Sultanlar Ligi | Buruk Açılış!


Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, Sultanlar Ligi'nde sezon açılışını ertelenen Vakıfbank maçı yerine Taçspor Tesisleri'nde Bursa BŞB karşısında yaptı. Taraftarın inanılmaz desteğinin maçı bayram havasına çevirdiği ortamda kızlar organizasyonu iyi oturtamayınca sahadan 2-3'lük mağlubiyetle ayrıldı ve 1 puan almış oldu.

Müthiş bir taraftar desteğinin olduğu mücadeleye Gamze, Nadia, Seda, Charlotte, Jack ve liberoda Nihan ile başladık. Bursa ekibi maça iyi başladı, hem hücum hem de savunmada beklediğimiz performansı gösteremedik ve ilk teknik molayı 4-8 geride geçtik. Rakip takım oyuncusu Joychina maçın genelinde etkili olurken ilk sete de direkt etki etti. İkinci teknik molaya farkı nispeten koruyarak giren rakip takım üç sayılık avantaj ile çıktığı moladan sonra Ada'nın oyuna girmesi ile farkın erimesine engel olamadı. Ada'nın iyi servisleri ile durum 19-19'a gelse de yaptığımız hatalar sonucu seti 21-25 kaybettik.

İkinci set başa baş bir oyun izledik. İlk teknik molaya önde giren taraf 7-8'lik skor ile yine Bursa ekibi oldu. Moladan sonra karşılıklı sayılar ile devam eden oyunda ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardık. Setin son sayılarında yine fark açılmadı ve yakın mücadele baş gösterdi. Jack çok servis kaçırması ile dikkat çekerken aldığı iki sayı avantaj yakalattı, seti de 25-23 kazandık.

Üçüncü sete taraftar desteğini arkasına alarak giren takımımız yine de istediği oyunu oynayamadı. İlk teknik mola yine 4-8 rakip üstünlüğü ile geçildi. Rakibimiz blokta çok üstün mücadele sarfederken blok yapamadığı hücumlarda da oldukça iyi savunma direnci gösterdi. Fark 6'ya çıktı ve sete geri dönemedik. Skor 20-25 oldu ve skor 1-2'ye geldi.

Dördüncü set yine başa baş mücadele ile başladı. Blok ritmini bir türlü oturtamadığımız maçta hücum opsiyonlarımız da top öldürmekte zorlanınca rakibimize üstünlük kuramadık. 7-8 geride girdiğimiz moladan hücum sayıları ile çıkmayı başardık. İkinci teknik molaya 16-13 önde girdikten sonra seti koparmayı bir türlü başaramadık. Uzayan seti 27-25 bitirmeyi bildik ve maç tie-break setine kaldı.

Son sete 0-2'lik dezavantaj ile başladık. Fark 3'e çıktıktan sonra saha değişimine de 4-8 geride girdik. Başta da belirttiğim gibi, organizasyon sıkıntısının boy gösterdiği maçta ayakta kalamadık ve seti 10-15, maçı da 2-3 kaybettik.

Takımımızda Centoni 21 sayı ile mücadele ederken Jack 20 sayı ile iyi bir performans sergiledi. Seda da 12 sayıda kaldı. Ayrıca takımımızın blok sayısı 7'de kalırken rakip bu konuda 13 sayı ile bize oldukça üstünlük kurdu. Bir istatistik te servis hatasından, 21 adet servis hatası yaptığımız karşılaşmada gelen puan kayıpları çok da sürpriz olmuyor açıkçası.

Takımımız bir sonraki maçını ertelenen birinci hafta mücadelesinde Vakıfbank'a karşı oynayacak. Mücadele 2 Ekim Çarşamba günü Vakıfbank'ın salonunda oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.