Rakamların dilinden Fenerbahçe karşılaşması..

galatasaray-fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'e verilen milli aranın ardından hafta sonu ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşan ve Robin van Persie'nin gollerine engel olamayarak sahadan 2-0 mağlup ayrılan Galatasaray, ligde oynadığı son 3 maçta 2. mağlubiyetini aldı. Rakibi karşısında son derece silik bir oyun ortaya koyan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, sezonun en kötü hücum performansına imza atarken Ülker Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmanın istatistiklerini hep birlikte değerlendirelim..


0) Galatasaray maç boyunca rakip ceza sahasına 6 kez orta girişiminde bulundu ancak bunların hiç birisi isabetli olmadı. Sıfır.

0.1) Karşılaşma boyunca rakip kaleye 4 şut atan Tolga Ciğerci, bu denemelerinin hiç birisinde isabet bulamadı.

1) Selçuk İnan sarı-kırmızılı forma altında ilk kez bir derbide forma giymedi. Kaptan, bundan önce 29 derbinin tamamında ilk 11'de başlamıştı.

1.1) Galatasaray ezeli rakibi karşısında 90 dakika boyunca rakip kaleye sadece 1 isabetli şut atabildi. Maçın genelinde ise rakip kaleye atılan şut sayısı 5.

2) Fenerbahçe karşısında Galatasaray ceza sahasında sadece 2 kez topla buluşabildi. Bu durum, 11 haftası geride kalan Süper Lig'de en kötü hücum performansı olarak tarihe geçti.

5) Derbide rakip kaleye sadece 5 şut atabilen Galatasaray, bu şutların tamamını ceza sahası dışından atabildi. 

11) Portekizli kanat oyuncumuz Bruma, derbide toplam 11 kez rakipleri karşısında çalım girişiminde bulundu. Genç oyuncu bu denemelerinin 6'sında başarılı oldu.

18) Galatasaraylı oyuncular karşılaşmanın tamamında 18 kez pas arası yaptı.

18.1) Fenerbahçe'nin savunma tandeminde yer alan Simon Kjær karşılaşmanın tamamında 18 pas hatası yaptı. En yakın takipçisi ise, 15 pas hatası yapan Roman Neustadter oldu.

28) Galatasaraylı oyuncular karşılaşmanın tamamında rakiplerini 28 kez faulle durdurdu.

%41.9) Galatasaraylı oyuncular karşılaşmanın genelinde rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %41.9'unda ayakta kalabildi. Fizik üstünlüğü sarı-lacivertli takımın lehineydi.

%43.9) Jan Olde Riekerink'in öğrencileri derbide rakibi karşısında sağ kanattan %43.9'luk atak yönüne sahip olurken, sol kanattan da %40.1'lik bir katkı aldı.

%56.5) Galatasaray ezeli rakibi karşısında deplasmanda %56.5 topla oynama oranına sahip oldu.

58) Savunmadaki stoper tandeminde yer alan Hakan Kadir Balta, karşılaşmada en çok isabetli pas yapan oyuncu oldu. Tecrübeli savunma oyuncusu 90 dakika genelinde 70 pas denemesinde bulunurken, 58'inde isabet buldu.

%58.2) Fenerbahçe derbinin tamamında Galatasaray'ın sağ, kendi sol tarafını %58.2 oranında kullandı. 

%94) Galatasaray forması altında ilk derbi tecrübesini yaşayan Nigel de Jong, karşılaşmanın genelinde 51 kez pas girişiminde bulunurken 48 kez takım arkadaşına topu aktarmayı başardı. Hollandalı oyuncunun pas yüzdesi %94 oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.