Moriah Jefferson WNBA en iyi çaylak beşine seçildi!

Antrenörlüğe Marina Maljkovic'i getirdikten sonra Galatasaray Kadın Basketbol Takımı adına yaz döneminin kuşkusuz en çok heyecan verici hamlesi, 2016 WNBA Draftlarının San Antonio Stars tarafından iki numaralı seçimi Moriah Jefferson'dı. 

NCAA'de Connecticut ile 4 defa şampiyonluk yaşayan ve 2015 ile 2016 yıllarında daha önce Sue Bird, Diana Taurasi, Skylar Diggins gibi oyuncuların kazandığı Nancy Lieberman ödülünü üst üste iki kez kazanan 1994 doğumlu Amerikalı oyuncu, WNBA tarafından 2016 sezonunun en iyi çaylak beşine seçilme başarısı gösterdi.  

2016 WNBA Draftlarında San Antonio Stars tarafından 2. sırada seçilen ve lige adım attığı ilk sezonda süre aldığı 34 karşılaşmada 13.9 sayı, 2.1 ribaund, 4.2 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile oynayan Jefferson; süre aldığı her karşılaşmada en az 1 kez asist yaparken, en çok asisti 9 asist ile kazandıkları Washington Mystic karşılaşmasında yaptı. 

Moriah Jefferson ayrıca süre aldığı 34 karşılaşmanın 26'sında çift haneli skor üretirken, 25'inde ise en az 1 top çalma başarısı gösterdi. Moriah Jefferson başarılı bireysel performansına rağmen takımının WNBA'de 7 galibiyet/27 mağlubiyet ile bu alanda WNBA'in en kötü takımı olmasına engel olamadı.

FCN Blog ailesi olarak Moriah Jefferson'u kazandığı bireysel ödülden dolayı tebrik eder, sarı kırmızılı forma altında da başarılı performanslar sergilemesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.