ZTK | Güle oynaya gruplara..

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasında 3.Eleme Turunda Türk Telekom Arena’da Spor Toto 3.Lig takımı olan Dersimspor ile karşılatı. Zayıf rakibi karşısında maça etkili başlayan takımımız, 23.dakikada Yasin’in asistinde Podolski’nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Etkili oyununa golden sonra da devam eden Cimbom, 34.dakikada yine Yasin’in asistinde Podolski’nin sert vuruşunda  golü buldu ve skoru 2-0’a getirdi. İlk 2 golün asistini yapan Yasin, 39.dakikada orta-şut karışımı vuruşu ağlarla buluştu ve skor 3-0’a geldi. İlk yarıda başka gol olmadı. İkinci yarıda 60.dakikada Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkan Serdar Aziz’in indirdiği topta Podolski mermi gibi vurdu ve skoru 4-0’a getirdi. 85.dakikada Dersimspor Koray Kurt’un attığı güzel golle skoru 4-1’e getirdi. 90+2’de Podolski’nin asistinde Hamit Altıntop’un attığı golle skor 5-1’ geldi ve  karşılaşma bu skor ile tamamlandı. Bu skor ile 3 yıldır kazandığımız Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kalmayı başardık.


Takımımız karşılaşmaya Cenk, Sabri, Semih, Serdar, Linnes, Hamit, De Jong, Sinan, Yasin, Josue, Podolski onbiriyle çıktı. Zayıf rakibi karşısında karşılaşmaya çok etkili başlayan takımımız 10.dakikada önce Sinan sonrasında Yasin ile önemli şansları değerlendiremedi. Etkili oyuna devam eden takımımız 13.dakikada yine Sinan ile önemli bir şansı değerlendiremedi. 22.dakikada Sabri’nin ortasında Podolski’nin kafa vuruşu direkten dışarı çıktı. Golün habercisi olan bu pozisyonların ardından 24.dakikada Yasin’in asistinde Podolski topu ağlara göndererek takımımızı 1-0 öne geçirdi. Etkili oyununa devam eden Cimbom, 34.dakikada Podolski’nin sert vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi. İlk 2 golün asistini yapan Yasin’in orta-şut karışımı vuruşu ağlarla buluştu skor 3-0’a geldi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da zayıf rakibi karşısında etkili oyununa devam eden takımımız, 60.dakikada Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkan Serdar Aziz’in indirdiği topta Podolski’nin füzesiyle skoru 4-0’a getirdi. 73.dakikada 1 gol, 2 asist ile oynayan Yasin yerine 19 yaşındaki Kerem Çalışkan oyuna dahil oldu ve A takım formasıyla ilk resmi karşılaşmasına çıkmış oldu. 85.dakikada Dersimspor Koray Kurt’un attığı golle skoru 4-1’e getirdi. 90+2’de Podolski’nin asistinde Hamit Altıntop’un attığı golle skor 5-1’ geldi ve  karşılaşma bu skor ile tamamlandı. Bu skor ile 3 yıldır kazandığımız Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kalmayı başardık.

3 yıldır kazandığımız Ziraat Türkiye Kupasına 3.Eleme Turunda katılmamız kupadaki sistemin ne kadar saçma olduğunun bir göstergesi. Yıllardır Türkiye Kupasının değerini yükseltemeye çalışanlara buradan şunu söylemek lazım; Türkiye Kupasının değerini son şampiyona 3. eleme turu oynatarak yükseltemezsin. Karşılaşmaya geçecek olursak sezon başında Bursaspor’da 4,5 milyon euroya transfer edilen Serdar Aziz, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına Dersimspor karşılaşmasında çıktı. 90 dakika sahada kalan Serdar’ın bu karşılaşmada oynadığı oyun ile umutlandırdı. 60.dakikada Podolski’nin attığı golün asistini yapmayı da başardı. Umarım Serdar bundan sonra herhangi bir sorun yaşamaz ve artık onu izleme şansı buluruz. Karşılaşmada dikkat çeken bir diğer isim ise attığı paslarla Nigel de Jong oldu. Transferinin ardından bazı yorumcuların tekniği zayıf dediği Nigel de Jong dikine attığı paslarla dikkat çekti. Bu iki ismin yanında 1 gol, 2 asist ile oynayan Yasin de karşılaşmanın etkili isimlerindendi. Maçın adamı ise şüphesiz ki Lukas Podolski’ydi. Karşılaşmayı 3 gol, 1 asist ile tamamlayan Panzer,  22 Mayıs 2005'ten bu yana kulüp futbolundaki ilk hat-trick'ini yapmayı başardı. (Köln-Duisburg maçında) Bunun yanında takımımızın Ziraat Türkiye Kupasında attığı son dokuz golün sekizinde katkısızı bulunuyor. (6 gol, 2 asist) Tüm bunların yanında rakibimizin zayıf bir ekip olduğunu da unutmamalıyız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.