BSL | Galatasaray Odeabank'ta Blake Schilb böyle istedi..

Spor Toto Basketbol Süper Liginde geride kalan 4 hafta sonunda 3 galibiyet-1 mağlubiyet alan Galatasaray Odeabank, 5. hafta karşılaşmasında evinde ligin galibiyet alamayan ekibi Trabzonspor Medical Park'ı ağırladı. Süre gelen sakatlığından dolayı Austin Daye karşılaşmada oynatılmazken, Jon Diebler ve Russ Smith de yabancı kısıtlamasından dolayı tribünde yer aldı.

Karşılaşmaya Justin Dentmon, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov, Alex Tyus beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını 2. dakikanın sonunda Vladimir Micov'un basket faulü ile buldu. Hücumda düşük tempoda en doğru atışı bulana kadar top çevirmeye çalışan takımımız, penetre ederek potaya gitmekte zorlanınca el üstü atışlara kaldı. Ergin Ataman, takımı ilk dakikalarda istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyince erken bir mola aldı ve oyuna müdahale etti.(2-7). Karşılaşmanın ilk dakikalarında pota altı savunmasını istediği gibi yapamayan ve Trabzon uzunlarını boyalı alandan uzak tutamayan takımımız, hücumda ise ekstra pasları yaparak boş atışı bulmaya çalışsa bile savunmayı eksiltemeyince istediği atışları bulamadı.. Mola dönüşü hücumda daha derli toplu oynayan takımımız boş atışları bulsa bile bunları değerlendiremeyince farkı azaltma şansını değerlendiremedi(6-12). Bu dakikadan sonra Blake Schilb ile oyun temposunu arttırmaya çalışan takımımız, Trabzonspor savunmasının açıklarından iyi faydalanınca bulduğu üç sayılık basketlerle skor olarak oyunun içine girdi(15-16). Periyotun kalan kısmı karşılıklı basketlere sahne olurken ilk çeyrek Trabzonspor Medical Park'ın 18-19 üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyota klasik bir oyun kurucusu olmadan başlayan takımımızda Blake Schilb oyunu yönlendirmede başarılı bir performans sergilerken, Deon Thompson ise savunma ribaundu ve çemberi savunma konusunda etkili oldu. Bu dakikalarda kenardan gelen Göksenin Köksal sahaya koyduğu enerji ile fark yaratan isimlerden biri olurken, ön alanda yaptığı baskı ile de Trabzon'un rahat oyun kurmasını engelledi. Hücumda pas adetinin 3-4'ü geçtiği ve potaya giderek savunmayı deldiğimiz her pozisyonda gelen yardımları iyi okuyan kısalarımız boş adamı bulurken, savunmada ise Deon Thompson'ın oyunda olmadığı dakikalarda Tibor Pleiß aynı etkiyi sahaya yansıtamadı ve Trabzonspor Medical Park potaya giderek sayılar buldu. Periyotun son kısımlarında Tibor Pleiß'ı hücumda devreye sokmaya çalışan takımımız, Blake Schilb'in etkili oyunu ile ilk yarıyı 41-40 önde geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Blake Schilb 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile çok yönlü bir performans sergilerken Vladimir Micov ve Justin Dentmon 8'er sayı ile mücadele etti. Takımımız ilk yarıda 9/15 iki sayılık, 6/12 üç sayılık basket isabetleri ile oynarken 15 ribaund çekip, 11 asist yaptı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına günün suskun isimlerinden Alex Tyus'un hücum ribaundu üzerinden bulduğu basketle başlayan takımımız, Göksenin Köksal'ın üst üste çaldığı toplar sonrası bulunan sayılarla sahaya enerji koymaya çalıştı ve Vladimir Micov'un attığı üç sayılık basket ile Trabzon koçu Sergei Bazarevich'e molayı aldırdı(52-45). Bu dakikalarda savunma sahasında Trabzon'a potayı göstermeyen Galatasaray Odeabank, çaldığı toplar sonrası bulduğu savunma kaynaklı sayılar ile oyunun kontrolünü eline aldı. Mola dönüşünde de iyi savunma yapmaya devam eden takımımız hücumda ise Vladimir Micov üzerinden oynamaya devam ederek sayılar bulmaya devam etti. Dwight Hardy'nin devreye girmesiyle üst üste sayılar bulan ve yeniden oyunun içine giren Trabzonspor Medical Park 0-7'lik bir seri yakalayınca Ergin Ataman molasına başvurdu(59-58). Periyotun kalan dakikalarında günün bir diğer suskun ismi Sinan Güler sahaya ağırlık koyunca karşılaşmanın karar periyotuna takımımızın 68-64 üstünlüğü ile girildi. Karşılaşmanın son periyotuna hücumda organize olmakta zorluk çekerek başlayan takımımıza karşı Trabzonspor ise pota altındaki fizik üstünlüğünü kullanmaya çalışırken Sinan Güler üçüncü periyotun sonunda bıraktığı yerden etkili oynamaya devam edince üst üste bulduğu 5 sayı ile Trabzon'a molayı aldırdı(75-70). Bu dakikalarda savunmada daha konsantre oynayan ve yapılan katları takip eden takımımız, hücumda da Vladimir Micov'u kullanmaya çalışırken karşılaşmanın son 3 dakikasına girerken Alex Tyus rakip potaya hava harekatı düzenleyince momentumu yeniden eline alan takımımıza karşı Bazarevich molasına başvurdu(86-78). Mola dönüşünde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan takımımız sahadan 90-84 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Emir Preldzic 2 ribaund – 2 asist
Vladimir Micov 15 sayı – 1 ribaund – 4 asist
Alex Tyus 8 sayı – 7 ribaund – 2 asist
Deon Thompson 2 sayı – 4 ribaund
Blake Schilb 24 sayı – 9 ribaund – 6 asist
Tibor Pleiß 6 sayı – 3 ribaund – 1 asist
Sinan Güler 11 sayı – 3 ribaund – 5 asist
Justin Dentmon 18 sayı – 3 ribaund – 1 asist

Göksenin Köksal 6 sayı – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.