Euroleague | Ergin Ataman: Rotasyona gidince savunmamız düştü..

Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 2. haftasında evinde ağırladığı Kızılyıldız'a 83-85 mağlup olurken maç sonu Ergin Ataman basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maç içinde iniş çıkışlar yaşadıklarını ve beklediği oyunculardan katkı alamadığını dile getiren Ataman'ın açıklamalarının tamamı ise şu şekilde..
Kötü bir maçtı. Maçın içinde çok iniş çıkışlar yaşamaya devam ediyoruz. Maça çok iyi başladık ama daha sonra ilk beşteki oyuncular yoruldu ve rotasyona gittiğimiz zaman ikinci periyotta savunmamız düştü ve 30 sayı yedik. Kontrolümüzdeki maç tekrardan ortaya geldi. 3 çeyreğe de çok kötü başladık. Özellikle 3. çeyrekteki ilk beş çok kötü performans gösterdi.

Micov sakatlıktan iyi dönemedi, Schilb'den de istediğimiz skor katkısını alamadık. Daha sonrasında ise doğru beşi bulduk iyi savunma yapmaya başladık ve maç çevirdik. Dört sayı öne geçtik ama son bir buçuk dakikada dört tane maç topunu kullanamadık, boş atışlar yaptık. Dramatik bir şekilde maçı kaybettik. 15 sayıdan geri gelip oyunu elimize aldığımızda kalan bir buçuk dakikada dört toptan birini alsak bu karşılaşmadan biz galip gelecektik ama bunu onlar iyi değerlendirdiler. Austin Daye'i üç numaralı pozisyonda kullanmayı düşünmüyorum. Elimizde yeterince üç numara var. 

Sonuçta Tyus yorulunca yerine Pleiss girecek, 1 numara da Sinan yorulduğunda Russ Smith girecek, tabi orada Dentmon da var ama bu akşam özellikle Diebler'dan sayı üretemeyince Dentmon'dan sayılar bulmak istedik. O bölümde hızlı oynamaya çalışırken çok top kaybettik, savunmamız da düştü ve geri gittik. 

Özellikle oyuncu performanslarında son bölümlerde ciddi anlamda zaaflarımız oldu. Dentmon'ın bu takımda olmasının nedeni bu gibi kilit anlarında oyunu çözüyor olması, onun üzerinden denedik ama olmadı. Daye iyiydi fakat o da yoruldu. 

Takımın yeni olmasıyla alakalı bahanemiz yok sonuçta oyunlarımızı oynayabiliyoruz ama rotasyon nedeniyle böyle iniş çıkışlar yaşayabiliyoruz.

Bugün iyi oynadık ama bulduğumuz pozisyonları bir türlü kullanamadık. Bireysel performanslarda beceriksizlik yaşıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.