BSL | Üçüncü çeyrekte gelen mağlubiyet..

Bobby Dixon , Alex Tyus
THY Euroleague'de iki gün önce ilk galibiyetini elde eden Galatasaray Odeabank, ligin 6. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye deplasmanda konuk oldu. İlk yarısının baştan sona çekişmeli geçtiği karşılaşmada, felaket bir üçüncü çeyrek oynayan Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 92-74'lük skorla mağlup ayrıldı. Bu skorla ligdeki 2. mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank'ta en skorer isim 14 sayı üreten Sinan Güler olurken, karşılaşmanın en skorer oyuncusu 22 sayı üreten Jan Vesely oldu. Karşılaşmanın son çeyreğinde taraftarların çıkarttığı olaylar sonrasında Ülker Arena'da oyun dururken, Zeljko Obradovic başta olmak üzere tüm teknik heyet ve Fenerbahçe kulübünün başkanı tribünlere uyarılarda bulunması maça damgasını vurdu.

Sinan Güler, Göksenin Köksal, Emir Preldzic, Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle derbiye başlayan Galatasaray Odeabank karşılaşmadaki ilk basketlerini Austin Daye'in kullandığı üçlüklerle buldu. Maçın ilk dakikalarında her iki takım tempolu hücum etmeye çalışırken, Ergin Ataman'ın öğrencileri 3/3 üçlük isabetiyle maça başladı. İlk beş dakikanın geride kaldığı dönemde skorda 12-12'lik eşitlik vardı. Televizyon molasının ardından Sinan Güler ve Vlado Micov'un peşpeşe gönderdiği üçlüklerle ayakta kalan Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği %71 üçlük isabetiyle tamamladı. Mücadelenin ikinci çeyreğine Sinan Güler, Göksenin Köksal, Jon Diebler, Vlado Micov ve Deon Thompson beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank savunmada rakip takımın etkili pivotu Ekpe Udoh karşısında pota altını Deon Thompson ile korumaya çalıştı. Hücum organizasyonlarında ise Jon Diebler, Sinan Güler ve Justin Dentmon'un dış atışlarda bulduğu isabetlerle skor üstünlüğünü ele aldı ve devrenin bitimine 6.5 dakika kala farkı 7 sayıya çıkarttı. Obradovic'in molası sonrasında ev sahibi takım sahaya Sloukas - Dixon - Kalinic - Udoh ve Vesely beşiyle sahaya çıkarken, Ataman'ın sahaya sürdüğü Sinan - Dentmon - Micov - Daye ve Tyus beşi savunmada sertliğini arttırdı. Hücumda dış atışlardan ziyade topu içeriye indirmeye çalışan Galatasaray Odeabank pota altında Tyus ile basket bulsa da, rakip takımın Sloukas yönetiminde bulduğu 6-0'lık serisi sonrasında Ergin Ataman devrenin bitimine 4 dakika kala molasına başvurdu. Mola dönüşünde Micov'un pota altında bulduğu basketle rakibinin bu serisini sonlandıran Galatasaray, rakip takımın skora ortak olmasına engel olamadı ve devrenin bitimine 3 dakika kala skor eşitlendi; 37-37. Kalan bölümde iki takım pota altından skor üretmeye çalışsa da, karşılıklı top kayıpları sonrasında ilk yarı ev sahibi takım lehine 41-39 önde tamamlandı. Galatasaray Odeabank'ta ilk yarı 20 dakika geride kaldığında 12 sayı üreten Sinan Güler öne çıkarken, ev sahibi takımda 17 sayı ile oynayan Jan Vesely ilk yarının en skorer ismi oldu.

