STSL | 13 yıl sonra Adana deplasmanı..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda 5 galibiyet - 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 17 puan toplayarak 3. sırada yer alan Galatasaray, ligin 9. hafta karşılaşmasında Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta evinde Trabzonspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılarak ligdeki ilk yenilgisini alan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, hafta içi oynadığı Dersimspor karşılaşmasının ardından 29 Ekim Cumartesi günü çıkacağı Adana deplasmanında da kazanarak zirve iddiasını sürdürmek istiyor. Kolbeinn Sightorsson dışında herhangi bir eksiği bulunmayan takımımızda karşılaşma öncesi bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

13 YIL SONRA: CİMBOM ADANA'DA
Geçtiğimiz sezon tarihi bir başarıya imza atarak ligin bitimine 3 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Adanaspor, 12 yıllık hasrete son vermişti. Teknik direktör Eyüp Arın yönetiminde sezona giriş yapan ancak 3. haftada teknik direktörlük görevine Krunoslav Jurcic'i getiren turuncu beyazlılar, Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda 5 puan toplayarak 17. sırada bulunuyor. Cumartesi akşamı 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda turuncu-beyazlılara konuk olacak olan Galatasaray, böylelikle 13 yıl aradan sonra Adanalı futbolseverlerin karşısına çıkacak. 

Adanaspor deplasmanına son olarak 22 Eylül 2003 tarihinde çıkan ve Fatih Terim yönetiminde turuncu-beyazlılar karşısında Volkan Arslan ve Cihan Haspolatlı'nın golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan Galatasaray, deplasmanda oynadığı 23 karşılaşmada 8 galibiyet - 9 beraberlik ve 6 mağlubiyetle sahadan ayrılmıştı. Adanaspor'un iç sahada Galatasaray karşısında aldığı son galibiyet ise Dorde Milic yönetiminde geçirdikleri 1989 - 1990 sezonunda olmuştu. 14 Ekim 1989 tarihinde Adana'da oynanılan karşılaşmadan Sead Sabotic'in golüyle 1-0 galip ayrılan turuncu-beyazlı ekip, o tarihten bugüne Galatasaray karşısında galibiyet elde edemedi.

SÜPER LİG | DIŞ SAHADA %55 TOPA SAHİP OLMA
Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda 17 puan toplayarak üçüncü sırada yer alan Galatasaray, geride kalan süreçte 4 kez deplasmanda sahaya çıktı. Jan Olde Riekerink önderliğinde bu sezon ligdeki tüm istatistikleri alt - üst eden takımımız, deplasmanda oynadığı 4 karşılaşmada %55.7 topa sahip olma oranını elde ederek bu alanda ligde 2. sırada yer aldı. Tüm maçlara bakıldığında maç başına %60.3 topa sahip olma oranına sahip olan Galatasaray, iç sahada %64.6 topa sahip olma oranıyla rakiplerine büyük bir fark atmış durumda bulunuyor. Geride kalan 8 hafta sonunda maç başına ortalama 730 kez topla oynama istatistiğine ulaşan takımımızın deplasmanlarda ortaya koyduğu topla oynama sayısı ise 657 olarak dikkat çekti. 

Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor'un ise iç sahada maç başına ortalama 577 kez topla oynadığı göze çarparken, turuncu-beyazlı takım bu maçlarda %52 topa sahip olma oranına sahip oldu. Ligde geride kalan 8 hafta sonunda %50 topa sahip olma oranına sahip olan Adanaspor bu alanda istatistik sıralamasında 7. sırada yer alıyor.

THE FLASH: Armindo Tué Na Bangna yada kısaca BRUMA
Geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi Real Sociedad'da kiralık olarak forma giyen ve bu sezon hazırlık kampından itibaren takımın en önemli isimleri arasında yer bulan Portekizli genç oyuncumuz Armindo Bruma, geride kalan 8 hafta sonunda 6 gole direkt etki ederken Süper Lig'de en çok çalım atan isim oldu. Antalyaspor karşısında 12 başarılı çalım girişimiyle lig rekoru kıran Bruma, geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında bu rekorunu geliştirip 13'e çıkarttı. Hafta içerisinde 22. yaş gününü kutlayan The Flash, geride kalan 8 maç sekansında Avrupa'nın beş majör ligi dikkate alındığında maç başına 6.1 başarılı çalımlama ile zirvede yer alıyor. Bu istatistiğiyle Avrupa'nın en iyi ismi olmayı başaran Portekizli kanat oyuncusunu maç başına 4. 8 çalım ortalaması ile oynayan Crystal Palace forması giyen Wilfried Zaha takip ederken, Barcelona'nın süperstar hücum oyuncusu Neymar maç başına 4.7 çalım ortalaması ile üçüncü sırada yer alıyor.  

Maç başına rakip kaleye 2.4 şut atarak takımda bu alanda 3. sırada yer alan Bruma, geride kalan 8 hafta sonunda 3 gol - 3 asist ile hücumda önemli bir katkı sağladı. Topla birlikte inanılmaz bir şekilde süratlenen ve sadece çizgi üzerinde değil, orta sahada açık alan bulduğunda süratle rakip kaleye inerek tehlike yaratan Bruma hiç kuşkusuz Galatasaray'ın en önemli hücum silahları arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.