KBL | Sarayın Sultanlarından çok farklı galibiyet..

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligine geçtiğimiz hafta MBK Doğuş Hastanesi karşısında aldığı farklı galibiyetle başlayan ve hafta arası Eurocup Women'da TTT Riga karşısında hata yapmayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, ligin ikinci haftasında Mersin BŞB'i evinde konuk etti. 

Karşılamaya Işıl Alben, Moriah Jefferson, Pınar Demirok, Maryia Papova, Kristine Vitola beşi ile başlayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, ilk dakikalarda pota altını etkili kullanmaya çalıştı. Ön alanda agresif savunma yapan ve rakibinin organize hücum etmesini engelleyen kızlarımız, net aldığı savunma ribaundları sonrasında da hızlı hücumları kullanarak tempoyu arttırmaya çalıştı(9-4). İlk çeyrekte uzun forveti Maryia Papova'yı yüzü dönük oyunda etkili olarak kullanan takımımız, hızlı hücumda Cansu Köksal'ın bulduğu sayılarla rakibine mola aldırdı(15-8). Mola dönüşünde etkili oyununu sürdüren Marina Maljkovic'in öğrencileri ilk çeyreği 22-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Maryia Papova'nın elinden bulduğu üç sayılık basketle başlayan takımımız, hücum ribaundu sonrasında yine Papova'dan bulduğu basketle farkı ilk kez çift hanelere çıkarttı(31-21). Ön alanda savunma baskısını üst seviyeye çıkartan ve Mersin BŞB'ye adeta potayı göstermeyen kızlarımız, üst üste Işıl'dan bulduğu sayılarla farkı iyice arttırarak rakibine molayı aldırdı(39-25). Mola dönüşünde de etkili savunmasını ve tempolu oyununu sürdüren kızlarımız Moriah Jefferson'ın son 4 dakikasına damga vurduğu ikinci çeyreği 51-33 önde geçti.

İlk yarı boyunca ön alanda amansızca topa baskı yapan ve rakibinin yarı sahayı bile dengeli geçmesine izin vermeyen Marina Maljkovic'in öğrencileri, kaptıkları toplar ve aldıkları net savunma ribaundları sonrasında açık sahayı çok iyi kullanarak oyunun temposunu yukarıya çekti ve rakibinin bu tempoda kaybolup üst üste hatalar yapmasını sağladı. İlk yarıda Moriah Jefferson 15 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma ile fark yaratan isimlerden olurken; Maryia Papova 15 sayı, 2 ribaund; Işıl Alben 9 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile mücadele etti. Takımımız rakibine 12 top kaybı yaptırırken; 7 top çaldı. 

İkinci yarıya Kristine Vitola'yı hem pota altında hemde üçlük çizgisinin gerisinde etkili kullanarak başlayan takımımız, bu dakikalarda çembere atak ederek çizgiye geldi(58-39). İlk yarıdaki savunma etkinliğini devam ettiren ve geri dönmeye çalışan Mersin BŞB'ye ilk yarının sessiz isimlerinden Kristine Vitola ile cevap veren takımımız, farkı 20 sayıların üstüne çıkardı(62-39). 5 dakikalık bu periyotta Vitola 9 sayı kaydetti. Yakaladığı momentumu periyotun sonuna kadar sürdüren takımımız karşılaşmanın son çeyreğine 72-47 önde girerken takımımızda üç çeyrek sonunda süre alan 9 oyuncunun 8'i skora katkıda bulundu. Karşılaşmanın son çeyreğine etkili giren taraf Mersin BŞB olurken üst üste sayılar bulan rakibimiz karşısında Marina Maljkovic molasına başvurdu(72-53). Marissa Coleman ile etkili olan rakibine Moriah Jefferson ile karşılık veren takımımız farkı 20 sayılar civarında tutarken oyunun kontrolünü de yeniden eline aldı.(79-55). Bu dakikadan sonra oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan ve maçın kalan kısmını rölantide oynayan Marina Maljkovic'in öğrencileri son 5.30 dakikada yakaladığı 13-4'lik seri ile sahadan 92-59 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistik bilgisi..

Deniz Çolakoğlu 2 sayı – 1 ribaund – 1 asist
Pınar Demirok 8 sayı – 4 ribaund – 4 asist
Cansu Köksal 2 sayı – 1 ribaund – 2 asist
Işıl Alben 16 sayı – 6 ribaund – 8 asist
Maryia Papova 7 sayı – 3 ribaund – 1 asist
Kristine Vitola 18 sayı – 7 ribaund – 1 asist

Moriah Jefferson 23 sayı – 8 ribaund – 3 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.