Sarayın Sultanları desteği hak ediyor!

Önceki yıllarda sürekli maddi skandallarla gündeme gelmesine karşın, Avrupa'da alınabilecek 2 büyük kupayı da müzesinde bulunduran tek Türk takımı olmayı başaran Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, yaş ortalaması 23 olan kadrosuyla yeniden yapılanmaya gittiği sezonda 6/6 yaparak takdir toplarken bir konu ise gündem dışında kaldı: Bu takıma halen bir sponsorun bulunamaması!

Geçtiğimiz sezonun başlarında TBF ile yaşanan Lynetta Kizer skandalıyla tekrar gündeme gelen Galatasaray Kadın Basketbol Takımındaki yönetimsel hatalar sadece bununla kalmamıştı. Söz konusu skandaldan sonra Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetimiz elimizden alınırken, Lynetta Kizer'ı bir sezon boyunca ligde oynatamayan takımımız, ligde normal sezonu istediği yerde bitirememesine karşın play off'ta AGÜ ile eşleşmişti ancak bu seride de Jewell Loyd problemi yaşanmıştı. Seri devam ederken "parasının ödenmediği gerekçesiyle" takımdan ayrılan Jewell Loyd için kulübümüz ise "ödemenin hafta sonuna denk gelmesi ve bankaların kapalı olmasını" bahane etmişti. AGÜ'ye çeyrek final serisinde kaybeden Sarayın Sultanları ise sezonu erken kapatmış, Ekrem Memnun da sezon sonunda görevinden ayrılmıştı.

Bu sezon yeniden yapılanma doğrultusunda takımın başına Sırbistan Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu ve Olimpiyat üçüncülüğü yaşayan Marina Maljkovic'i getiren Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, kadrodaki potansiyelli genç oyunculara iyi takviyeler yaparak yola çıkarken, bu sezon oynadığı 6 maçın 6'sını da kazanmayı başardı. Henüz geçtiğimiz günlerde ezeli rakibimizin açıkladığı sponsorluk anlaşması da gündemdeyken sormak istiyoruz: Avrupa'da Euroleague ve Eurocup şampiyonluğu bulunan; ligde en çok şampiyon olan bu genç, potansiyelli ve keyifli bir basketbol ortaya koyan Galatasaray Kadın Basketbol Takımına, -sezon açılalı 1 ay olmasına rağmen- neden hala bir sponsor bulunamadı? Birçok Galatasaraylı işadamı ve zengin olmasına rağmen çok büyük meblağlara gerek duyulmayan bu branşta hala bir sponsorumuzun olmaması tüm Galatasaray camiası için büyük bir ayıptır! Sahada her türlü özveriyi gösteren, oynadığı oyunla izleyenlere zevk veren ve en önemlisi Galatasaray ruhuna yakışır bir mücadele veren bu takım her türlü desteği hak ediyor.. 

Son paragrafı da bu takıma gönül vermiş taraftarlarımıza ayıralım. Bu sezon 5000'in üzerinde kombine alan Galatasaray taraftarı, her maç izleyenlere keyif veren ve taşıdığı armaya layık bir oyun oynayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımının 50-100 kişinin önünde oynamasına müsaade etmemeli ve her türlü desteği onlara göstermelidir.

Genç ve keyif veren bu takımın ve Marina Maljkovic'in yanında yer alarak, hep birlikte bir Galatasaray efsanesi yaratmak mümkün...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.