Sinan Güler: Kendimizi kanıtlamak zorundayız!

Galatasaray Odeabank'ın başarılı kaptanı Sinan Güler, yaklaşan zorlu Euroleague sezonu öncesinde düzenlenen medya gününde Euroleague resmi sitesine video röportaj verdi. Gelecek sezonda kendilerini Euroleague'de kanıtlamaları gerektiğini söyleyen kaptanımız, takımdaki rolü ve yeni oyuncularla ilgili de açıklamalarda bulundu. İşte Sinan Güler'in Euroleague'in sorularına verdiği cevaplar..

Galatasaray geçen sezon kazanılan Eurocup şampiyonluğunun momentumunu nasıl devam ettirecek?
Yeni sezona Eurocup’ı kazanarak geliyor olmamız güzel bir şey. Fakat aynı zamanda 15 çok güçlü takımla karşı karşıya geldiğinizde bunun fazla bir önemi yok. Biz de herkes gibi Euroleague’e ait olduğumuzu kanıtlamak zorundayız.

Takımdaki yeni oyuncular hakkında bize ne söyleyebilirsin?
Onlarla oynamak heyecan verici olacak. Bazı oyuncular daha önce Türkiye Ligi’nde oynadığı için onları tanıyorum ve bazı oyuncularla da yeni tanıştım. Şu anda her birimiz hangi yeteneklere sahibiz, sahada neler yapabiliyoruz bunu çözmeye çalışıyoruz. Bunu bütün kadro genelinde çözer ve büyük bir makine gibi çalışırsak diğer takımlar için büyük bir problem olacağız.

Bir kaptan olarak yeni takım arkadaşlarının uyum sağlamasına nasıl yardımcı oluyorsun?
Bir oyuncu olarak takımdaki eksik parçaları bulmak ve bunları tamamlamak istiyorum. İlerleyen yaşım ve artan sorumluluğum ile özellikle Galatasaray’da alıştığım seviyede savunma ve hücumda iyi oynayamadığım gerçeğini kabul ettim. Fakat bu yıl da bunun bir çaresini bulmam gerektiğini biliyorum. Savunmanın önemli parçalarından biri olacağım.

Bütün takımların birbirleriyle karşı karşıya geleceği bu ilk Euroleague sezonunda oynamak sana ne anlam ifade ediyor?
Bu açıdan baktığınızda tüylerim diken diken alıyor. Çünkü bu yeni bir şeyin parçası olmak gibi. Heyecan verici bir şey çünkü sadece zorlu atmosferlede oynamayacağız. Birçok güzel şehir göreceğiz. Ben de bütün takımların aynı şeyi özellikle İstanbul için de hissetmesini isterim.

Bu mücadeleci dönemde Galatasaray’ın hedefleri neler?
Kendisine ve Euroleague camiasına bu lige ait olduğunu kanıtlamak. Bunun ana hedef olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok iyi basketbol oynamak ve bundan zevk almak gibi birçok farklı açısı da var.

İşte röportajın video hali..

Röportajın çevirisi: Eurohoops 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.