Jan Olde Riekerink: 3 puandan daha fazlası..

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu ezeli rakibi Beşiktaş ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sezon başında Süper Kupa'da mağlup ettikleri siyah-beyazlı rakipleri karşısında bir kez daha kazanmak istediklerini belirten Hollandalı teknik adam, zorlu karşılaşmada takımda bir takım değişiklikler yapabileceğinin sinyalini verdi. Jan Olde Riekerink Bey'in basın toplantısındaki açıklamalarının tamamı şu şekilde..

3 PUANDAN DAHA FAZLASI..
6-7 aydır buradayım ve tip derbileri daha önce yaşadım, 2 derbi kazandım. Bu maçın herkes için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Bu derbi normal bir 3 puandan daha fazlası... Bambaşka bir maç olacak. Beşiktaş'ın yeni stadında ilk kez bir derbi oynanacak. Biz kendimizi ve hedeflerimizi biliyoruz. Derbiye de bu şekilde gideceğiz. Rakibimizin Süper Kupa sonrası bizimle bir kez daha karşılaşması ve kendi taraftarlarının önünde maça çıkmaları ekstra motivasyon sağlayacaktır. Taraftar yanımızda olursa bizim için avantaj olacaktır. Kazanmak istiyoruz çünkü teknik heyetime, oyunculara ve içinde bulunduğumuz sürece güveniyorum. Oradan alacağımız maksimum sonuç beraberlikse belki bu da mutlu edecektir. Ama oraya gidiş amacımız galip gelmek.

UMARIM TARAFTAR YANIMIZDA OLUR
Bugün taraftarlarımızın maça gelip gelmeyeceği ile ilgili bir karar açıklanacak. Görevlerimizden biri onları stada çekebilmek ve onları eğlendirmek. Umarım bugün çıkacak karar olumlu olur ve taraftar deplasmanda yanımızda olur.

SABIRLI OYUN GÜÇLÜ NOKTAMIZ
Transfer dönemi bitti, aramıza sonradan katılan arkadaşlarımız oldu. İyi yaptığımız noktalar var. Bunların da başında topun bizde olması geliyor. Beşiktaş maçında en önemli silahımız da umarım bu olur. Sabırlı oyun anlamında da daha iyiye gidiyoruz. Bu bizim güçlü noktamız. Bunu yaptığımızda daha güçlenir ve rakibi zayıflatırsınız. Beşiktaş'ın hocası değilim ama onların penceresinden bakarsam; Süper Kupa'yı kaybeden bir Beşiktaş var. Kendi sahalarında bizimle oynayacaklar. İlk dakikalardan itibaren baskılı oynamaya ve taraftarı arkalarına almaya çalışacaklar. Bunun için hazırlıklıyız. Süper Kupa'da eşit iki takım vardı. Kupayı kazanan biz olduk. Rakibimize büyük bir saygımız var. Geçen sene 28 puanlık bir fark vardı. Bu sene farkı kapatıp şampiyonluğa gitmek istiyoruz. 

Kaybetmeyen bir Galatasaray var ama bazı değişiklikler olabilir. Geniş bir kadroya sahibiz. Bu seviyede iseniz mutlaka geniş bir kadronuz olması lazım. Çünkü rekabet başarıyı getirir. Bazı sakatlıklarımız var. Aramızda olmasalar da takımdaki her futbolcuya güvenim sonsuz. 

Nigel de Jong geçtiğimiz haftalarda Kayseri maçında bir sakatlık geçirdi ve süreci atlattı. 18'de olması düşünülüyordu ama yine benzer sakatlık yaşadı. Şu anda kendisiyle ilgili kafamda şüphelerim var. Rize maçı öncesi oyuncularıma, 'Bu maçın sonunda bir kupa yok. Bu oyuna olan sevginiz için oynayacaksınız. Bu motivasyon içinizden gelmeli' demiştim. Takım da bu konuşmaya sahaya çıkıp galip gelerek cevap verdi. Kendimize ve takıma olan güvenim tam. Wesley Sneijder'in kaliteli olmasının nedenlerinden biri de gol atması. Ama şunu da göz ardı etmeyelim, ona verdiğim ilk görev takımı ve oyunu yönlendirmesi. Defansif katkısına da görmeliyiz. Gol önemli ama daha önemli olan bizim ona verdiğimiz görevler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.