BSL | Yenilmez Armada'dan rahat deplasman..

Son zamanlarda Avrupa'da aldığı galibiyetlerle bir ritim yakalayan ve kendi içinde doğruları bulmaya başlayan Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 8. hafta karşılaşmasında Ankara deplasmanında Ted Ankara Kolejliler'e konuk oldu. Yenilmez Armada'da Austin Daye sakatlığından; Blake Schilb ise yabancı sınırından dolayı  tribünde yer alırken; hafta içi affedilen ama Barcelona Lassa maçında süre alamayan Justin Dentmon maç kadrosunda yer aldı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Emir Preldzic, Ege Arar, Alex Tyus beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını Alex Tyus'un orta mesafe basketi ile buldu. Üst üste top kayıpları ve kötü atışlar yapan rakibi karşısında açık sahayı çok iyi kullanan takımımız, çok rahat başladığı karşılaşmanın ilk üç dakikasını 0-9 önde geçti. Maçın başında sezonun kalan kısmında pek görmediğimiz 3/4 sahada baskılı savunma denemeleri yapan takımımız, savunmada çaldığı toplar sonrasında hızlı hücumlarla kolay atışlar buldu ve TV molasına 2-14 önde girdi. Bu dakikalarda genç oyuncumuz Ege Arar özellikle savunma sahasında çok konsantre gözüktü. Periyotun kalan dakikalarında da konsantrasyonunu kaybetmeyen takımımız, sahanın iki tarafında da istediği her şeyi sahaya yansıttığı ilk çeyreği 6-26 önde geçti. İlk çeyrekte Ege Arar çıkmadan oynarken 5 sayı; 5 ribaund; Emir Preldiz ise 5 asist ile mücadele etti. İkinci çeyreğe pota altında Thompson-Pleiß ikilisi ile başlayan takımımız, oyun kurucu pozisyonunda da Can Korkmaz'ı kullandı. Oyuncu değişiklikleri ile savunma konsantrasyonu azalan takımımız buna rağmen hücumda pota altını iyi kullanmaya devam ederken son günlerin formda ismi Diebler'ın da devreye girmesiyle aradaki skor farkını korudu(16-36). İlk çeyrekte yakalanan farkın verdiği rahatlıkla rotasyondaki tüm oyuncularını kullanmaya çalışan ve savunma direnci biraz olsa da düşen takımımız, son dakikalarını beş Türk oyuncuyla(Can, Göksenin, Emir, Orhan, Ege) oynadığı ilk yarıyı 31-52 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında savunmada etkili olan, hücumda ise istediklerini sahaya yansıtan takımımız attığı 23 basketi 20 asist üzerinden bulurken; savunmada ise 5 top çaldı. Ayrıca ilk yarıda Vladimir Micov dışında 11 oyuncusunun da süre bulduğu Yenilmez Armada'da Orhan Hacıyeva dışında tüm oyuncularımız en az 1 basket buldu. 

Karşılaşmanın ikinci devresine Justin Dentmon, Göksenin Köksal, Emir Preldzic, Ege Arar ve Deon Thompson beşi ile başlayan takımımız bu devredeki ilk sayılarını Justin Dentmon ile buldu. İkinci devreye savunmada maç başında olduğu gibi konsantre başlayan takımımız, hücum sahasında ise pota altında Deon Thompson'ı kullanmaya çalıştı. İlk yarıda oyunun içine giremeyen ve kullandığı toplarla kendini takımın üzerinde gören Justin Dentmon ikinci yarıda ise oyunun kontrolünü eline alıp takım arkadaşlarını kullanmaya başlayınca takımımız hücum sahasında düzenlerini sürdürdü.(35-63). Son zamanlarda olduğu gibi bu maçta da oyunun temposunu düşüren ve şutları seçerek oynayan Ergin Ataman'ın öğrencileri; savunmada da son zamanlarda uyguladığı adam değişmeli savunmadan vazgeçmedi. Yenilmez Armada üçüncü periyot boyunca savunma konsantrasyonunu çok yüksek tutarken sadece 8 sayı yediği  periyotu 8-22 geçerken karşılaşmanın son çeyreğine 39-74 önde girdi. Karşılaşmanın son periyotuna Orhan-Thompson-Pleiß üçlüsü ile başlayan takımımız savunmada sezon boyunca denemediği 2-3 alan savunması denerken hücumda da pota altındaki üstünlüğünü kullanmaya devam etti(44-81). Karşılaşmanın kalan kısmında çok süre almayan oyuncularına şans veren ve oyunun kontrolünü elinde tutan Galatasaray Odeabank sahadan 67-92 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Emir Preldzic 5 sayı – 5 ribaund – 5 asist
Alex Tyus 8 sayı – 2 ribaund
Can Korkmaz 6 sayı – 2 ribaund – 6 asist
Deon Thompson 10 sayı – 3 ribaund – 5 asist
Ege Arar 7 sayı – 11 ribaund
Orhan Hacıyeva 5 sayı – 3 ribaund – 1 asist
Tibor Pleiss 16 sayı – 5 ribaund – 1 asist
Sinan Güler 3 sayı – 1 ribaund – 1 asist
Jon Diebler 15 sayı – 2 ribaund – 1 asist
Justin Dentmon 10 sayı – 6 ribaund – 8 asist
Göksenin Köksal 7 sayı – 3 ribaund – 2 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.