THY Euroleague | Maccabi deplasmanında ders veren mağlubiyet..

THY Euroleague'de normal sezonun 3. haftasında deplasmanda Maccabi Fox Tel Aviv ile karşılaşan Galatasaray Odeabank ilk yarısını 47-44 önde tamamladığı karşılaşmadan 98-92 mağlup ayrılarak üçüncü hafta sonunda üçüncü mağlubiyetini aldı. 22 sayı üreten Justin Dentmon takımımız adına karşılaşmanın en skorer ismi olurken, 18 sayı üreten Vlado Micov ve 15 sayı üreten Sinan Güler'in bu performansı mağlubiyete engel olamadı. Göksenin Köksal dışında tüm oyuncuların süre aldığı karşılaşmada Russ Smith 'in yalnızca 1 dakika, Emir Preldzic ise 3 dakika forma giymesi dikkat çekti.

Maccabi Tel Aviv deplasmanında sahaya Justin Dentmon - Sinan Güler - Vladimir Micov - Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, karşılaşmanın ilk hücumlarında potaya giderek rakip pota altında skor üretmeye başladı. Karşılaşmanın ilk sayılarını Sinan Güler'in serbest atışı ve Justin Dentmon'un ters turnikesiyle bulan takımımız, rakibi karşısında 3-0'lık küçük bir seriyle maça başlamış oldu. Takım halinde hücumda organize bir oyun ortaya koyan ve boş adamı ısrarla arayan bir oyun profili çizen takımımız Sinan Güler'in önderliğinde Justin Dentmon'un da hücum performansıyla rakibine oyununu kabul ettirdi. Karşılaşmanın ilk 6 dakikası geride kalırken rakibi karşısında 11-9 önde olan taraf Galatasaray Odeabank olurken, rakip takımın tecrübeli ismi Devin Smith iki faulle kenara geldi. İlk yarının neredeyse tamamında akıllı hücum eden, boş adamı arayan ve Sinan & Dentmon ikilisiyle ısrarla potaya giden Galatasaray Odeabank ilk çeyrek sonunda rakip potaya 24 sayı bırakırken, savunmada Tyus'un liderliği ele aldığı dakikalarla birlikte rakip takıma boş şut şansı tanımadı ve potasında 18 sayı gördü.  Ev sahibi ekip ikinci çeyreğe 4-0'lık seriyle başlarken, Colton Iverson'un sahada olduğu dakikalarda Ergin Ataman'ın karşı hamlesi olarak sahaya sürdüğü Deon Thompson hücumda beş sayı üreterek, ikinci çeyreğin ilk dakikalarını 26-29'luk üstünlükle geçmemizi sağladı. İki faullü Devin Smith'in üçlüğüyle skora her ne kadar denge gelse de, Micov ve Schilb'in yarattığı 5-0'lık sekans yeniden skoru elimizde tutmamızı sağladı. Savunmaya doğru yerleşen, Maccabi'nin pas kanallarını kapatmaya çalkışan ve İsrail ekibinin dağınık hücum görüntüsünden faydalanarak rakibini üstüste hatalara zorladı. Devrenin bitimine 4 dakika kala Justin Dentmon'un yaktığı üçlük ateşinin ardından Ergin Ataman'ın öğrencileri Sinan Güler ve Austin Daye'in sol köşeden gönderdiği üçlüklerle devrenin bitimine 1 dakika kala farkı 7 sayıya çekti. İlk yarının son dakikasında Emir Preldzic ve Russ Smith'in kullandığı şutlarda isabet bulamayan Galatasaray Odeabank karşılaşmanın ilk yarısını 47-44'lük skorla önde tamamladı.

