Jan Olde Riekerink: Maçın sonucundan ziyade hikayesi önemli..

Süper Lig'de haftanın karşılaşmasında ezeli rakibi Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan ve rakibi karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladıktan sonra karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray'da karşılaşma sonrasında teknik direktör Jan Olde Riekerink basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılaşmada genel olarak iyi bir oyun sergilediklerini ancak son 20 dakikalık dönemde etkinliklerini kaybettiğini dile getiren Hollandalı teknik adam 

İLK YARI EN İYİ OYUNUMUZ DEĞİLDİ..
İlk yarı iyiydik, oyunu kontrol ettik. En iyi performansımız değildi ama maçı kontrol eden, pozisyonlara giren, hızlı hücumlar geliştiren taraftık. İlk gol bir korner organizasyonuydu ve antrenmanlarda bunu çalışıyorduk. İkinci golümüz Bruma'nın bireysel yeteneğiyle geldi ancak o bölgelerde boşluk bulabileceğimizi daha öncesinde konuşmuştuk. Devre arasında arkadaşlarla konuştuk ve kompakt oynamamız gerektiğini söyledik. Devre arası oyuncularıma, dikkatli olmamız gerektiğini ve böyle zorlu maçlarda her şeyin gerçekleşebileceğini söylemiştim. İkinci yarıda Beşiktaş, oyuncu değişiklikleriyle çift forvete döndü ve farklı bir oyun sistemiyle oynadı. Biraz defansif görünmüş olabiliriz ama bunu konuşmuştuk. Daha sonra bir duran toptan golü kalemizde gördük. Baskıları da arttı. Sonrasında 2 gol buldular. Skor eşitlendikten sonra tek forvete döndüler ve biz tekrar ağırlığımızı koymaya başladık. Futbolcularda skoru koruma hissi ve bundan dolayı bir geri çekilme olabilir. Bence başka goller de atabilirdik ama sanırım skoru koruma psikolojisine girildi. Ayrıca Talisca'nın oyuna girişi de bizi ister istemez defans oynamaya itti. Tolga defansif anlamda daha geriye çekildi. Maçı kaybedebilirdik de kazanabilirdik de.

SONUCUNDAN ZİYADE HİKAYESİNE BAKMAK GEREKİYOR..
Maçın sonucundan ziyade maçın hikayesine bakmak gerekiyor. İlk yarı 2-0 öne geçen bir Galatasaray var. Devrede oyunculara söyledim. İkinci yarı bize karşı daha baskılı oynayacaklardı. Sonra 2-2 oldu maç. Deplasmanda Beşiktaş’la oynuyorsunuz. 2-2 çok da üzücü değil. Ama maçın hikayesine bakınca üzülüyorsunuz. Son dakikada yine bulduğumuz pozisyon var. O pozisyonu değerlendirebilseydik, maçı döndürebilir ve sahadan 3 puanla ayrılabilirdik. Şu andaki hissiyatımı sorarsanız, tabii ki üzgünüm. Sanırım bu akşam "tebrikler" kelimesi yerine "geçmiş olsun" kelimesini tercih ederim. İlk yarı 2-0 öndeydik ve sonra 2-2 oldu. Son dakikadaki pozisyonu değerlendirsek 3-2 galip de gelebilirdi. Ancak, sonuçta Beşiktaş deplasmanı ve 1 puan aldık. Yarın duygularım değişebilir.

Neden Sneijder'in değişikliğe müdahale ettiğini söylediniz? Böyle bir şey yok. Tamamen benim verdiğim bir karar. Orada korner atılacaktı ve bir organizasyon yapacaksınız. Organizasyonu bilen oyuncuyu çıkarıp, yerine yeni birini sokarsanız, sıkıntı olabilirdi. O yüzden değişikliği beklettim. Zaten gol de o pozisyonda değil, sonrasında geldi

Oyunu yavaşlatmak veya soğutmak hiçbir zaman bizim stratejimiz olmadı. Bir maç oynuyorsanız ve galip gelecekseniz, işinizi sportif açıdan da iyi yapmanız lazım. O durum tamamen bireysel seçimdir. Bizim sportif olarak fair play anlamında doğru şekilde galip gelmemiz gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.