GÜNCEL | Büşra Ün yalnız değildir!

Ülkemizi Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında temsil eden sporcumuz Büşra Ün eğitim hayatını devam ettirmeye çalışırken büyük zorluklarla karşılaşıyor. İzmir'de yaşayan ancak Aydın'da eğitim hayatını sürdüren başarılı sporcunun, özel durumundan dolayı KYK yurtlarının engelli odalarında kalması gerekiyor. Büşra, turnuvada olduğu için başvuru süresini kaçırdığı KYK'ya durumu anlatan bir tivit attığında ise şok bir cevap aldı!

Geçtiğimiz gün sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan destek bekleyen Büşra, "Okul başladı ama gidemediğim için yok yazılıyorum. Yurt için özel yetenek başvurularını bekliyorum. Yok yazılmak yerine hazır engelli odası boşken Işıklı’da ki yurda yerleşsem. Odası en uygun olan, okula en yakın yer Işıklı’da ki yurt. Başvuru zamanı turnuvadaydım. Bomboş duran engelli odasında kalmamın kimseye zararı olacağını sanmıyorum. Yoruldum. Elimde olmayan sebepler yüzünden okulum daha fazla uzamasa? 1. sınıf olmadığım için özel yetenek başvurusu yapıp yurtta kalma hakkından yararlanamıyorum. Tanınan ayrıcalık bu kadar mı?" şeklinde paylaşım yaptı. Ancak KYK hesabı destek vermek yerine Büşra'ya "Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için http://kyk.gov.tr  internet sitemizi takip ediniz." şeklinde şok bir cevap verdi. 

Bu durum sosyal medyada çok fazla yankı bulurken Büşra'ya sayısız destek mesajı atıldı. En son Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun mesaj atarak numarasını öğrenmek istediği Büşra'nın özel durumundan kaynaklanan bu sorunun bir an evvel çözülmesini ve bu sporcumuzun kendisine uygun bir tesise yerleştirilmesini bekliyoruz.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK'nın sosyal medya hesaplarını yöneten ve bu saygısızlığı yapan kişi veya kişilerin bir an evvel bulunmasının ve haklarında gereğinin yapılmasının takipçisi olacağız. 

Bakanlığımızı, hayatında karşılaştığı birçok zorlukla savaşan ve tüm bu zorluklara rağmen dimdik ayakta durarak hem eğitim hayatına hemde spor hayatına devam ederek ülkemizi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil eden sporcumuza köstek değil, destek olmaya davet ediyoruz!

Büşra Ün yalnız değildir! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.