Ali Yüce: Hedefimiz Avrupa'da Kupa Kazanmak

Galatasaray'ın voleybol ve judo branşlarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Yüce, dün Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan Voleybol Arenası programında Berna Sezer'in konuğu oldu. Kendisinden, takımın hedeflerine bir çok açıklamada bulunan Yüce, Avrupa'da ne kadar iddialı olmak istediğimizi yinelemiş oldu.

Yeni sezon ile ilgili düşüncelerini de ifade eden Ali Yüce, hafta sonu oynanacak derbiler için de galip gelmek için deplasmana gideceğimizi belirtti. Yüce'nin tüm açıklamaları şu şekilde..

Ailece Galatasaraylıyız
Benimki dededen gelme bir Galatasaraylılık. Bizim ailede Galatasaray harici takım tutan yok. Ben doğduğumdan beri sarı kırmızı renklerleyim. Annem, babam ve rahmetli dedem Galatasaray liseli.
Ben bize verilen 2800 oyun hakkını vermeye, başkanımıza yönetimimize layık olmaya çalışıyorum. Takımlarımıza her fırsatta destek olmaya çalışıyorum.

Bizim hedefimiz Avrupa’da kupa kazanmak
Bayan takımımızda fikstür farkımız oldu bu sene. Sezona Bursa maçı ile başladık. Oynadığımız ilk iki maçta istediğimiz sonuçları alamadık. Vakıfbank bilindiği üzere çok güçlü bir takım. Evimizde ilk maçımız olan Bursa karşısında taraftarlarımıza galibiyet izlettirmek isterdik. Çok konsantre değildik maçta. Bu sene ben de dahil takımda bir rehavet oldu. Yeneriz demekle yenmenin olmayacağı gördük. Bursa takımı bizi 3-2 yendi. Seramiksan ve Nilüfer Belediye karşılaşmasında toparlandık. Geçen seneki Galatasaray’ı izlettirmeye başladık. Avrupa maçlarımız da başlayacak. Bizim hedefimiz belli. Biz bu yıl Avrupa Kupası getirmek istiyoruz. Ligde de sezonu en yüksek yerde bitirmek istiyoruz. Bursa’nın Başkanı ilk maça geldi ve yanımda oturdu. Kendisiyle maçta sohbet etme fırsatımız oldu. Biz geçen sene takımımıza sizi örnek gösterdik, sizin gibi takım olmak için transferlerimizi yaptık demesi beni çok mutlu etti.
Sarıyer maçı Pazar günü saat 2’de oynanacak. Taraftarlarımızı Taç Spor’a bekliyoruz. Net bir galibiyet alarak akşam da Fenerbahçe derbisini izleyeceğiz. Futbol maçında da galibiyet alarak çifte sevinç yaşamak istiyoruz.

Fenerbahçe’yi yeneceğimize inanıyorum
Erkek Takımının fikstürü bayanlardan daha da zorlu. İlk 6 maçları çok zorluydu. Ligin geç başlamasından dolayı, Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada 2 maç yaptılar. Bazı maçları yendik, bazı maçları ufak hatalarla kaybettik. Çok kötü oynadıklarını düşünmüyorum. Kolay maç yok ligde, ligin ilk yarısının bitiminde çok daha yukarıda olacaklar. Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynuyoruz deplasmanda. Aşağı yukarı aynı puandalar. Biz yenmek için gideceğiz, ligdeki yerimizi sağlamlaştıracağız. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından bize gelen bir bilgi yok taraftarlarımız derbiye gelebilmesi için. Emniyet ya da Federasyon ne der bilmiyoruz. Biz teknik kadromuz, menajerlerimiz ve çalışanlarımızla orada olacağız. Ben Fenerbahçe’yi deplasmanda yeneceğimize inanıyorum, herkes buna şahit olacak.

Altyapıya önem veriyoruz
Erkek Takımında 14 oyuncumuzun 9’u altyapımızdan geliyor. İkinci ligde, birinci ligde oynayan kiralık oyuncularımız da var. Yabancı oyuncu getirmek dünyanın en kolay iş. Galatasaray voleybolda isterse en iyi kadroyu kurar. Galatasaray’ın amaçlarından biri oyuncu yetiştirmek. Genç oyuncularımız Galatasaray’ın geleceği. Milyon dolarlar vererek oyuncu getirmek istemiyoruz. Biz yabancı oyuncu transfer ederken de karakterine bakıyoruz. Genç oyuncular hata yapabiliyorlar, yüksek bütçeli takımlara karşı galibiyet alamıyorlar. Taraftarlarımız biraz sabırlı olsunlar. Galatasaray Avrupa’da adından sıkça bahsettirecek. Eski yöneticilerimizin başlattığı altyapı projesini biz de devam ettiriyoruz.

Taraftarlarımızı Taç Spor’a bekliyoruz
Geçen sezonun sonundan beri Taç Spor Tesisleri’nde oynuyoruz maçlarımızı. Çok büyük bir salonumuz yok. Kemik seyircimiz oluştu her maçımıza 60-70 kişi geliyor. 1100 kişi kapasitemiz var. Dolu tribünlere oynamamız lazım. Ben kadın ve erkek maçlarımızın aynı hafta Taç Spor’da oynayacağı maçları aynı güne alarak, tek biletle izlenmesini düşünüyoruz. Bilet fiyatlarını yüksek tutmuyoruz. Her maçımıza gelen bir taraftar grubumuz var, biz tüm voleybol sevenleri salonumuza bekliyoruz. Taraftarlarla aramız çok iyi. Yönetici olduktan sonra Galatasaray için emek harcayan, zaman harcayan insanlarla tanıştım. Biz orada bir aile gibiyiz, bu aileyi daha da büyütmek istiyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum, Galatasaray ile yatıp kalktıkları için. Kombinelerden daha büyük bir talep bekliyordum. Daha istenilen rakamlarda değiliz. Bu sene bir başlangıç senesiydi. Biletle gelen taraftarlarımız var. Gelecek senelerde miktar daha da artacak. 100’e yakın kombine sattık bu yıl.