Kenardan gelerek ilk yarıda 9 sayı üreten Deon Thompson takımımız adına adeta X-Factor olurken, savunmada Colton Iverson karşısında ayakta durması ve fiziksel temastan kaçmayan oyun yapısıyla Maccabi uzunlarına ters geldi. Düzen içinde oynadığımızda rakip pota altında kendisine bir çok fırsat yaratan ve basket-fauller ile rakip takımı sıkıntıya sokan Deon Thompson devreyi 2 ribaund - 1 asist - 1 top çalma ve 1 blok ile tamamladı. Maccabi deplasmanında ilk yarıya 47 sayı sığdıran Galatasaray Odeabank adına en skorer isim 12 sayı üreten Sinan Güler olurken, 10 sayı üreten Justin Dentmon hücumda öne çıkan isimlerden birisiydi. İlk yarıda rakip potaya 21 kez yayın gerisinden şut atan takımımız bu şutların 8'inde isabet bulurken, bu atışların bir kaç tanesi dışında neredeyse tamamı düzen içerisindeydi. İlk yarıda takım halinde yaptığımız 13 asistin yanı sıra rakip takımı 6 kez top kaybına zorlamamıza rağmen hücumda 6 top kaybı dikkat çeken unsurlardan birisiydi. İlk yarının son 12 saniyesinde forma giyen Russ Smith'in yanı sıra Göksenin Köksal ilk yarıda süre almadı.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine Justin Dentmon - Sinan Güler - Vlado Micov - Austin Daye ve Tibor Pleiss beşiyle başlayan takımımız rakibi karşısında ilk 2 dakikada skor üretemezken, ev sahibi ekibin 6-0'lık serisi sonrasında Ergin Ataman molasına başvurdu. Molanın ardından Russ Smith ile çizgide skor üreten ve bu seriyi sonlandıran takımımız, savunmada istediği sertliği ortaya koyamazken Micov'un üstüste bulduğu basketlerle oyunda kalmayı başardı. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala rakibi karşısında 58-57 geride bulunan Galatasaray Odeabank, oyunun içinde hücumda kontrolden çıkınca İsrail ekibinin skor üstünlüğünü ele geçirmesine ve farkı 5 sayıya kadar (62-57) çekmesine izin verdi. Bu dakikanın ardından Blake Schilb ve Justin Dentmon'un sakin oyunuyla bulduğu sayılarla skora ortak olan Ergin Ataman'ın öğrencileri, çeyreğin son dakikasında skor üretemedi ve final periyoduna 69-65'lik skorla geride girdi. Mücadelenin final periyodunda pota altında Zirbes'i kullanmaya başlayan Maccabi Fox, boyalı alanda skor üretmeyi başardı. Rakip takıma hücumda Justin Dentmon'un üçlüğüyle cevap veren takımımız, Alex Tyus'un oyunda olduğu dakikalarda boyalı bölge üzerinden isabet bulmaya başlayarak skoru 75-73'te tutmayı başardı. Maik Zirbes karşısında Alex Tyus oldukça sıkıntı yaşarken, tecrübeli pivot karşılaşmanın bitimine 7 dakika kala beş faulle kenara geldi. Kenardan gelerek günün X-Factor ismi olmayı başaran Deon Thompson oyuna girerken, bitime 6:25 dakika kala Amerikalı uzun beş faulle kenara geldi. Colton Iverson ve Maik Zirbes'in pota altında uzunlarımıza bu kadar ters gelmesi sonrasında zorunluluktan Austin Daye - Tibor Pleiss ikilisiyle oynamak zorunda kaldık. Tabii bu durum savunma sertliğinin taban seviyeye inmesi anlamına geliyordu ve İsrail ekibi bunu fazlasıyla iyi kullandı; 83-76. Mola dönüşü itibariyle Dentmon'un üçlüğü ve ardından 2 farklı pozisyonda çalınan fauller sonrasında çizgiden 3 sayı üreten takımımız skoru 85-82'e getirdi. Bu dakikadan itibaren hücumda serbest atışlarla skor üreten, savunmada ise rakibine herhangi bir direnç gösteremeyen Galatasaray Odeabank mücadelenin son 2 dakikasına 96-87 geride girdi ve karşılaşmadan da 98-92 mağlup ayrıldı.

İsrail deplasmanında 98 sayı yediğiniz zaman kazanmanız haliyle mümkün olmuyor, her ne kadar 92 sayı atmış olsanız da. Kazanılmayacak bir maç değildi, oyunun ilk yarısında kontrolü elinde bulunduran ve devre sonunda 47 sayı üreten takımımız, üçüncü çeyrekte rakibinin 17-8'lik momentumuna cevap veremeyince skor üstünlüğünü rakibine verdi. Pota altında Colton Iverson ve Maik Zirbes ikilisinin fiziksel temastan kaçmaması, uzunlarımızı zora ve faul problemine sokması kuşkusuz günün en büyük dertlerimiz arasındaydı. Bugün dikkat çeken bir başka detay ise son dönemde eleştirilerin yüksek sesle yapıldığı Russ Smith'in maç boyunca 1 dakika süre alması, Emir Preldzic'in ise bu maçta 3 dakika süre alması, Göksenin Köksal'ın süre bulamaması göze çarptı. Savunmada agresifliğin, enerjinin ihtiyacı olduğu dakikalarda Göksenin Köksal'ın süre almaması soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Bazı mağlubiyetler hayırlıdır.. Her ne kadar kazanmaya bu kadar yakınken kaybetmek acı verse de. Bu maçla birlikte Justin Dentmon'un rolünü ve saha içi yerleşimini belirlemiş olduk. Sinan Güler ile birlikte oyunun kontrolünü elinde tutan, skor üreten, takımı ayakta tutan bir Dentmon vardı. 

İlk yarıda 6 top kaybı yapan Galatasaray, ikinci yarıda 10 top kaybı yaptı ve karşılaşmayı toplamda 16 top kaybı ile tamamladı. Takım halinde 23 asist yapan takımımız, 30 ribaund aldı. İlk yarıda 6 top çalmayla oynayan takımımız maçı da bu istatistikle tamamladı. Özellikle ilk yarıda kusursuza yakın bir dış atış düzeni sergileyen takımımız, karşılaşma genelinde yayın gerisinden 15 isabetli şut attı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.