STSL | Seriyi devam ettirelim..

Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 maçından namağlup 11 puan çıkaran Galatasaray, 6. hafta mücadelesinde seyircisi önünde Antalyaspor'u ağırlayacak. Evinde çıktığı iki maçı kazanan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri bu seriyi sürdürmek istiyor. Son maçında derbide Beşiktaş karşısında çok iyi bir 65 dakika ile 2-0 öne geçen takımımız ardından bireysel hatalarla kalesinde 2 gol görmüş ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Takımımızda yeni transferler Kolbeinn Sigthorsson, Serdar Aziz ile Koray Günter hariç eksik bulunmuyor. Lukas Podolski ve Nigel de Jong'un da takıma dönüşleriyle kadro derinliğinin arttığı bu haftada takımımız seyircisi önünde mutlak 3 puan arayacak.

ARENA'DA 100. LİG MAÇI
Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında Antalyaspor ile evinde karşılaşacak olan Galatasaray, iç sahada özel bir günü geride bırakacak. 15 Ocak 2011 tarihinde Hollanda'nın ekol takımlarından Ajax ile yapılan hazırlık maçıyla kapılarını açan Ali Sami Yen Arena hafta sonu oynanacak olan karşılaşmayla birlikte 100. kez lig karşılaşmasına ev sahipliği yapacak. Daha önce iç sahada oynadığı 99 lig maçında sahadan 68 galibiyet - 20 beraberlik ve 11 mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere 203 gol bırakırken kalesinde 93 gol gördü.

GÜNDÜZ MAÇLARINDA KAYIP YOK
23 Ocak 2011 tarihinde Sivasspor karşılaşması ile "merhaba" dediği Türk Telekom Arena'da geride kalan 5.5 sezonda 5 gündüz maçı yapan takımımız bu maçlarda hiç mağlup olmazken 3 galibiyet - 2 beraberlik aldı. Türk Telekom Arena'da geride kalan 5.5 sezonda oynadığı gündüz maçları bol gollü geçen Galatasaray, bu maçlarda 15 gol kaydederken kalesinde ise 9 gol gördü. Türk Telekom Arena'da oynadığı gündüz maçlarında hiç mağlubiyeti bulunmamasına rağmen gol yemeden kapattığı gündüz maçı da olmayan takımımız buna karşın attığı goller ile puanları topladı. Galatasaray'ın lig tarihinde Türk Telekom Arena'da oynadığı 5 gündüz maçında attığı 4 gol ile bu alanda en çok gol atan oyuncu olan Yasin Öztekin, aynı zamanda geçen sezon ligde attığı 7 golün 4'ünü Türk Telekom Arena'da oynanan gündüz maçlarında kaydetti. Yasin'i bu maçlarda 3 golle Lukas Podolski ve 2'şer golle Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Umut Bulut takip ediyor.

MAÇ BAŞI: 108.3 KM KOŞU MESAFESİ
Hollandalı teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde bu sezon ligde 5 maçta 11 puan toplayarak zirvedeki iddiasını sürdüren Galatasaray, her geçen hafta ortaya koyduğu iyi futbolun yanı sıra istatistik verilerinde de takım halinde gelişme kaydediyor. Geçtiğimiz sezon ligin en temposuz takımlarından birisi olan takımımız, ligde geride kalan 5 maç sonunda maç başına ortalama 108.3 km mesafe katetti. Galatasaray'da bu alanda öne çıkan isim hiç kuşkusuz 11.94 km ortalama ile mücadele eden Tolga Ciğerci olurken, genç oyuncuyu 10.42 km ortalama ile Wesley Sneijder takip ediyor.

TARAFTARLA BİRLİKTE DAHA KEYİFLİ..
Süper Lig'de ilk iç saha maçını seyircisiz oynayan Galatasaray, oynadığı futbolla keyif verememiş ve son dakika golüyle KDÇ Karabükspor karşısında 3 puana uzanmıştı. Takip eden haftalarda üstüste 2 deplasman maçına çıkan Galatasaray, ilk olarak Akhisar karşısında iyi bir oyun ve 3 puan kazanırken, Kayseri deplasmanında kötü futbolla birlikte aldığı beraberlikle 2 puan bırakmıştı. İç sahada ilk seyircili maçında Çaykur Rizespor karşısında bambaşka bir görüntü çizen Galatasaray, rakibi karşısında Eren Derdiyok'un mükemmel golleriyle sahadan 3 puan ile ayrılmıştı. Bilet fiyatlarında yaşanan indirim ile 30.000 e yakın seyirci önünde iştahlı ve etkili bir oyun oynayan Galatasaray taraftarının da yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Antalyaspor karşısında 2 Ekim Pazar günü, akşam üzere saat 16:00'da taraftarıyla birlikte bir kez daha buluşacak olan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, gerek bilet fiyatlarında gerçekleştirilen indirim gerekse maç saatinin son derece uygun olmasıyla 30bin üzeri taraftarını stada bekliyor.

TOLGA, BRUMA VE EREN..
Ligde geride kalan 5 hafta itibariyle takımda en çok öne çıkan isimler hiç kuşkusuz Portekizli kanat oyuncumuz Bruma ve yeni transferler Eren Derdiyok - Tolga Ciğerci ikilisi. Eren ligde forma giydiği 5 maçta attığı 5 golle takımın gol yükünü sırtlarken oyun içindeki isteği, sırtı dönük oyunu, hava hakimiyeti ile takdir topluyor. Orta sahada ise takımın dinamosu lakabını çok hak eden bir Tolga Ciğerci gerçeği var. Ligin en çok koşan, en çok isabetli pas yapan, en çok ikili mücadele kazanan oyuncusu gibi başarıları da elinde bulunduran Tolga Ciğerci kısa sürede kendini taraftar, takım ve hocasına sevdirmeyi başardı. Bu sezonun en flaş isimlerinden olan Bruma ise şu ana kadar bütün maçlarda takımın en etkili isimleri arasında yer alırken takımın attığı gollere katkısıyla dikkat çekiyor. Son olarak son maçta derbide attığı harika golle güzel oyununu süsleyen Bruma ligdeki gol sayısını şimdiden 2'ye çıkardı ve sezon adına umut vermeye devam etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.