Sarayın Sultanları hazırlık turnuvasında finalde!

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Sırbistan'da hazırlık kampı yapan Galatasaray kadın basketbol takımı, sezon öncesi katıldığı Uluslararası Turnuva'da ikinci maçında Athlete Celje ile karşılaştı. Marina Maljkovic'in öğrencileri, ilk çeyreği dışında baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada rakibini 73-49 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Yvonne Anderson hafif sakatlığı sebebiyle karşılaşmada süre almadı. 


Karşılaşmaya Seda Deniz - Işıl Alben - Deniz Çolakoğlu - Cansu Köksal - İnci Güçlü beşiyle başlayan takımımızdaki en dikkat çeken nokta, koç Marina Maljkovic'in Cansu Köksal'ı 4 numara pozisyonunda kullanmaya ısrarla devam etmesi olurken, Athlete Celje karşısında ilk çeyrekte hücumda etkili olamayan takımımız 10 dakikayı 16-9 geride kapattı. İkinci çeyrekte, ilk 10 dakikanın aksine hücumda ritmini bulan Maljkovic'in öğrencileri bu çeyrekte 19 sayı buldu ve ilk yarı 28-28 eşitlikle geçildi.

Üçüncü çeyrekte de ikinci çeyrekteki hücum ritmini devam ettiren takımımız farkı kendi lehine çevirmeyi başardı ve üçüncü çeyrekte farkı 12 sayıya kadar çıkardı: 49-37. Son çeyrekte de maç temposunu kontrol eden ve rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen Galatasaray rakibini 73-49'luk skorla mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşmada öne çıkan oyuncu ise attığı 15 sayıyla kaptan Işıl Alben oldu.

Takımımızın skor dağılımı ise şu şekilde oluştu: 
Işıl Alben 15 sayı, Maryia Papova 13 sayı, Cansu Köksal 12 sayı, Deniz Çolakoğlu 12 sayı, İrem Naz Topuz 10 sayı, İnci Güçlü 9 sayı, Eda Şahin 2 sayı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.