KBL | Sarayın Sultanları namağlup devam ediyor..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde namağlup liderliğini sürdüren Galatasaray kadın basketbol takımı, ligin 5.hafta karşılaşmasında Botaş'ı evinde ağırladı. Rakibi karşısında maçın başında hücumda aksayan Marina Maljkovic'in öğrencileri, ilk yarısını 41-28 önde tamamladığı karşılaşmadan 83-63 galip ayrılarak ligde 5. maçında 5. galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın en skorer ismi 23 sayı üreten Maryia Papova olurken, 18 sayı üreten Moriah Jefferson galibiyette pay sahibi oldu.


Abdi İpekçi Spor Salonu'nda az sayıda taraftarın önünde oynanılan karşılaşmada Botaş karşısında mücadeleye Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova ve Kristine Vitola beşiyle başlayan Galatasaray kadın basketbol takımı, savunmada istediği düzeyde oyuna başlayamadı. İlk dört dakikada potasında 6 sayı gören Maljkovic'in öğrencileri, deplasman takımının etkili hücum oyunlarına engel olamadı ve ilk çeyreği 22-16 geride tamamladı. İkinci çeyrekte ilk 2.5 dakika geride kaldığında rakibi karşısında 26-20 geride olan Sarayın Sultanları, bu dakikadan itibaren savunmada alışageldiğimiz baskısını uygulamaya başladı ve Botaş karşısında müthiş bir ivme yakaladı. Kusursuz uygulanan tam saha pres oyununun yanı sıra hücumda nakış gibi işleyen Marina Maljkovic'in öğrencileri, rakibine 5 dakika boyunca potayı göstermedi. İlk yarıda son 7 dakikalık bölümde Botaş karşısında 21-2'lik sekans oluşturan Galatasaray kadın basketbol takımı devreye 41-28'lik üstünlükle girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde ise ilk çeyreğin bir benzerini izledik. İlk yarıda potasında sadece 28 sayıya izin veren Sarayın Sultanları, üçüncü çeyreğin tamamında potasında 20 sayı görürken deplasman ekibi savunma sertliğini arttırdığı dakikalarda takımımızı top kaybına zorladı ve hücumda bulduğu basketlerle skora ortak oldu. Çeyreğin ilk 5 dakikası geride kalırken 45-42'lik üstünlüğü elinde bulunduran Galatasaray kadın basketbol takımı, çeyreğin son 3 dakikasında parkeden kıvılcım çıkarttığı bir sekansı geride bıraktı ve Papova - Pınar ve Jefferson’un etkili oyunuyla 10 sayı öne fırladı. Mücadelenin final periyoduna 58-48'lik üstünlükle giren Sarayın Sultanları, son çeyrekte de oyunun kontrolünü elinde tuttu. Son çeyrekte ilk 3 dakikada rakibi karşısında 11 sayılık farkı yakalayan takımımız, hücumda Jefferson önderliğinde farkı arttırmaya devam etti. Karşılaşmanın bitimine 2.30 dakika kala farkı 20 sayıya kadar çıkartan Marina Maljkovic'in öğrencileri, geride kalan dakikalarda da rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve sahadan 83-63'lük galibiyetle ayrılarak ligde 5. maçında 5. galibiyetine ulaştı.
Geride bıraktığımız yaz aylarında Brezilya'da düzenlenen Rio 2016 Olimpiyatları sonrasında aktif sporculuk yaşantısını sonlandıran Türk kadın basketbolunun efsanevi ismi Nevriye Yılmaz'ın antrenörlük hayatı da bu karşılaşmayla birlikte başlamış oldu. 307 kez milli formayı giyen Nevriye, bugün oynanılan karşılaşmada Sırp çalıştırı Marina Maljkovic'in yardımcısı olarak sahaya çıktı. 

Galatasaray kadın basketbol takımında günün istatistik dağılımı şu şekilde;
Maryia Papova - 23 sayı
Moriah Jefferson - 18 sayı
Pınar Demirok - 12 sayı
Işıl Alben - 10 sayı
Kristine Vitola - 8 sayı
Yvonne Anderson - 6 sayı
Cansu Köksal - 4 sayı
Seda Deniz - 2 sayı
Deniz Çolakoğlu - 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.