Oyuncularımız milli takımda neler yaptı?

Kadromuzda yer alan yedi futbolcu Serdar Aziz, Tolga Ciğerci, Fernando Muslera, Martin Linnes, Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Kolbein Sighorsson ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti. Bu oyunculardan Kolbein Sigthorsson milli takım kampında sakatlandığı için oynamadığı karşılaşmada İzlanda ile Ukrayna 1-1 berabere kaldı. Milli oyuncumuz Tolga Ciğerci ise milli takımımızın Rusya ve Hırvatistan’la yaptığı iki karşılaşmada da forma şansı bulamazken Rusya maçında evrakları yetişmediği için oynamadı.


FERNANDO MUSLERA
Ülkesinin Arjantin ve Paraguay’la yaptığı iki karşılaşmada da 90 dakika kaledeydi. Bu maçlarda Uruguay, Arjantin’in 2. yarısını 10 kişi oynadığı maçta Messi’nin 43. dakikada attığı golle 1-0 mağlup olurken, Paraguay’ı ise Edinson Cavani(2), Cristian Rodriguez ve Luis Suarez’in ayağından bulduğu gollerle 4-0 mağlup etmeyi başardı.

SERDAR AZİZ
Milli takımızın Rusya ve Hırvatisan’la yaptığı iki karşılaşmada da ilk 11’de sahaya çıktı. 0-0 biten Rusya maçında 68 dakika sahada kaldı. 2018 Dünya Kupası elemeleri ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile karşılaştığımız maçta sahada 90 dakika kaldı. 1-1 biten bu karşılaşmada Serdar, 52 kez topla buluşurken, %73 pas isabeti sağladı. Bunun yanında Serdar 5 ikili mücadele kazanıp, 4 pas arası yapmayı başardı.

MARTIN LINNES
Ülkesinin Belarus’a 1-0 yenildiği hazırlık maçında 68.dakikada oyuna dahil olurken, ülkesinin 2018 Dünya Kupası elemelerinin ilk maçında kendi sahasında Almanya ile yaptığı karşılaşmada süre almadı. Bu maçta Almanya Norveç’i Thomas Müler(2), Joshua Kimmich’in ayağından bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti.

WESLEY SNEIJDER
Ülkesinin Yunanistan’a 2-1 mağlup olduğu hazırlık karşılaşmasında 65. dakikada oyuna dahil oldu. Ülkesinin 2018 Dünya Kupası elemeleri ilk maçında İsveç ile 1-1 beraber kaldığı  karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Sneijder, bu karşılaşmada 82 kez topla buluştu, %83 pas isabeti sağladı, 2 kez ikili mücadele kazanan Sneijder 5 kez de rakip kaleyi yokladı bu şutlardan birinde de golü bulmayı başararak ülkesine 1 puanı kazandırdı. İsveç maçında attığı golle milli takımda attığı gol sayısını 30’a yükselten Sneijder, Hollanda milli takımı tarihinde 30 gole ulaşan 10. futbolcu olmayı başardı.

EREN DERDİYOK
Ülkesinin 2018 Dünya Kupası elemeleri ilk maçında Portekiz’i Breel Embolo ve Admir Mehmedi’nin ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada 78. dakikada oyuna dahil oldu. Oynadığı kısa sürede 7 kez topla buluşan Eren, %60 pas isabet oranı yakaladı. Bunun yanında 3 kez ikili mücadele kazanan Eren, 1 de şut çekti.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.