Jan Olde Riekerink: Dominant bir Galatasaray var!

Cumartesi günü STSL Turgay Şeren Sezonu 9. haftasında deplasmanda oynayacağımız Adanaspor maçı öncesi, teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’nde basın toplantı gerçekleştirdi. Hollandalı teknik adam sözlerine, Trabzon maçını değerlendirerek başladı. Daha sonrasında Jan Olde Riekerink'in medya mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar ise şöyleydi..

TRABZON MAÇINDA OFANSİF OYNADIK
5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan bir Galatasaray var. Yenilgiler olabilir. Lig uzun bir maraton. En önemlisi kazanma arzusu, hırs ve tutku. Trabzon maçında ofansif oynadık, takımımı yadırgayamam. Çünkü son ana kadar golü kovalayan bir Galatasaray vardı. Adana ise ligin yeni takımı. Bizim oraya gitme amacımız galibiyet ve 3 puan.

SEÇİM YAPMAK ZORLAŞIYOR
Takımımızda kalite anlamında çok oyuncumuz var. Şu ana kadar iyi bir iş çıkardık. Mühim olan takımın dengesi. Bireysel yeteneklerin ön plana çıkması bile takımın dengesinden geliyor. Takım için elinden gelenin en iyisini yapan oyuncularım var. Sakatlıkların düzelmesiyle artık seçim yapmak daha da zorlaşıyor.

Kolbeinn'den başlayalım. Yeni bir takıma geliyor ama sakatlıktan dolayı en çok kendisi üzülüyor. En iyi şekilde geri dönüş sürecinde sağlık ekibimiz elinden geleni yapıyor.  Kolbeinn bir hafta sonra saha çalışmalarına başlıyor. Transfer konusunda scout ekibimizle, yönetimle, teknik ekibimizle sürekli konuşuyoruz.  Bu çalışmalar sürekli konuşuluyor. Hem Chedjou hem de Sneijder ile ilgili teklif geldiğine dair benim kulağıma hiçbir şey gelmedi...

SAVUNMADA SAVAŞ DEVAM EDECEK
Serdar'ın kupada sergilediği performanstan oldukça memnunum. Defansif kalitesini ve hırsını bize gösterdi. O bölge için 5 oyuncu var. Ve bu pozisyonda savaş devam edecek. Hakan sakattı, yerine forma giyen Semih iyi oynadı. Serdar'ın elinden geleni yaptığını söyleyebilirim. Adanaspor maçı Sneijder'in ilk 18'de olması için iyi bir şans...

DAHA ERKEN SONUCA GİDEBİLİRİZ
Hayal kırıklığına uğratan bir oyuncu olmadı ama her oyuncu için inişler ve çıkışlar olabilir. Geride kalan maçları incelediğimizde dominant olan ve top ayağında kalan bir Galatasaray var. Bizim istediğimiz de buydu. Bitiricilikte biraz daha efektif olabiliriz. Daha erken sonuca gidebiliriz. Bu konuyla ilgili de sürekli konuşup artılarımızı ve eksilerimizi değerlendiriyoruz. İlla bir nokta söyleyeceksem; dominant olduğumuz maçlarda son bölgede bitiricilik konusunda biraz daha efektif olabiliriz.

Sneijder ve Podolski'den çok memnunum. Onların sahada olmasındaki en önemli amaç bireysel kalitelerini ofansif anlamda göstermeleri. Wesley'in pozisyon alması çok önemli. Belki çok çalışan birinden bile daha önemli onun pozisyon olması. Kaliteli ve tecrübeli. Maçın skorunu her an değiştirebilecek bir oyuncu. Lukas'ın ise 18 etrafında ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsunuz. Ben hayatımda böylesine bir tehlikeli oyuncu görmedim. Tolga da Selçuk da oyunu yönlendirebilen oyuncular. Elimizde Hamit ve Nigel de var. Kaliteli oynamayı seven ve verdiğimiz konulara uymaya çalışan oyuncular.

Wesley ile ilgili yapılan yorumlara katılmıyorum. Gol atmıyor olabilir ama çok sayıda pozisyon yakalıyor. O pozisyonları yakalıyorsanız bazı şeyleri doğru yapıyorsunuz demektir. Futbolcunun bazen her vurduğu gol olur bazen de çok denemesine rağmen olmaz. Önemli olan o şansları yakalayabilmek, o zamanlarda oralarda olabilmek. Eren ile bir uyum problemi olduğunu da sakatlıktan kalan bir şey olduğunu da düşünüyorum...

BAŞAKŞEHİR TEBRİĞİ HAK EDİYOR
Türkiye Ligi mücadele gücü yüksek bir lig. Bunu alınan skorlarda görebiliyorsunuz. Maksimum 1-2 farklar var. Diğer liglerde 5-6 fark bile olabiliyor. Takımlar olgun ve kompakt bir şekilde görevlerini yerine getiriyor. Bu genç oyuncular için de kendilerini geliştirmek için olumlu. Bizde Sinan ve Bruma için de durum böyle. Türkiye'de galip gelmek, gol atmak kolay değil. Dominantız ama gol atılan bölgede o kadar rahat olamayabiliyorsunuz. Bu da rakibin size yarattığı zorluktan kaynaklanıyor. Enteresan skorlar çıkıyor. Her an her şey olabiliyor. Şu andaki durumu değerlendirirsek; Başakşehir tebriği hak ediyor, haftaya onlarla oynayacağız. Beşiktaş yukarıda. Fenerbahçe'nin tekrardan geri dönüş yapacağını söylemiştim, iyi sonuçlar almaya başlayacaklardır. Bu yarış sonuna kadar devam edecektir.

Takımın durumunu spesifik olarak bir haftaya mal etmek doğru olmaz. Lige iyi başlayan, topa hakim olan bir Galatasaray var. Son bölgede kendimizi biraz daha geliştirmeli skora daha rahat ulaşmamız gerekiyor. Şu ana kadarki takımın gösterdiği performanstan memnunum.

Her hocanın kendine özgü bir mantalitesi var. Galatasaray’ın hocası olarak başka takım, başka hoca ve oyun sistemi hakkında konuşmam doğru olmaz. Biz, oynadığımız sürece top bizde kaldığı sürece rakipler geriliyor. Ofansif futbolu seviyorum ve bunu uyguladığımızı düşünüyorum. Bize karşı oynayan takımların defansif olarak farklı bir yapıya bürünmeleri normal. Top kaybında bile nasıl reaksiyon gösterdiğimiz benim önem verdiğim konular. Bugüne kadar da takımım bunları en iyi şekilde sahada gösterdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.