İlk yarıda rakibini 7 top kaybına zorlayan Galatasaray Odeabank hücumda 8 kez asist üzerinden basket buldu. Takım halinde ilk 20 dakika geride kaldığında 10 ribaund alabilmeyi başaran Ergin Ataman'ın öğrencileri, saha içinde 8/14 üçlük - 6/12 ikilik ve 3/4 serbest atış isabetiyle devreyi tamamladı. Oyun içerisinde bir ara 8/10 üçlük isabet oranına ulaşan Galatasaray'ın hücumda 4 pozisyonda gereksiz zorlama şutlar attığını, dört numaralı alanda spacing problemi yaşadığını da belirtmekte fayda var. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sinan Güler, Justin Dentmon, Vlado Micov, Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle sahaya çıkan Galatasaray Odeabank ilk iki hücumunda zorlama atışlardan yararlanamazken Alex Tyus serbest atış çizgisine gelerek ilk basketlerini buldu. Üçüncü çeyrekte ilk 2 dakika rakip takımın 44-40'lık üstünlüğü ile geçildi. Üçüncü çeyrekte ilk yarının tersine topu pota altına indirmeye çalışan Galatasaray Odeabank, boyalı alanda bulduğu fırsatları değerlendiremeyince rakip takım hücumda bulduğu basketlerle skorda öne fırladı; 49-41. Sloukas önderliğinde hücumda etkili olan ve doğru organizasyonu bularak skora giden Fenerbahçe, çeyreğin bitimine 4 dakika kala skoru 54-43'e getirdi ve sarı-lacivertli takım maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkarttı. Emir Preldzic'in üçlüğüyle dış atışlardaki 0/7'lik serisine son veren Galatasaray Odeabank üstüste beş hücumdan boş döndü ve savunmada rakibine pek zorluk çıkartmayınca çeyreğin bitimine 1 dakika kala skor 62-46'a geldi. Ergin Ataman bu skordan sonra molasına başvururken, mola dönüşünde kullandığı 3 hücumdan da boş dönen Galatasaray karşılaşmanın final periyoduna 16 sayı geride girdi. Dördüncü çeyreğin başında Datome'nin üçlüğüne Dentmon'un basket faulüyle karşılık veren Galatasaray Odeabank, savunmada Bobby Dixon'un üçlüğüne engel olamadı ve ilk 1.5 dakika sonunda ev sahibi takım farkı 19 sayıya çekti. Karşılaşmanın bitimine 7 dakika kala Ülker Arena'da her maç yaşanan olaylar yaşanmaya devam etti. Sarı-lacivertli takımın taraftarları benchte oturan Göksenin Köksal'a sözlü saldırının yanı sıra, sarı-lacivertli takımın atkı/şalı atılınca haliyle oyun durdu. Zeljko Obradovic başta olmak üzere tüm teknik heyetin koşarak pota arkasına gelmesi, Aziz Yıldırım'ın eline mikrofon alarak taraftarları uyarması, Emir Preldzic'in serbest atış attığı sırada Melih Mahmutoğlu'nun mikrofonla taraftarları bir kez daha uyarması maça damgasını vurdu. Yaşanan olaylar sonrasında devam eden 4 dakikalık sekansta iki takımda rotasyona giderek oyuncularına şans tanıdı ancak Galatasaray Odeabank farkı eritmeye çalıştı. Diebler'in arka arkaya bulduğu üçlüklerin yanı sıra pota altında Ege Arar ile bulduğu fırsatlar sonrasında son 2 dakikaya girilirken ev sahibi takımın 83-69 üstünlüğü bulunuyordu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takım da genç oyuncularına süre verirken, ev sahibi takım sahadan 92-74'lük skorla galip ayrıldı.

40 dakika genelinde rakibini 14 kez top kaybına zorlayan Galatasaray Odeabank, hücumda 9 kez asist üzerinden basket buldu. Takım halinde maçın genelinde 22 ribaund alabilen sarı-kırmızılı takım, hücumda da 11 top kaybı yaptı. Ergin Ataman'ın öğrencileri mücadelenin genelinde saha içerisinde 12/32 ikilik - 11/25 üçlük ve 17/26 serbest atış isabetiyle skor üretebildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.