Sponsorlarımıza teşekkür ediyorum
Sponsorluk açısından yaz dönemini çok faydalı geçirdik. Erkek takımında HDI Sigorta ile devam ediyoruz. Kadın takımında Daikin vardı, yarım dönemlik bir sponsorluktu. Bu dönem Trendyol ile forma sponsorluğu anlaşması yaptık. Galatasaray’ın isim sponsorluğunun bir bedeli var. Arayışlarımız sürüyor, ederini ve değerini bulduğunda açıklarız. İki lider marka Trendyol ve Galatasaray bir araya geldi. Biz onlardan memnunuz, onlar da bizden memnun.

Voleybol Federasyonu ile iyi ilişkilere sahibiz
Galatasaray olarak en iyi ilişkilere sahip olduğumuz Federasyon, Voleybol Federasyonu’dur. Şu an aday olan yönetim, şu anki yönetimden çıkmıştır. Sayın Akif Üstündağ’ı Galatasaray Spor Kulübü olarak destekliyoruz. Umarım voleyboldaki atılımı ve iyi niyeti devam ettirirler. Kendilerine ve yönetim kuruluna seçimlerde başarılar diliyorum.

Judo’da ilk senemde Avrupa şampiyonluğu yaşadım
Judo, Galatasaray’ın en fazla sporcusunun olduğu branş. Takip edilen bir spor değil Türkiye’de. 2 dönemdir Judo şubesinden sorumluyum. İlk senemde Avrupa şampiyonluğu yaşadık. Geçen sene beşinci olduk. Bu sene de gideceğiz, tüm ekibimizle şampiyonluğa kenetlendik. Judo’ya göre voleybol kibar ve elit bir spor. Arada file olan spor, daha fair-play geliyor. İki farklı spor dalı olsa da ben sporu seviyorum. İki tarafı da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum.

Can ile Nihan takımın ağabeyi ve ablası
Can ve Nihan’a bu yıl oyunculuğun yanında sportif menajerlik görevi de verildi. Transfer ve ödemelerle ilgili görevleri yok. Takımın ağabeyi ve ablası gibi devam ediyorlar. Can Ayvazoğlu ve Nihan Güneyligil’e teşekkür ediyorum. Kaptanlar Nadia Centoni ve Hüseyin Koç’a da teşekkür ediyorum. Can bu yıl sportif menajer olduğu için benden Hüseyin’in kaptanlık görevini yapmasını istedi. Hüseyin ve Can bizim oradaki elimiz ayağımız. Başarı onların, tüm sorunlar bana ait. Başarılı olacaklar, geçen sene olduğu gibi yüzümüzü güldürecekler. Can ve Hüseyin’in yaşamadıkları başarı, kaldırmadıkları kupa yok. Nihan ve Nadia da öyle. Nihan’ın kariyerinde bir tek CEV Kupası eksik onu da bu yıl alacak öyle voleybola veda edecek. Çok iyi şekilde temsil ediyorlar. 4 arkadaşımıza, menajerlerimize, teknik kadromuza teşekkür ediyorum benim işimi kolaylaştırıyorlar. Biz sadece itici gücümüz olan taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Sportif Direktör Şükrü Yengil, karakter olarak, iletişim olarak mükemmel bir insan. Genel menajerimiz Mehmet Berent Bayrakçı, idari menajerimiz Neslihan Turan ve elimiz ayağımız olan Tuğçe Keçeli var. Galatasaray sevgisi benim için çok önemlidir. İki hocamızda tribünde takımlarımıza destek veriyorlar. Nedim hocamız Divan üyesi, Ataman hocamız ise Başkanımız tarafından bu yıl kulüp üyeliği ile ödüllendirilmiştir.

Hedefimiz şampiyonluk
Challenge Cup’taki rakibimiz biz iki maçı da Türkiye’de oynamak istiyoruz dediler. Bizim seviyemizdeki takım değiller. Balkan şampiyonu olarak gidiyoruz, rakibimize saygı duyuyoruz. Biz ikinci kupamızı almak istiyoruz. Avrupa maçlarımızı Burhan Felek Spor Salonu’nda oynayacağız. Avrupa kuralları çerçevesinde salonunuzun 10 kilometre mesafesinde daha yüksek kapasiteli bir salon varsa orada oynanması gerekiyor. Turu geçeceğiz, sene sonunda tüm oyuncular ve kupalarımızla burada olacağız. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Bu sene ligde de Play-off sistemi var. Bu yüzden şampiyonluk şansımızı daha fazla görüyorum. Finale kalırsak karşı takım bizden korksun. Bu iş yürek işidir, bütçe işi değildir. Her oyuncumuza güveniyorum, şampiyonluklar yakın diyorum. Galatasaray’ın altyapısından yetiştirdiğimiz oyuncularla şampiyon olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.