Ergin Ataman: Bana edilen küfürler eskidi artık, yenisini bulsunlar..

Ergin Ataman
Basketbol Süper Ligi'nin altıncı haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye deplasmanda konuk olan Galatasaray Odeabank karşılaşmadan 92-74 mağlup ayrılırken, baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takım olarak iyi bir ilk yarı oynadıklarını dile getiren deneyimli çalıştırıcı, rakip takımın uzunlarını durdurmakta problem yaşadıklarını belirtirken karşılaşmanın son çeyreğinde çıkan olaylar hakkında da görüşlerini dile getirdi. Ülker Arena'da kendisine sürekli edilen küfürlere alıştığını dile getiren ve buna ironik bir cevap veren Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Maçın teknik analizine geldiğimiz zaman ilk devre çok iyi oynadık. Sürekli olarak ikili oyunlarla oyunu açıp acele etmeden çok az top kaybı yaparak dengeli oynadık. Pota altında Vesely’nin Daye’e karşı ciddi bir üstünlüğü oldu. Onu bir türlü durduramadık. Kısalarımız hücumda iyi oynadığı için maç dengede gitti. İkinci yarıda aynı sıkıntı devam etti. Ancak kısalarımız yorulup top kayıpları başlayınca maçın dengesini kaybettik ve Fenerbahçe pota altından bizi vurdu. Pota altını bir türlü kapatamadık. Sayı da çıkartamadık. Onlar da bunu çok iyi analiz etmişler. Obradovic’in oyun kurgusu gayet iyiydi. Onlar içerden atınca maç koptu. Obradovic ve Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum.

Sporda hep fair play diyoruz. Bundan 10 gün önce Fenerbahçe’yle oynadık. Bu maçtan önce de taraftarımızı uyardık. Orada gayet de temiz bir maç oldu. Ben de bugün buraya gelirken benim de bütün temennim buydu. Ancak bu akşam Fenerbahçe taraftarının milli oyuncumuz Göksenin Köksal’a karşı yapmış olduğu davranış ve küfürleri kınıyorum. Kendimi geçiyorum hadi artık ben gülüp geçiyorum. Yeni bir slogan bulsunlar artık. Genç bir sporcuya karşı yaptıkları bu davranışı şiddetle kınıyorum. Fenerbahçe iyi bir takım ama kadrosunda tek bir tane Türk oyuncu oynamayan bir takım. Galatasaray ise Göksenin ve Sinan’la Eurocup şampiyonluğu getirdi. Biz saygı istiyoruz. Maç bittiğinde soyunma odasına giderken çalgıcı şarkısını özellikle çaldılar, bunu da şiddetle kınıyorum.

Göksenin’in benche gittiğinde herhangi bir şey yaptığını görmedim. Ben sahaya bakıyorum. Belki bir jest yapmış olabilir. Ama kalkıp da küfür, hakaret ettiğini sanmıyorum. Fenerbahçe taraftarları sevmiyor yada sahada olduğu zaman tahrik oluyor diye Göksenin Köksal'ı oynatmayacak mıyım? Böyle birşey yok! Burada önemli olan oyuncuya yüklenmek değil taraftarına sahip çıkmak. Bu çalgıcı şarkısının çalınması konusunda da yönetimin gerekli cezayı vereceğini düşünüyorum. Yönetimin bilgisi dışında olduysa tabii..

Basketbolun kuralları var. Bir kulüp başkanı ya da oyuncu anons yapamaz. Hakemler talep ederse anonsör yapar bu uyarı anonslarını.. Melih’in yaptığı iyi niyetli ama bu bir kural hatasıdır. Maçın son beş dakikasında hiçbir agresiflik yapmadım. Fenerbahçe üçüncü anonsu alsaydı Ergin Ataman bilerek yapıyor, tahrik ediyor diyeceklerdi. Son beş dakikada mola aldığımda da bunu oyuncularıma söyledim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.