

HER ZAMAN GERÇEKÇİ
Saha içinde hangi konuda eksik isek o konuda fayda vermeye çalışan ve tutkal olma görevini üstlenen Sinan Güler, takım içindeki rolünü geçtiğimiz günlerde Euroleague'e verdiği röportajda "Takımdaki eksik parçaları bulmak ve bunları tamamlamak istiyorum." şeklinde tanımlıyor.

Türk Basketbolunun kafa yapısı olarak en olgun oyuncularından biri olan, taraftarına hiçbir zaman hayal satmayan ve hep gerçekçi açıklamalar yapan Sinan Güler, aynı zamanda "İlerleyen yaşım ve artan sorumluluğum ile özellikle Galatasaray’da alıştığım seviyede savunma ve hücumda iyi oynayamadığım gerçeğini kabul ettim." diyebilecek kadar da kendisini bilen, rekabetten korkmayan ve öz eleştiri yapmaktan çekinmeyen bir oyuncu. 

FCN Blog ekibi olarak bizde Sinan Güler hakkında Galatasaray Odeabank oyuncusu Göksenin Köksal, Galatasaray Odeabank İdari Menajer Yardımcısı İbrahim Tilki ve Galatasaray Odeabank Takım Doktoru Ersan Ateş ile konuştuk.

BU TAKIMIN BİR ARADA KALMASINDA SİNAN GÜLER'İN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK!
Galatasaray Odeabank'ın altyapısından yetişmiş Göksenin Köksal ise gelişiminde Sinan Güler'in büyük rolü olduğunu söylerken, "Sinan ağabey özellikle geçen sezon bana çok yardımcı oldu. Gerek saha içinde gerekse saha dışında bana her zaman destek oldu. Kötü oynadığım maçlarda oyunda kalmam, daha iyi olabilmem için yanımda oldu. Özellikle iyi oynadığım maçlara dönüp bakacak olursak, Sinan ağabeyin bunda faydası çok büyüktür." dedi.

Göksenin Köksal ayrıca Sinan Güler'in takım içindeki önemi hakkında "Geçen sezon Eurocup şampiyonu olurken kötü oynadığımız; yenildiğimiz zamanlarda oldu ama takım olarak hiçbir zaman dağılmadık. Bunda Ergin ağabeyin etkisinin yanında takımı bir arada tutan Sinan Güler'in de etkisi büyüktür. Basketbol dışında da bizimle iletişimi gerçekten çok iyidir. Özellikle bu kadar yabancı oyuncunun olduğu bir takımda Sinan Güler'in kaptan olması yarışacağımız her kulvarda bizim için çok büyük bir avantaj" dedi.

KİMİN YARDIMA İHTİYACI VARSA, SİNAN ORADADIR
Galatasaray Odeabank İdari Menajer Yardımcısı İbrahim Tilki, Sinan Güler'i tek bir kelime ile özetlemesi gerekirse bunun "saygı" olacağını söylerken bunu şu şekilde açıkladı: "Sinan Güler'i bir kelime ile özetlemem gerekse, kullanacağım kelime kesinlikle "saygı" olurdu. Ben hayatımda gerek basketbol camiasının içinde, gerekse dışında insanlara onun kadar yüksek seviyede saygı gösteren ikinci bir kişi görmedim. Sinan Güler'in Türk basketbolunda en çok saygı gören oyuncu olmasınında temel sebebi bu. Hem Galatasaray hemde Türk Milli Takımı kaptanı olarak kendisine gösterilen saygının ana sebebinin bu olduğunu düşünüyorum."

Sinan Güler'in sadece 15 kişinin değil tüm basketbol şubesinin kaptanı olduğunu söyleyen İbrahim Tilki, "Sinan sadece takımdaki 15 kişinin kaptanı değil, Galatasaray Odeabank şubesinin tamamının kaptanı gibi. Takım içinde canı sıkılan veya başı sıkışan kim olursa olsun, bir şekilde Sinan Güler'e gider o konu. Bunun çözüme kavuşması içinde bir çok kişiden daha çok elini taşın altına koyar." dedi.

Takımdaki rolünün sadece oyuncuları takıma adapte etmek olmadığı söyleyen İbrahim Tilki, oyuncuların İstanbul'u ve Türkiye'yi sevmelerinde bir numaralı faktörün Sinan Güler olduğunu söyledi: "Sinan Güler'in takım içindeki rolünü sadece yerli ve yabancı oyuncular arasındaki bağı kurma olarak görmemek gerekli. Takım içinde koç ile oyuncular arasında, koç ile yönetim arasında nerede olursa olsun bir köprü kurulması gerekiyorsa bunu Sinan Güler yapar. Yabancı oyuncuların sadece takıma ve kendilerine değil, İstanbul şehrine ve Türk kültürüne alışmalarını ve burayı sevmelerini sağlayan başlıca neden Sinan Güler. Her sezonda bunu yakinen gözlemliyorum." 

Kendisini tanıdıkça Türk Basketboluna kattıklarını daha iyi anladığını söyleyen İbrahim Tilki, bu konu hakkında "Ben Sinan Güler'i tanımadan önce bir insanın nasıl bu kadar özverili olabileceğini anlayamıyordum ama onu tanıdıkça emin oldum ki, Türk basketbolu için en önemli taşlardan biri Sinan Güler. Bunu da bir günde oluşturmadı. Sinan Güler; ne zaman, nerede, ne yapılması gerekiyorsa bunu ondan daha önce ve gerekenden daha çok yaptığı için bu kadar önemli bir figür Türk basketbolu için." açıklamalarını yaptı.

TAKIMIN KAPTANI OLMAYA LAYIK TEK OYUNCU
Galatasaray Odeabank Takım Doktoru Erşan Ateş takım kaptanı olmaya layık tek oyuncu o dediği Sinan Güler için şunları söyledi: "Her yönüyle profesyonel bir oyuncu. Takımın kaptanı olmaya layık olan tek oyuncusu diyebilirim. Bir aile babası gibi takımı için her fedakarlığı yapan, zor günlerde ihtiyacı olan herkese gereken desteği veren bir isim. Yaptığı her şeyin altına imzamı atarım.

Zaman zaman dinlenme konusunda anlaşamadıklarını ama her zaman aralarının iyi olduğunu söyleyen Ersan Ateş, "Aramızda zaman zaman dinlenme ya da oynama zamanı konusunda tartışmalar oluyor ama bunlar her aile arasında olan doğal şeyler. Onun dışında gerek benimle gerekse fizyoterapist, masör, malzemeci ile arası hep iyidir." dedi.

____
* Güncelleme: 5 Ekim 2016 tarihinde Göksenin Köksal'ın yaptığı açıklamalar eklenmiştir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.