Euroleague Nostalji | 1. Sıra: Carlos Arroyo

Euroleague Nostalji listemizin zirvesinde kimsenin itirazı olmayacak bir isim var, Carlos Arroyo! Porto Riko'lu yıldız oyuncu, 2012-2013 sezonunun ortasında geldiği Yenilmez Armada'da yaklaşık 2 sezon oynarken, Euroleague'de geçirdiği 1.5 sezonda gösterdiği performansla tüm taraftarların ağzına bir parmak bal çaldı adeta. 



BAŞARILARLA DOLU BİR MAZİ
Carlos Arroyo'nun kariyerini anlatmaya başlarsam eğer paragraflarca yazı yazmak zorunda kalırım ancak bu koca yürekli adamı kısaca hatırlatırsam, aralıklarla 9 sene NBA'de oynamış, toplam 569 maça çıkmış Porto Riko'lu yıldız, çok geç geldiği Avrupa'da önce Maccabi'de daha sonra ise Ergin Ataman'lı Beşiktaş kadrosunda yer almıştı. Ergin Ataman'la birlikte FIBA Eurochallenge, Türkiye Lig Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanarak üçlemeyi tamamlayan ve ligde Play-Off Finallerinin MVP'si seçilen Carlos Arroyo, 2012-2013 sezonunun ortasında Henry Domercant'ın sakatlığı ve David Hawkins'in talihsiz olayından sonra Galatasaray'a katılmıştı.

2013-2014 sezonunda bir yıllık aranın ardından Euroleague'e geri dönen Galatasaray'da Ergin Ataman'ın bir numaralı silahı ve adeta sahadaki aklı olan Carlos Arroyo, normal sezon maçlarında biraz dalgalansa bile Top 16 ile birlikte adeta seviye atlamış ve takımımızın Top 8 yapmasında çok büyük pay sahibi olmuştu. Top 8 aşamasında Barcelona karşısında çok iyi oynadığı ve takımımızın başa baş oynamasında büyük pay sahibi olduğu karşılaşmanın ilk yarısı biterken sakatlanan Arroyo, ikinci maçı kaçırmış, son maçta ise sakat sakat oynamasına rağmen 34 dakika sahada kaldığı ve 21 sayı, 4 asist ile oynadığı karşılamayı 75-78 kaybetmemize engel olamamıştı. Sezonu da 25 maçta ortalama 31 dakika sahada kalarak 13.7 sayı, 5.5 asist ortalamaları ile kapatan Porto Riko'lu oyuncu ligin en çok sahada kalan 6. oyuncusu olurken, 31.41 dakika sahada kalarak bu alanda sıralamada 3. sırada yer almıştı.

2014-2015 sezonunda ise takımın içinde bulunduğu kötü durumlardan etkilenen ve 1 yıl daha yaşlanmasına rağmen saha içi sorumluluğu daha da fazla artmış olan Carlos Arroyo, normal sezonda elinden geleni yapıp iyi performanslar sergilerken sezon ilerledikçe teklemeye başlamıştı. Mart ayında ise yaşanan mali sorunları göstererek sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Arroyo takımımızdan ayrılırken bizim için belki de bir devrin sonu gelmişti. 2014-2015 sezonunda Galatasaray ile 15 maça çıkan ve sahada kaldığı ortalama 29.3 dakikada 12.5 sayı, 4.3 asist ortalamaları tutturan yıldız oyun kurucu, 2 uzatma sonunda kazandığımız Kızılyıldız maçında sahadan hiç çıkmadan (50 dakika) oynadığı maçta attığı 26 sayı ile kariyer rekorunu kırmıştı.
SAHA İÇİ GENERALİ
Carlos Arroyo'yu en kolay ve en doğru tanımlayan sıfat bu olsa gerek, saha içi generali. Oyun aklı üst seviyede olan, saha görüşü ve pas yeteneği Avrupa'da elit seviyede sayılabilecek, tempoyu kontrol edip takımın o an hücumda neye ihtiyacı varsa onu yapabilecek yetenekte olan Porto Riko'lu guard, koç Ergin Ataman'ın da sahadaki bir numaralı silahıydı. Saha içinde koçla iletişimi çok güçlü olan, adeta sahada ikinci bir koç gibi davranan, zaman zaman koçun söylediği oyun yerine kendi istediği seti oynatacak kadar özgüveni ve serbestliği olan Carlos Arroyo, belki de yakın tarihimizin gördüğü en iyi oyuncuydu.
Saha içinde özellikle uzunlarla iletişimi çok iyi olan ve ikili oyunlar sonrası tabir-i caizse "gözü kapalı" attığı paslarla onları potaya sokan, Furkan Aldemir, Pop-Mensah Bonsu, Patric Young gibi uzunların hücumdaki verimlerini 2-3 basamak arttıran, forvetlerine boş şut imkanı yaratan Arroyo, hücumda da gerektiğinde elini taşın altına koyup sorumluluk almaktan hiç bir zaman kaçmamıştı. 

Taraftarlar tarafından da inanılmaz bir sevginin gösterildiği ve Galatasaray Basketbol Şubesine olan ilginin artmasında bence payı olan Arroyo, keşke takımımızdan bu şekilde ayrılmasa ve onunla olan hikayemiz hak ettiği gibi çok daha güzel bitseydi...

AKILDA KALAN PERFORMANSLAR
Carlos Arroyo'nun her performansı unutulmazdı. Hafızam beni yanıltmıyorsa 2013-2014 sezonu normal sezonunda kazandığımız Montepaschi Siena karşılaşması dışında oynadığı süre içerisinde aldığımız her galibiyette payı olan ve birbirinden eşsiz performanslar sergileyen Arroyo, 2014-2015 sezonunda sert bir atmosferde geçen ve iki uzatma sonunda kazandığımız Kızılyıldız maçında hiç dinlenmeden oynayarak 50 dakika süre aldığı maçta 26 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile oynayıp hem akıllardan çıkmayacak bir performans sergilemiş hemde Euroleague tarihine geçerek bir maçta en çok süre alan oyuncu rekoruna ortak olmuştu. (2002-2003 sezonunda Marcus Brown Efes Pilsen forması giyerken Barcelona'ya karşı 50 dakika süre bulmuştu.) Bu maçta ayrıca 6/17 üçlük isabeti ile oynayan Arroyo, denediği 17 üçlük atış ile Euroleague'de bir maçta en çok üçlük atan oyuncular listesinde de 3. sıraya yerleşmişti.

2013-2014 sezonunda Bayern Münich'e karşı 11 asist yaparak kariyer asist rekorunu kıran Carlos Arroyo, CSKA Moskova'ya karşı 16 sayı, 9 asist; Top 8 aşamasında sakat sakat oynadığı Barcelona maçında 21 sayı, 4 asist; 2014-2015 sezonunda ise son çeyrekte ki oyunu ile galibiyette önemli pay sahibi olduğu Valencia maçında ise 16 sayı, 5 asist ile oynamıştı.

Carlos Arroyo'nun 2013-2014 sezonunda yaptıklarını içeren bir video..

Carlos Arroyo'nun arkadaşlarına yaptığı servislerden bazıları..





Son olarak imza hareketlerinden olan fake sonrası gelen üçlük..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.